reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

kamisiu tez mieliśmy takie około cm zgrubienie, bez zaczerwienienia, ale kiedy znikło nie potrafię powiedzieć, Jerz też takie miał, co do gorączki to ponoć normalne, ale nas na szczęscie omija:-) jeśli masz sie martwić to możesz pokazać Antolka lekarce, choć ja uważam że to normalna reakcja

reklama
my wczoraj byliśmy w poradni rehabilitacyjnej bo Natalka upodobała sobie lewą stronę no i lekarz zbadał ją i dał nam kilka rad jak zachęcić małą do obracania w prawo (w sumie wszystkie jego rady znałam i stosowałam już od miesiąca) jedyne co podpowiedział to jak najczęściej kłaść ją na brzuch 6-7 razy dziennie przed jedzeniem.

...Popadam już w paranoje bo w naszej rodzinie kiedyś był przypadek że przedszkolne dziecko zmarło z powodu złego wkłucia. Pielęgniarka wkuła się w kość , która zaczęła gnić w rezultacie czego doszło do zakażenia i śmierci...więc ja już mam jakieś schizy...

Proszę o info czy wiecie coś na ten temat czy taki odczy jest normalny i kiedy on zniknie

O matko!! straszna historia...
nie mogę się niestety wypowiedziec na ten temat, ale poczytam, bo nas też czeka w pon. drugie szczepienie. Kamisia a jaka waga i wzrost u Antosia?

W tym UK niezly luksus z receptami za darmo :-D Wiesz jaka kase moglabys zrobic gdybys sprzedawala na allegro te darmowe Oilatumy? :-D:-D:-D

Jak dlugo planujesz jeszcze karmic piersia?
Heheh
na razie moge zaczac handowac prezerwatywami z Durexa. Tez sa za free i dostaje je na kazdej wizycie jak ide po tabletki. Mam juz kolo 50 sztuk, a nie stosujemy :-D
Ktoras chetna? Tanio sprzedam
:-D:-D:-D

Co do karmienia - trudno mi powiedziec.
Mam malo wiary w siebie i w swoje cycki(jakies takie obciazenie rodzinne mam, bo duzo kobiet w mojej rodzinie poprostu nie mialo pokarmu po porodzie), i jakos tak ciesze sie kazdym kolejnym dniem, gdy moge Pole karmic tylko piersia, ona przybiera idealnie i wszystko jest jak nalezy.
W ciazy modlilam sie o pokarm choc na pierwsze miesiace, teraz chcialabym co najmniej jeszcze miesiac tylko na piersi, i zaczac wprowadzac jedzonko.
Jesli tylko mi sie uda, to mysle, ze bede karmic kolo 10 miesiecy....

Kamisiu
- ja po ostatnim szczepieniu Poli tez na udku wyczulam zgrubienie, i tez sie przerazilam, bo byla to trzecia dawka, a pierwszy raz cos wyczulam. Ale po 2 dniach chyba juz sladu nie bylo.
Widocznie takie cos moze sie przytrafic.
Nie zamartwiaj sie z gory ;-) Gdyby nie przechodzilo przez 2-3 dni, to moze wtedy to skonsultuj poprostu z lekarzem...

Heheh
na razie moge zaczac handowac prezerwatywami z Durexa. Tez sa za free i dostaje je na kazdej wizycie jak ide po tabletki. Mam juz kolo 50 sztuk, a nie stosujemy :-D
Ktoras chetna? Tanio sprzedam

:-D:-D:-D

Co do karmienia - trudno mi powiedziec.
Mam malo wiary w siebie i w swoje cycki(jakies takie obciazenie rodzinne mam, bo duzo kobiet w mojej rodzinie poprostu nie mialo pokarmu po porodzie), i jakos tak ciesze sie kazdym kolejnym dniem, gdy moge Pole karmic tylko piersia, ona przybiera idealnie i wszystko jest jak nalezy.
W ciazy modlilam sie o pokarm choc na pierwsze miesiace, teraz chcialabym co najmniej jeszcze miesiac tylko na piersi, i zaczac wprowadzac jedzonko.
Jesli tylko mi sie uda, to mysle, ze bede karmic kolo 10 miesiecy....

Kamisiu
- ja po ostatnim szczepieniu Poli tez na udku wyczulam zgrubienie, i tez sie przerazilam, bo byla to trzecia dawka, a pierwszy raz cos wyczulam. Ale po 2 dniach chyba juz sladu nie bylo.
Widocznie takie cos moze sie przytrafic.
Nie zamartwiaj sie z gory ;-) Gdyby nie przechodzilo przez 2-3 dni, to moze wtedy to skonsultuj poprostu z lekarzem...

A za ile???
Bo jak będziesz w polszy to moglabys przesłać mi a ja ci oczywiście wcześniej kaskę wpłace :-) mąż juz sie cieszy :-D

O matko!! straszna historia...
nie mogę się niestety wypowiedziec na ten temat, ale poczytam, bo nas też czeka w pon. drugie szczepienie. Kamisia a jaka waga i wzrost u Antosia?

Antol z tych drobinek malusich - waży 5900 a ile wzrostu to nie wiem bo nie mierzą u nas- ale dłuugi jest- wyciagnał się ostatnio.
dzieki dziewczyny za dpowiedzi nt tego odczynu....dzwoniłam do lekarza jak nie przejdzie mam się zjawić w poniedziałek a póki co zimny okład ewentualnie altacet

A za ile???
Bo jak będziesz w polszy to moglabys przesłać mi a ja ci oczywiście wcześniej kaskę wpłace :-) mąż juz sie cieszy :-D
hahaha
Aga
1.5 zl za sztuke :-D:rofl2: moze byc?
poslij mi na pw adres, to Ci po weekendzie juz podesle listem, polukasz czy Ci pasuja :-D
a jak bede w Polszy to dopytam jakiegos jelenia w rodzinie o namiary na konto , to mi kaske podeslesz

A to masz na sztuki pakowane czy w paczkach po trzy??
A co do poczty to mam wrażenie że zanim to od ciebie dojdzie do mnie to ty w Polsce już będziesz :-p

Acha Durexa już testowaliśmy i był ok :-D

A to masz na sztuki pakowane czy w paczkach po trzy??
A co do poczty to mam wrażenie że zanim to od ciebie dojdzie do mnie to ty w Polsce już będziesz :-p
daja mi luzem , bez opakowania
bo na raz zawsze dostaje 10 szt
przewaga jest tych niebieskich, kilka zielonych, pomaranczowych - te classic poprostu
jest tez kilka innej firmy - Pasanete - probowalismy ich 2 szt i sa ok

a poczta - od nas do PL idzie idealnie 2-3 dni. Z PL do nas- nawet do miesiaca :confused2::eek:

reklama
Do góry