reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

13 - jakby tak rzeczywiście było to by w te kremy na zime jednak tej wody nie pakowali .
Może więc ta woda być tam może gdy sa inne jakies składniki odpowiednie . Jak pisałam używałam już go w tamtym roku przy -20 i Szymek nigdy nie miał problemów a wychodzilismy na 2-3h nie raz.
Ja tych robionych nie lubie bo one wogóle nie wsiakają ani troche i taki tłusty film na buzi robią .
Ja mam też jakiś robiony dla małej z parafiny , cholesterolu i czegos tam jeszcze ale za nim nie przepadam

reklama
Witaminy dodać muszą żeby krem mozna było nabyć za 5 zeta :)
Bo mi lekarz tłumaczył jak wypisywał OLi że jakby zrobił sam parafinowy to by kosztował 20 zeta a wystarczy dodać witaminy i już jest jako lek czyli refundowany i kosztuje 5

Wczoraj też zakupiłam bubchen. Świetna konsystencja, bardzo dobrze się rozsmarowuje. Zobaczymy jak się sprawdzi na wietrze i mrozie.
A, że ma wodę to trudno.
Witaminę D daję jeszcze.

Zrobilam wczoraj rozeznanie w kwestii kremow.
W 3 kosmetycznych okazalo sie , ze tu NIE MA osobnych kremow na zime dla dzieci. Polecja Oilatum lub E45. Oczywiscie obydwa w skladzie zawieraja oczysczona wode.

My po ostatnim szczepieniu. O krem podpytałam i takie z wodą w składzie sugerowała unikać. Ale nie dała żadnej recepty a poleciła najzwyklejszą białą wazelinę. My napewno wytestujemy, bo przedwczoraj Adaś zmarzł mocno na buźce i dziś ma strasznie suche rumieńce.

Ponadto bobik waży 9,520

My mamy krem HIPP na wiatr i niepogodę i jak narazie nie narzekamy :)

Kurcze wy jeszcze macie szczepienia my ostatnie mieliśmy w 4 miesiącu życia i od tego czasu spokuj, ale przez to nie wiemy ile mała waży. Jak pójdziemy do naszej Pani doktor to każemy ją zważyc, bo ma swoją wagę :)

A u nas masakra.Buzke mala miala ladna 5 dni.Tak sie cieszylam bo wygladala tak ladnie jak wszystkie dzieci i co? I od nowa to samo,a nawet powiedzialabym jeszcze gorzej.Od dwoch dni jest na samym cycu bo lekarka kazala mi odstawic wszystko co mala jadla bo twierdzi ze cos z jedzenia ja uczula.,Ja prawie nic nie jem.Jakos czarno to widze,ale tak zrobilam.Czekam na efekt.Jestem zalamana i caly czas placze,bo w takim stanie to mala jeszcze nigdy nie byla.Suche odpadajace platy na calej buzce.Czerwona jakby sie poparzyla.Gdzieniegdzie zaczynaja sie robic ranki.Koszmar.

reklama
A u nas masakra.Buzke mala miala ladna 5 dni.Tak sie cieszylam bo wygladala tak ladnie jak wszystkie dzieci i co? I od nowa to samo,a nawet powiedzialabym jeszcze gorzej.Od dwoch dni jest na samym cycu bo lekarka kazala mi odstawic wszystko co mala jadla bo twierdzi ze cos z jedzenia ja uczula.,Ja prawie nic nie jem.Jakos czarno to widze,ale tak zrobilam.Czekam na efekt.Jestem zalamana i caly czas placze,bo w takim stanie to mala jeszcze nigdy nie byla.Suche odpadajace platy na calej buzce.Czerwona jakby sie poparzyla.Gdzieniegdzie zaczynaja sie robic ranki.Koszmar.

Gosiek, a wołowinę i cielęcinę też odstawiłaś? tak profilaktycznie pytam.

Do góry