reklama
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Witam
Mamusiu ja bym szczepiła na oba tak zrobiłam z M.
Uciekam obiad pichcić
Mamusiu ja bym szczepiła na oba tak zrobiłam z M.
Uciekam obiad pichcić
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
mamusia, ja bym zaszczepila na pneumo, rota i meningo - bez znaczenia ile dzieci w domu i czy karmie piersia czy nie.
Zielona dlaczego bys szczepila na wszystko?
Jestem troche sceptycznie nastawiona do tych dodatkowych szczepien, sasiadka szczepila full opcja i przynajmniej raz w roku laduje z dzieckiem w szpitalu
Agnieszka twoi chlopcy chyba tez dosyc czesto choruja pomimo szczepien
Sama juz nie wiem czekam na kolejne opinie w tej sprawie mam jeszcze 5 tyg. na podjecie decyzji.
Jestem troche sceptycznie nastawiona do tych dodatkowych szczepien, sasiadka szczepila full opcja i przynajmniej raz w roku laduje z dzieckiem w szpitalu
Agnieszka twoi chlopcy chyba tez dosyc czesto choruja pomimo szczepien
Sama juz nie wiem czekam na kolejne opinie w tej sprawie mam jeszcze 5 tyg. na podjecie decyzji.
mamusia - my szczepiliśmy zarówno Lenkę jak i Maćka. Dzięki temu nawet jak złapali grypę żołądkową to tragedii nigdy nie było, dużo łagodniej wszystko przechodzili i po 1 dniu było po wszystkim, a inne dzieci przy tym samym wirusie w szpitalu lądowały.
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
mamusia, dla was to dodatkowe szczepienie, a tutaj podstawowe w meksyku pneumo i rota sa podstawowym.
dlaczego bym szczepila? - Kostka miesiac temu byla na meningo doszczepiona, a wedlug obowiazujacego kalendarza powinna w wieku 12 miesiecy - bo wierze w zasadnosc szczepien i nawet jesli nie chronia w stu procentach przed choroba, to znacznie lagodza jej przebieg.
Dla mnie jedyne szczepienie o niepewnym sensie, to to przeciwko grypie.
dlaczego bym szczepila? - Kostka miesiac temu byla na meningo doszczepiona, a wedlug obowiazujacego kalendarza powinna w wieku 12 miesiecy - bo wierze w zasadnosc szczepien i nawet jesli nie chronia w stu procentach przed choroba, to znacznie lagodza jej przebieg.
Delikatniejszy okaz moze ;-) Wiesz, to jedno dziecko... Wyjatek potwierdzajacy regule.Jestem troche sceptycznie nastawiona do tych dodatkowych szczepien, sasiadka szczepila full opcja i przynajmniej raz w roku laduje z dzieckiem w szpitalu
Dla mnie jedyne szczepienie o niepewnym sensie, to to przeciwko grypie.
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Mamusiu M. choruje dużo żadziej. Ale na pneumokoki jeszcze nie szczepiłam będziemy doszczepiać wiosną. Był za to szczepiony na rota i tak jak Elvie pisze przechodził łagodnie J. nie szczepilismy i na 6 pobytów szpitalnych 5 było spowodowanych rotawirusami.
Witam się :-) Leci ten czas strasznie...
Spacer dzisiaj zaliczony, drzemka poobiednia również... I tylko chłopaki dzisiaj dają czadu bo o każdą duperelę wyją i ryczą :wściekły/a: zabić to mało
Witam się :-) Leci ten czas strasznie...
Spacer dzisiaj zaliczony, drzemka poobiednia również... I tylko chłopaki dzisiaj dają czadu bo o każdą duperelę wyją i ryczą :wściekły/a: zabić to mało
reklama
gosienkag76
Fanka BB :)
Mamusia ja podobnie ja Sonia nie szczepiłam na nic dodatkowego, tylko szczepienia obowiązkowe Emil przynosił różne cuda z przedszkola ale Mateusz nigdy nie przechodził ich bardzo ciężko.Helenka od braci też coś tam załapywała ale też bez rewolucji.
Na ospę jej nie szczepiłam a przeszła ją bardzo lekko więc jak to mówią każde dziecko jest inne;-)
Na ospę jej nie szczepiłam a przeszła ją bardzo lekko więc jak to mówią każde dziecko jest inne;-)