reklama
LOVE my też tak podnosimy Kubusia za rączki i żeby było śmieszniej zawsze się przy tym cieszy tylko pamiętaj że musisz poprawnie chwycić:
jak masz swoje dłonie to rączki w nadgarstkach chwytasz między drugi i trzeci palec... tak nas w każdym razie uczono, że jest najbezpieczniej.
jak masz swoje dłonie to rączki w nadgarstkach chwytasz między drugi i trzeci palec... tak nas w każdym razie uczono, że jest najbezpieczniej.
Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieciaczki w dzień zaczynają już mieć stałe pory spania.
Helenka od niedzieli ma tak że jak sie rano obudzi to z godzinkę ma czas czuwania czyli bawi się gada ale potem robi się śpiaca wiec ją kładę i ona wtedy zasypia na jakieś 3 godzinki po obudzeniu znowu zabawa i spacerek podczas którego też śpi.Jak wracamy do domku to znowu godzina czuwania i spanko znowu jakieś 3 godzinki.
u nas wcześniej bylo unormowane ale od kilku dni Ola śpi max 2h przez cały dzień.
Boryskowi tez poca sie dłonie i stópki, ale ja jakos nie dopatrywal sie problemu. Bardziej martwi mnie główka, bo poci mu sie strasznie przy wcinaniu cycusia, normalnie kropelki potu ma na głowce. wasze maluchy tez tak maja??
Oli też pocą się stopy na pewno aż skarpetki czasem mokre a rączki to nie wiem czy wilgotne z potu czy z tego że je obślini bo pcha do buzi. Główka też jej się poci zwłaszcza jak sie denerwuje przy cycku.
A mam pytanie co wy robicie by pociechy nie brały rączek do buzi? czy nic nie robicie/
i czy któraś używa lateksowego smoczka? bo mama gapa jakoś kupiła i boję się czy uczulenia nie będzie? i czy moge go dać skoro do tej pory były silikonowe?
I właśnie
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Konstancji poca sie dlonie jesli dlugo trzyma scisniete w piastke... Nic nadzwyczajnego. Glowka tez jej sie czasem przy jedzeniu poci. Pewnie wynika to z pracy wkladanej w ssanie... Czasem pewnie leci mniej.
He he nie ma to jak matka o pozytywnym nastawieniu. Ale chyba mam tak po tym jak mnie Kwiatek opieprzyla, ze wyszukuje problemy u normalnego dziecka. :-)
Love, Moja mala przelezy na brzuszku kilka minut, czasem nawet do 10. Nie od razu jednak Rzym zbudowano... Przez pierwsze 3 miesiace nie przelezala na brzuchalu nawet minuty, by nie zalac sie lzami. ja jej nie chcialam stresowac i nie zmuszalam. Kostuska cwiczyla swoje miesnie przytulajac sie do mnie. Odginala sie do tylu, ja jej nie trzymalam tylko ja asekurowalam. I tak sie tym odginaniej wzmocnila, ze polozona na brzuchu, nawet na chwile, podnosila glowke.
He he nie ma to jak matka o pozytywnym nastawieniu. Ale chyba mam tak po tym jak mnie Kwiatek opieprzyla, ze wyszukuje problemy u normalnego dziecka. :-)
Love, Moja mala przelezy na brzuszku kilka minut, czasem nawet do 10. Nie od razu jednak Rzym zbudowano... Przez pierwsze 3 miesiace nie przelezala na brzuchalu nawet minuty, by nie zalac sie lzami. ja jej nie chcialam stresowac i nie zmuszalam. Kostuska cwiczyla swoje miesnie przytulajac sie do mnie. Odginala sie do tylu, ja jej nie trzymalam tylko ja asekurowalam. I tak sie tym odginaniej wzmocnila, ze polozona na brzuchu, nawet na chwile, podnosila glowke.
mam pytanie do MAM dzici butelkowych ile wasze maleństwa jedzą jednorazowo ??
bebilonu pepti jadł 180, a bebilon HA je 150 :-)
Ella1
Fanka BB :)
mam pytanie do MAM dzici butelkowych ile wasze maleństwa jedzą jednorazowo ??
Nutramigen- od dwóch dni po 120ml, a dziś po 130ml (wcześniej ok 100)
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
A mam pytanie co wy robicie by pociechy nie brały rączek do buzi? czy nic nie robicie/
Ja walczę z Alicją od 4 tygodni, ale ona kciuka pcha, nie rękę.
reklama
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
u nas wcześniej bylo unormowane ale od kilku dni Ola śpi max 2h przez cały dzień.
Oli też pocą się stopy na pewno aż skarpetki czasem mokre a rączki to nie wiem czy wilgotne z potu czy z tego że je obślini bo pcha do buzi. Główka też jej się poci zwłaszcza jak sie denerwuje przy cycku.
i czy któraś używa lateksowego smoczka? bo mama gapa jakoś kupiła i boję się czy uczulenia nie będzie? i czy moge go dać skoro do tej pory były silikonowe?
I właśnie
Nie ma na to siły... przynajmniej u Marka ale widze że to wkładanie rąk do buzi to po to by ulżyc dziąsełkom niż dla samego ssania ręki