reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Dziewczynki znikłam i nie wiem kiedy się pojawie bo mam sajgon chorobowy w domu
J. ma alergiczne jakieś cholerstwo (nawet laryngolog nie stwierdził co) i przy tym krtań na tle alergicznym załapał (bo na wdechu)
M. dostał mi wysokiej temperatury (w nocy) i biegunki (teraz) i dalej utrzymuje mu się temperatura...
ja też nie czuje się najlepiej bo gardło mnie boli a ogarnąć ich jakoś trzeba...
do tego mam @ ... także znikam i do napisania

trzymaj się Aguś, oby jak najszybciej Wam przeszło!

Powiem Wam dziewczyny ze to wstawanie Sebka juz mi bokiem wychodzi. Nie moge go na minute zostawic samego, bo natychmiast "pedzi" do wszystkiego na czym mzoe sie podciagnac i hop - stoje. Problem jest tylko taki, ze dziec nie rozumie jeszcze ze jak posci to czego sie trzyma, to wyladuje na podlodze i kilka razy juz gleba zaliczyl. A niestety na pupie nie laduje, tylko zazwyczaj na boku, czasami na plecach. Ale nic to, jak zacznie chodzic, to bedzie jeszcze gorzej:p

oj będzie gorzej:-) ja zupełnie dostosowałam Staśkowi jeden pokoik ( zatkałam kontakty i wyniosłam to, co może być dla niego niebezpieczna, ale np kantów nie zaklejam) i go tam zostawiam posiedzi do godzinki spokojnie, pożniej marudzi, ale ja już zdąze zrobić co mi potrzeba, Seb musi się sam nauczyć upadać, niestety nie mozesz mu w tym pomóc, ale jak juz załapie jak się nie poobijać będzie luzik:-)

Zdrowia dla wszystkich chorowitków- łączymy sie z moja bida z Wami w bólu!

I tak przy okazji mam pytanie- mozna już dawać dzieciom te płaskie podusie czy nie???:confused::confused::confused: Bo julik ma już 8,5m-ca i teraz jak ma katar to wyczytałam że główka powinna być wyżej żeby sie lepiej spało...no i wygrzebałąm tę podusię i dałam jej...(?)

Ella- Niby nie powinno się do roku, ale nic jej nie będzie. Możesz też podlożyc coś pod materacyk (np ręcznik) i wtedy będzie taki skos.

I tak przy okazji mam pytanie- mozna już dawać dzieciom te płaskie podusie czy nie???:confused::confused::confused: Bo julik ma już 8,5m-ca i teraz jak ma katar to wyczytałam że główka powinna być wyżej żeby sie lepiej spało...no i wygrzebałąm tę podusię i dałam jej...(?)
mojemu dalam jak mial kiedys katar i juz mu zpstala ta podusia :)

Ella, jeśli Julik śpi na brzuszku, to tak jej będzie najlepiej przy katarze (jeśłi nei ma bardzo delikatnego snu to spróbuj ją tak obrócić).

Moje tez po incydentach z ulewaniem ma kocyk podłożony pod standardowa podusie do łóżeczka :)

A po za tym chcialysmy się pochwalic, że w ciągu 3 dni wyszły nam 2 ząbki. Jeden w Mikołajki a drugi dziś :)

A noi dzielnie udało nam się stanąc przy łóżku :) A jaki był szok jak jej sie udało i odrazu czekała na pochwałę co mama szybko uczyniła :)

Ostatnia edycja:

Ostatnio oglądałam akurat wypowiedź Zawitkowskiego na temat poduszek. Powiedzial,że absolutnie nie. Jak chcesz by miała wyżej podnieś łożeczko z przodu podkładajac pod nóżki np książki. Borys tak wlaśnie śpi:-)

Aga wspołczuje chróbsk...

A u Nas wiem w końcu co jest winą tego,że Borys ma katar od 4 mcy. Byliśmy z nim dzisiaj w Prywatnym Centrum Medycznym u znanenej Pani doktor ona jest padiatra laryngolog, także zbadala mi syncia i co???? Katar Borysa jest alergiczny, synek ma ewidentną skaze białkową, o czym świdczą zaczerwienione szorstkie policzki i popekana skórka w paru miejscach na nóżkach i rączkach. Dostał leki i pobrała mu wymaz z noska. Za 10 dni mamy zdzwonic po wynik i powiedziec czy jest jakas poprawa. Mam tez wyrzucic wszystkie mleczne kaszki, kupic bezmleczne i robic je na NAN-ie HA. A ja się pytam: Dlaczego dopiero jak człowiek zapłaci, to stwierdza co dolega choremu??? Dlaczego ani Nasz pediatra, ani laryngolog nie zobaczyli tego co ujrzała Pani doktor??? Dlaczego, gdy zasugerowałam Naszemu pediatrze,ze może to alegria, powiedzial,że nie sądzi, natomiast jak powiedzialam ,że może wymaz by cos dał, swteierdzil,że na pewno nie. Pytam się Qrna dlczego?????? FUCK. To moje dziecko męczy się 4 m-ce z g***nym katarem, tylko dlatego,że nikt nie potrafił postawic diagnozy??:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Ella - jak Polka miala kilka dni katar to podlozylam jej po ksiazce pod nogi lozeczka, tak jak bylo gdy byla malusia.

A u Nas wiem w końcu co jest winą tego,że Borys ma katar od 4 mcy. Byliśmy z nim dzisiaj w Prywatnym Centrum Medycznym u znanenej Pani doktor ona jest padiatra laryngolog, także zbadala mi syncia i co???? Katar Borysa jest alergiczny, synek ma ewidentną skaze białkową, o czym świdczą zaczerwienione szorstkie policzki i popekana skórka w paru miejscach na nóżkach i rączkach. Dostał leki i pobrała mu wymaz z noska. Za 10 dni mamy zdzwonic po wynik i powiedziec czy jest jakas poprawa. Mam tez wyrzucic wszystkie mleczne kaszki, kupic bezmleczne i robic je na NAN-ie HA. A ja się pytam: Dlaczego dopiero jak człowiek zapłaci, to stwierdza co dolega choremu??? Dlaczego ani Nasz pediatra, ani laryngolog nie zobaczyli tego co ujrzała Pani doktor??? Dlaczego, gdy zasugerowałam Naszemu pediatrze,ze może to alegria, powiedzial,że nie sądzi, natomiast jak powiedzialam ,że może wymaz by cos dał, swteierdzil,że na pewno nie. Pytam się Qrna dlczego?????? FUCK. To moje dziecko męczy się 4 m-ce z g***nym katarem, tylko dlatego,że nikt nie potrafił postawic diagnozy??:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Cholera, Wronka.....
Mnie tez by szlag trafl, no co za beznadzieja!
I co teraz z karmieniem? Nadal mozesz na cycusiu jechac?

Do góry