reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Dziewczyny mam pytanie
w srode antolek miał drugie szczepienie 5w1 INFARIXEM. Poza tym że w noc po szczepieniu gorączkował wczoraj wyczułam u niego pod skórą około centymetrowe zfrubienie- to coś jest bardzo twarde a skóra wokół jest zaczerwieniona. Po pierwszej dawce nie mieliśmy żadnych skutków ubocznych, a teraz takie coś i strasznie się martwie. Popadam już w paranoje bo w naszej rodzinie kiedyś był przypadek że przedszkolne dziecko zmarło z powodu złego wkłucia. Pielęgniarka wkuła się w kość , która zaczęła gnić w rezultacie czego doszło do zakażenia i śmierci...więc ja już mam jakieś schizy...

Proszę o info czy wiecie coś na ten temat czy taki odczy jest normalny i kiedy on zniknie
u nas było po wzw takie coś, smarowalam altacetem i znikło po paru dniach.

Antol z tych drobinek malusich - waży 5900 a ile wzrostu to nie wiem bo nie mierzą u nas- ale dłuugi jest- wyciagnał się ostatnio.
dzieki dziewczyny za dpowiedzi nt tego odczynu....dzwoniłam do lekarza jak nie przejdzie mam się zjawić w poniedziałek a póki co zimny okład ewentualnie altacet

i co zniknął odczyn?

Cześć moje drogie panie. Piszę, żeby sie pochwalić - mamy pierwszy ząb!
gratulacje:-)

Magda- Tak jak pisze Forget- powinnaś podać trzecią dawkę co najmniej po 4-5 tygodniach od poprzedniej, a potem za rok. Ale to chyba pediatra powinien zrobić Ci grafik i dać receptę.

Czy Wasze maluchy tez tak hurtowo wypluwaja sline?
Chodzi mi o to, ze Pola zazwyczaj po jakims maratonie na pleckach - np na macie, gdy podekscytowana produkuje litry sliny i ja polyka- po chwili gdy ja podniose zdarza jej sie wypluwac sline tak jakby chlustajac z siebie. To cos podobnego do tego jakby jej sie ulewalo, ale wlasnie tylko slinka.
U Was tez tak jest, czy to jakis niepokojacy objaw?

Katki, dzis Konstancja wylala wiadro sliny, wraz z wiadrem lez... Biedula plakala i plakala, ja ja przytulalam i gdy oderwalam ja od siebie, obie bylysmy mokre...

Po wizycie u lekarza wiem, ze Konstancja ma juz 66cm wzrostu i wazy 7.5kg.
Moj malzon chodzi dumny jak paw, bo Kostuska ma wymiary osmiomiesiecznego meksykanskiego dziecka :D

Poza tym jestesmy po zastepnej dawce szczepienia przeciw hepatitis b, tej kombinowanej przeciko dyfterytowi, krupowi, tezcowi i polio i cos tam jeszcze. Kolejne szczepienie za 2 miesiace. Jak ja tego nie lubie

my na pneumo szczepimy w piątek + trzecia dawka 6w1 - nam lekarz powiedziała tylko tyle że są 4 dawki (o terminach pewnie pinformuje nas pewnie n wizycie)

Czy Wasze maluchy tez tak hurtowo wypluwaja sline?
Chodzi mi o to, ze Pola zazwyczaj po jakims maratonie na pleckach - np na macie, gdy podekscytowana produkuje litry sliny i ja polyka- po chwili gdy ja podniose zdarza jej sie wypluwac sline tak jakby chlustajac z siebie. To cos podobnego do tego jakby jej sie ulewalo, ale wlasnie tylko slinka.
U Was tez tak jest, czy to jakis niepokojacy objaw?

to samo :)

reklama
a Niki sie nie slini az tak...
a co do szczepień to poza zgrubieniem ostatnio to zero ryku, gorączki marudzenia nic wiec idziemy z luzem :)
teraz (28 sierpnia) czeka nas następne :))
kurcze a u mnie tylko waza a nie mierzą w przychodni lenie...nast razem poprosze:)

Do góry