reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

13 - jakby tak rzeczywiście było to by w te kremy na zime jednak tej wody nie pakowali .
Może więc ta woda być tam może gdy sa inne jakies składniki odpowiednie . Jak pisałam używałam już go w tamtym roku przy -20 i Szymek nigdy nie miał problemów a wychodzilismy na 2-3h nie raz.
Ja tych robionych nie lubie bo one wogóle nie wsiakają ani troche i taki tłusty film na buzi robią .
Ja mam też jakiś robiony dla małej z parafiny , cholesterolu i czegos tam jeszcze ale za nim nie przepadam

reklama
Witaminy dodać muszą żeby krem mozna było nabyć za 5 zeta :)
Bo mi lekarz tłumaczył jak wypisywał OLi że jakby zrobił sam parafinowy to by kosztował 20 zeta a wystarczy dodać witaminy i już jest jako lek czyli refundowany i kosztuje 5

Wczoraj też zakupiłam bubchen. Świetna konsystencja, bardzo dobrze się rozsmarowuje. Zobaczymy jak się sprawdzi na wietrze i mrozie.
A, że ma wodę to trudno.
Witaminę D daję jeszcze.

Zrobilam wczoraj rozeznanie w kwestii kremow.
W 3 kosmetycznych okazalo sie , ze tu NIE MA osobnych kremow na zime dla dzieci. Polecja Oilatum lub E45. Oczywiscie obydwa w skladzie zawieraja oczysczona wode.

My po ostatnim szczepieniu. O krem podpytałam i takie z wodą w składzie sugerowała unikać. Ale nie dała żadnej recepty a poleciła najzwyklejszą białą wazelinę. My napewno wytestujemy, bo przedwczoraj Adaś zmarzł mocno na buźce i dziś ma strasznie suche rumieńce.

Ponadto bobik waży 9,520

My mamy krem HIPP na wiatr i niepogodę i jak narazie nie narzekamy :)

Kurcze wy jeszcze macie szczepienia my ostatnie mieliśmy w 4 miesiącu życia i od tego czasu spokuj, ale przez to nie wiemy ile mała waży. Jak pójdziemy do naszej Pani doktor to każemy ją zważyc, bo ma swoją wagę :)

A u nas masakra.Buzke mala miala ladna 5 dni.Tak sie cieszylam bo wygladala tak ladnie jak wszystkie dzieci i co? I od nowa to samo,a nawet powiedzialabym jeszcze gorzej.Od dwoch dni jest na samym cycu bo lekarka kazala mi odstawic wszystko co mala jadla bo twierdzi ze cos z jedzenia ja uczula.,Ja prawie nic nie jem.Jakos czarno to widze,ale tak zrobilam.Czekam na efekt.Jestem zalamana i caly czas placze,bo w takim stanie to mala jeszcze nigdy nie byla.Suche odpadajace platy na calej buzce.Czerwona jakby sie poparzyla.Gdzieniegdzie zaczynaja sie robic ranki.Koszmar.

reklama
A u nas masakra.Buzke mala miala ladna 5 dni.Tak sie cieszylam bo wygladala tak ladnie jak wszystkie dzieci i co? I od nowa to samo,a nawet powiedzialabym jeszcze gorzej.Od dwoch dni jest na samym cycu bo lekarka kazala mi odstawic wszystko co mala jadla bo twierdzi ze cos z jedzenia ja uczula.,Ja prawie nic nie jem.Jakos czarno to widze,ale tak zrobilam.Czekam na efekt.Jestem zalamana i caly czas placze,bo w takim stanie to mala jeszcze nigdy nie byla.Suche odpadajace platy na calej buzce.Czerwona jakby sie poparzyla.Gdzieniegdzie zaczynaja sie robic ranki.Koszmar.

Gosiek, a wołowinę i cielęcinę też odstawiłaś? tak profilaktycznie pytam.

Do góry