reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Dziewczyny pomocy, co na bolesne ząbkowanie, nie mam czasu wertować tylu stron, więc proszę o jakieś rady.
Gryzaki pomagają na chwilę. Na zmianę siedzą w lodówce. Mała jest cały czas marudna, piszczy, krzyczy, widzę, że cierpi. I mi jej tak szkoda.
Poza tym nie zrobiła wczoraj i dziś kupki, co jej się nie zdarza. Czy to może mieć związek z ząbkowaniem?
W środę idziemy na 3 szczepienie, więc dopiero wtedy będę mogła zadać lekarce parę pytań.
Na razie liczę na Was.

Dentinox :-)

reklama
maonka smigaj do apteki po jakis dobry zel i smaruj dziaselka.Podobno przynosi ulge.

A u nas dziewczyny z cialkiem lekka poprawa.Odstawilam polskie srodki do mycia i smarowania i zakupilam hiszpanskie.
Widze duza poprawe,skora nie jest idealna.ale przynajmniej nie wyglada jak papier scierny,bo taka juz byla.Mam nadzieje ze ten stan sie utrzyma bo lekarka chciala nam dac juz sterydy,a chcialabym oszczedzic niunie przed nimi.

Laski karmiace piersia, a powiedzcie mi na czym robicie kaszki i kleiki? bo na opakowaniu napisali "przygotuj mleko modyfikowane". Tylko ja nie chce mu modyfikowanego wprowadzac, bo po co, skoro "mamy swoje". Robicie na swoim czy mozna na wodzie?

acha, i powiedzcie mi jeszcze, co najpierw lepiej wprowadzic? kleik czy kaszke? tylko kaszki sa zazwyczaj smakowe (owocowe znaczy), jaka na poczatek wybrac? bo co prawda narazie darowalam sobie wprowadzanie czegokolwiek, ale powoli zaczelabym "magazynowac" cos :p

Aga o ile dobrze pamietam /nie chce mi się leźć do kuchni/ to kupilam kaszkę bezsmakową i rozrabia się ją z wodą ale jeszcze nie podawałam.

Dziewczyny pomocy, co na bolesne ząbkowanie, nie mam czasu wertować tylu stron, więc proszę o jakieś rady.
Gryzaki pomagają na chwilę. Na zmianę siedzą w lodówce. Mała jest cały czas marudna, piszczy, krzyczy, widzę, że cierpi. I mi jej tak szkoda.
Poza tym nie zrobiła wczoraj i dziś kupki, co jej się nie zdarza. Czy to może mieć związek z ząbkowaniem?
W środę idziemy na 3 szczepienie, więc dopiero wtedy będę mogła zadać lekarce parę pytań.
Na razie liczę na Was.

my mamy Bobodent

maonka smigaj do apteki po jakis dobry zel i smaruj dziaselka.Podobno przynosi ulge.

A u nas dziewczyny z cialkiem lekka poprawa.Odstawilam polskie srodki do mycia i smarowania i zakupilam hiszpanskie.
Widze duza poprawe,skora nie jest idealna.ale przynajmniej nie wyglada jak papier scierny,bo taka juz byla.Mam nadzieje ze ten stan sie utrzyma bo lekarka chciala nam dac juz sterydy,a chcialabym oszczedzic niunie przed nimi.

życze by te krostki poznikały; dobrze że już trochę lepiej.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Podałam czopek, pierwszy raz
Heel VIBURCOL N czopki - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl bo tylko to miałam pod ręką. Mała jeszcze ze 2 godziny szalała i się uspokoiła. W środę zapytam jeszcze lekarza, zobaczymy co mi poleci.

Z ząbkami się uspokoiło i mądra matka postanowiła wprowadzić po południu nowość, kaszkę. Alicja zajadała się kaszką, zjadła parę łyżeczek. Do tego poprawiła cycem. Poszłyśmy na dwór, rozpadało się, więc folia na wózek i przykrytko. Pospała jakieś 40 minut na dworze. Obudziła się i zaczęła wymiotować. Jeszcze nigdy tak szybko nie ściągnęłam foli, serce mi na moment zamarło. Szybko wyciągnęłam ją z wózka i obrót o 180st, żeby się nie zakrztusiła jeszcze. Poczekałam jak wszystko już będzie ok i pędem do domu. Zachciało mi się wprowadzać nowości!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Teraz mam starcha, żeby cokolwiek nowego wprowadzać.

A my czekamy na lekarza. Poprosiłąm naszego osiedlowego pediatre żeby do nas zajrzał bo Antosiowi strasznie spuchł siusiak....nie wiem od czego, czy to jakiś stan zapalny czy co, ale nie wygląda dobrze, a że chce spać spokojnie wole nie czekać do jutra. Modle się tylko żeby to nie było nic poważnego.
Przy okazji podpytam o te jego kupki z ciemnymi smugami

Nie szczepiłam na rota. czy teraz będzie za póżno jeżeli się zdecyduję? bo niby do 6 msc trzeba zakonczyc. Adas ma 4i poł. Ile dawek tego jest i jaki koszt

sa 2 dawki, szczepi sie w odstepstwie min. 4 tyg, to jest doustna szczepionka....ja placilam bodajze 300 plnow za szt, ale jeszcze sprawdze jak przestaniemy cycac...

dziewczyny a syszalyscie o Osanicie na zeby ? macie jakies opinie ?

A my czekamy na lekarza. Poprosiłąm naszego osiedlowego pediatre żeby do nas zajrzał bo Antosiowi strasznie spuchł siusiak....nie wiem od czego, czy to jakiś stan zapalny czy co, ale nie wygląda dobrze, a że chce spać spokojnie wole nie czekać do jutra. Modle się tylko żeby to nie było nic poważnego.
Przy okazji podpytam o te jego kupki z ciemnymi smugami

biedny antosiowy siusiolek :-(

reklama
Do góry