reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Laski - co aplikujecie jak zauważacie początki katarku? Zaczęłam młodą hartować i sposobem aniam puściłam ją po domu bez skarpet i tak 2 dni pobiegała i dzisiaj katarek się zaczął. Fridą jej nosek M. wyczyścił i poszła spać. Zobaczę, jak sytuacja jutro będzie wyglądać..

Laski - co aplikujecie jak zauważacie początki katarku? Zaczęłam młodą hartować i sposobem aniam puściłam ją po domu bez skarpet i tak 2 dni pobiegała i dzisiaj katarek się zaczął. Fridą jej nosek M. wyczyścił i poszła spać. Zobaczę, jak sytuacja jutro będzie wyglądać..

Elvie może to nie brak skarpet tylko klub :tak:
ale sa kropelki różne na katar dla dzieciaków , woda morska . i jak to mówią leczony trwa tydzień nie leczony 7 dni . możesz jej też wit C dać czy wapno . chyba już nic innego nie poradzisz .
Moje ganiają w skarpetkach bez kapci a nie bez skarpet :-D:-D ale skarpety cienkie , podłoga u mnie zimna . Ola czesto ściąga więc na bosaka też gania

Mati też często lata bez skarpetek po domu, bo sciąga.
My na katar stosujemy sól morską i krople nasivin. Smarujemy maścią majerankową. Jak mały spi to zaparzam majeranek tak żeby mu się lepiej oddychało.

Katar= wirus nic innego. Lenka poszła do klubu maluszka i dostała "promocję"... niestety niektóre dzieci mają taką tendencję. Chodzenie bez skarpetek nie hartuje ;-) Hartuje nie przegrzewanie, tran, spacery, jod (morze), czas... W sumie czas najlepszy... Katar to nie choroba, stosuj sol morska, nasivin, majeranek i tyle... nie friduj jej za czesto, bo to tez moze naruszac sluzowke, a jak sluzowka uszkodzona, to wirusy wnikaja i zima, jak katar wirusowy i sam wycieka, to psikaj mu sola morska. Mozesz ja uczyc dmuchac.
Zdrowka!

Elvie może to nie brak skarpet tylko klub :tak:
ale sa kropelki różne na katar dla dzieciaków , woda morska . i jak to mówią leczony trwa tydzień nie leczony 7 dni . możesz jej też wit C dać czy wapno . chyba już nic innego nie poradzisz .
Moje ganiają w skarpetkach bez kapci a nie bez skarpet :-D:-D ale skarpety cienkie , podłoga u mnie zimna . Ola czesto ściąga więc na bosaka też gania

U nas jest to samo :-) raz choruja, raz nie... nie od braku lub posioadania skarpet, ale od badziewia w powietrzu :-)

reklama
Do góry