reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

A my dziś byliśmy na szczepieniu,
Ola tylko zakwiliła jak pani jej wkuła igłę, potem trochę popłakala jak już wyszłysmy z przychodni ale to dlatego że była bardzo śpiąca i zaraz padła.
Ola waży 6100 g i mierzy 63 cm, czyli 90 centyl, obwód główki 40 cm a klatki piersiowej 41.
Pani dr powiedział, że koniecznie muszę pójść na sprawdzenie bioderek bo ma luźne, ( a w czerwcu jak byłam to inna pani dr mówiła że dobre są :wściekła/y:) no ale zapisy na fundusz dopiero pod koniec sierpnia, więc szukam prywatnie. Na razie zapisalam ją do Siedlec na 28.08 ale jeszcze próbujemy w Łukowie może uda się wcześniej. Szmerów w serduszku już nie ma więc mama happy:-) i to chyba tyle, nastepne szczepienie 15.09.
super tez sie cieszymy ;-)

reklama
Akatta super że z serduszkiem wszystko ok:tak:

A nie jest tak że dzieci powinny podwoić swoją wagę urodzeniową w trzecim miesiącu? Tak mi się coś obiło o uszy ostatnio jak bylismy u pediatry:baffled:

akaata super, że z serduchem wszystko dobrze :-)

Katik, waga urodzeniowa, powinna się podwoić do 6 m-ca (może się to zdarzyć wcześniej, ale najpóźniej w 6 m-cu) wcześniaki częściej podwajają wagę szybciej, tak samo dzieci z niską masą urodzeniową. Większe klocki mają termin do sześciu miechów :-)
Nam jeszcze brakuje ok 0,5 kg ;-)

Kwiatuszku nie panikuj ;-) j.w.

Ah bo z rtymi normami to jest różnie. Kazde dziecko jest inne. Tak jak to z siatkami centylowymi jest dzieci warszawskie ale czy karmione naturalnie czy piersia nie zaznaczyli a to ponoc daje roznice w wadze chociażby...

sprawdzić bioderka idziemy 11.08 prywatnie w łukowie jakiś profesor z Lublina przyjeżdza, no to już niedługo zobaczymy co powiedzą.

a z ta wagą to my mieliśmy 3280g a teraz 6100 więc niedużo nam zostało do podwojenia

reklama
dziewczyny powiedzcie mi w czym pierzecie ciuszki maluchów ?? właśnie kończy mi się zarówno mój proszek jak i LOVELA i myślą nad przejściem na persil sensitive. polecacie ??

Do góry