reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

A ja po cudownie przespanej nocy o 6 miałam alarmową pobódkę i pędem na IP :-( M. też załapał zapalenie krtani...
Bidulek mój ... lekarz przepisał zastrzyk rozkurczowy i kazał zgłosic sie w okolicach południa do swojego pediatry. Antybiotyku na razie nie mamy. Ma zadecydować lekarz czy zastrzyk wystarczył czy jednak antybiotyk bedzie... oddycha lepiej ale kaszel dalej okropny :-( do tego od tygodnia ma jakąś dziwna wysypkę. Ma kilka plamek i początkowo zwalałam na ukąszenia komarów, potem na alergię ale cholera nie wiem co to... wiec niech i to zobaczy.
umówiłam obu bo J. dalej kaszle a leki na kaszel mi wyszły ;-) więc niech osłucha i coś przepisze zobaczymy co zaordynuje...

reklama
Aga - zdrówka dla chłopaków!

My też u lekarza byliśmy, lekarz z powołania, polecam!! Nigdy nikt nam tak dziecka nie zbadał, nie zrobił takiego wywiadu i tylu cennych wskazówek nie dał. Mała dostała antybiotyk i lek do noska, bo ma zapalenie oskrzeli, zielony katar i od niego początek infekcji uszu:-( Wizyta trwała 40minut, zapłaciliśmy 70zł, więc uważam, że nie dużo. Dostaliśmy rozpiskę dot. jedzenia, podawania lekarstw, co robić gdyby po antybiotyku wystąpiła biegunka oraz jak opukiwać małą by jej się flegma odksztuszała szybciej. Później zrobię zdjęcie i Wam wkleję te kartki. Dowiedziałam się też, jak stosować fridę (na siedząco, główka dziecka pochylona do przodu, tak "na Małysza";-) i że należy to robić przed posiłkiem i 2h po aplikacji nie można na dwór wychodzić, powiedziała nam że fridę najlepiej umyć ludwikiem, następnie wyparzyć a osoba, która dziecku nosek czyściła musi szybko wymyć zęby by infekcji nie złapać.
Lenka na szczęście mimo choroby uśmiechnięta od ucha do ucha i apetyt ma w normie.
Za 10dni kontrola.

Elvie zdrówka na Lenki a ty uważaj na siebie!!

M. nie dostał antybiotyku :-D mam podawać tylko Elofen 3x dziennie, wieczorem zyrtec, a rano flegaminę... przestał zaciągać przy wdechu i pięknie odkaszluje mokrym kaszlem :-) także mam nadzieję że nic na gorsze się w nocy nie zmieni... oby do przodu
J. ma taki bardziej suchy kaszel choć coś tam odkaszluje więc też tak jak M. mam mu dawać leki tylko inne dawki :-)
Jak mu do niedzieli przejdzie kaszel ma zielone światło z przedszkolem :-) (oj przyda mu się już bo zwariuje!! ;-))
Te krostki u M. to jednak po komarze :eek: mam smarowac np. fenistilem
To tyle...

Elvie moglabys mi napisac cos wiecej o tym Flavonie ktory dajesz Lence? jakie ma zadanie i gdzie to mozna zdobyc?

ja musze po wyplacie Olce te EyeQ Baby kupic, w PL generalnie niedostepne, ale jest na Allegro, opakowanie na 2 miesiace 140zl...

Laski mam tez pytanko-jak szybko Waszym maluchom bije serce? wiem glupie pytanie bo raczej tak sobie sie tego nie mierzy, ale Olce bije dosc szybko, po posilku juz wogole szaleje, niby dla dzieci sa wieksze normy niz dla doroslych, ale znalazlam rozne widelki i nie wiem co myslec a wizyte u kardiologa mamy w styczniu...

Marta- ja nie wiem ile uderzeń na minute ma Antek - ale jak go dotkne to czuje ze serce bije jak szalone.U kardiologa byliśmy jakieś 2 mce temu bo miał wyczuwalne szmery. Miał robione echo serca i wszystko było w normie. Na szczepieniu ostatnio Pan dr też słuchał serducha i nie stwierdził nicze3go niepokojącego.

reklama
marta - to są takie dżemy zawierające flavonoidy. Sporo info masz na www.flavon-max.com.pl - Wszystko o flavonoidach i Flavon max
Moja znajoma się tym zajmuje i ja od niej kupuj, słoiczek na miesiąc za 128zł.
Dla dzieci, dla kobiet w ciąży i karmiących jest flavon kids.
Dla dorosłych te pozostałe, na schudnięcie i pobudzenie active, a max plus dla osób które są po chemii lub operacjach i ich organizm wymaga natychmiastowej regeneracji. Mój M. bierze do 2miesięcy max i green i przestał leki na alergie łykać, nie kicha i nie ma zawalonego nosa, jak zawsze miał. Lence się bardzo poprawił apetyt.
Problem w tym, że nie ma tego w sklepach, jest rozprowadzane przez przedstawicieli. Można się tez tam zapisać do klubu (tak jak np. do oriflame) i bezpośrednio od firmy można kupować, ale sprzedają tylko po 4 słoiki za 535zł + 18zł liczą za kuriera.W razie czego to mogę Ci załatwić dowolną ilość i taniej;-)
Jakbyś chciała to pisz na priv.

Jeśli chodzi o allegro to bałabym się tam leki i suplementy kupować.

Do góry