reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Bidulka z tej Amelci:-( Mojej znów plamka na buźce wyskoczyła, znów w tym samym miejscu. Jak smaruję maścią Laticort kilka razy dziennie to plamka znika, a jak jeden dzień nie posmaruję to znów się pojawia. Dzisiaj pediatra powiedział, że to dłuższego smarowania wymaga i przepisał nam Laticort płyn. Mimo to w środę wybieramy się do dobrego dermatologa, który jest sprawdzony, jest z Wrocławia, ale w każdą środę przyjmuje w Legnicy.

reklama
zzdrówka dla Amelci i siły dla Ciebie Gosiek, trzymam kciuki zebyście wreszcie odkryli co małą uczula i żeby nie było tego za dużo...

Dziekuje dziewczyny.
ulanka odstawilam miesko.Tak jak pisze prawie nic nie jem.Nie wiem czy dobrze robie.Mam wrazenie ze i tak nigdy nie znajde winowajcy.
e.salamandra wszystko bym oddala teraz za porade u dr house.
A u dermatologa to bylam juz trzy razy odkad jestem w Pl.Najpierw dostalam sterydy advantan.Bylo troszke lepiej.Wiadomo nie wolno ich dluzej uzywac jak trzy dni.Teraz dostalam inna masc.Elidel.Tubka 15 gram prawie stowa.Ale co tam pieniadze.Zeby tylko jej pomogla.Oprocz tego w dzien smaruje kremem Cicalfate z firmy Avene.Do tego zyrtec albo fenistil w kropelkach.
ewka wlasnie boje sie tego ze ona nie bedzie mogla jesc bardzo duzo rzeczy.Najwazniejsze zeby znalezc to.

elvie ksiazka juz zamowiona.Dzieki.Bratowa mi zamowila bo ja nie mam konta na allegro.
aniam czytalam juz bardzo duzo na ten temat i az mnie glowa boli od tych informacji.Czekam na te ksiazke bo ona napewno mi pomoze.

Gosiek a jakieś domowe sposoby kąpiel w krochmalu ? O ile mozna przy AZS ? tak mi jakoś przyszło do łba . A może to woda ?
Można w krochmalu kąpać.
My kąpiemy wyłącznie w Oilatum.
Na Allegro są fajne promocje i tanio można oliatum z internetowych aptek zakupić.
W mojej 500ml kosztuje 68zł, a na Allegro za 2x500ml płacę niecałe 90zł.
No i krem Oilatum Soft u nas przy atopowej skórze się super sprawdza!

Zauważyłam też, że wystarczyła jedna kąpiel bez posmarowania kremem i następnego dnia te wrażliwe miejsca ( u nas okolica łokcia i nad kostką) była przesuszona i skończyłoby się czerwonymi, przesuszonym plamami z których można odrywać suchą skórę. Chyba coś takiego właśnie opisywała Katik.

Ostatnia edycja:
Gosiek, a bardzo chcesz jeszcze karmić piersią? Ja właśnie przeszłam na bebilon pepti (to mleko dla alergików), bo sama dostałam antybiotyk i rozstałyśmy się z cycowaniem. Pytam, bo może szkoda Twojego zdrowia, żebyś nic nie jadła. To trochę potrwa - tak do 6 tyg. ponoć - zanim alergen z krwi znika i zmiany ustępują, więc długa droga przed Wami. Ale jak jeszcze chcesz karmić to trzymam kciuki, żeby się udało. A może to proszek do prania a nie jedzenie? Moich znajomych córka miała uczulenie na jakiś składnik z Balneum, jak przestali ją w tym kąpać to przeszło, więc tak naprawdę powodów może być milion.
Elvie, jak jest tak jak piszesz, to znaczy, że Lenka tez ma na coś uczulenie i nie wystarczy sama kąpiel tylko trzeba poszukać od czego się tak dzieje. Tak mi się wydaje - bo w ten sposób leczysz tylko objaw, a nie przyczynę. Ale to tylko moje zdanie

reklama
ulanka - ja już miałam dietę, 3 tyg. bez nabiału i rezultatów nie było. Jeśli chodzi o pranie to też kombinowałam, bez rezultatu. Pediatra stwierdził AZS, ale u nas to wyjątkowo łagodnie przebiega. Mała pogodna, nie drapie się, plamek jak pilnujemy podawanie jej wit. A + D oraz kremowania to nie ma i generalnie nic nie widać, ale wiem, że wystarczy jeden dzień sobie odpuścić i czerwona plamka na policzku wraca.

Do góry