AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Uświadomcie mnie kochane jak to jest z pneumokokami - mamy za sobą już dwie dawki, to trzecia znowu po 6 tygodniach czy jak dziecko rok skończy?
Po roku dopiero...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Uświadomcie mnie kochane jak to jest z pneumokokami - mamy za sobą już dwie dawki, to trzecia znowu po 6 tygodniach czy jak dziecko rok skończy?
u nas było po wzw takie coś, smarowalam altacetem i znikło po paru dniach.Dziewczyny mam pytanie
w srode antolek miał drugie szczepienie 5w1 INFARIXEM. Poza tym że w noc po szczepieniu gorączkował wczoraj wyczułam u niego pod skórą około centymetrowe zfrubienie- to coś jest bardzo twarde a skóra wokół jest zaczerwieniona. Po pierwszej dawce nie mieliśmy żadnych skutków ubocznych, a teraz takie coś i strasznie się martwie. Popadam już w paranoje bo w naszej rodzinie kiedyś był przypadek że przedszkolne dziecko zmarło z powodu złego wkłucia. Pielęgniarka wkuła się w kość , która zaczęła gnić w rezultacie czego doszło do zakażenia i śmierci...więc ja już mam jakieś schizy...
Proszę o info czy wiecie coś na ten temat czy taki odczy jest normalny i kiedy on zniknie
Antol z tych drobinek malusich - waży 5900 a ile wzrostu to nie wiem bo nie mierzą u nas- ale dłuugi jest- wyciagnał się ostatnio.
dzieki dziewczyny za dpowiedzi nt tego odczynu....dzwoniłam do lekarza jak nie przejdzie mam się zjawić w poniedziałek a póki co zimny okład ewentualnie altacet
gratulacje:-)Cześć moje drogie panie. Piszę, żeby sie pochwalić - mamy pierwszy ząb!
Czy Wasze maluchy tez tak hurtowo wypluwaja sline?
Chodzi mi o to, ze Pola zazwyczaj po jakims maratonie na pleckach - np na macie, gdy podekscytowana produkuje litry sliny i ja polyka- po chwili gdy ja podniose zdarza jej sie wypluwac sline tak jakby chlustajac z siebie. To cos podobnego do tego jakby jej sie ulewalo, ale wlasnie tylko slinka.
U Was tez tak jest, czy to jakis niepokojacy objaw?
ja tak samo, po roku czwarta dawka przypominającaMy szczepimy Prevenarem 13 i za tydzien podajemy 3-cią dawkę (pierwsza została podana 25 maja, druga 5 lipca).