reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

reklama
pieszczoszka to może być ciemieniuszka. Moja córcia też ma tak za uszami. Ja mam taki krem na ciemieniuchę to jej tym smaruję. Ale możesz też emolientami jakimiś smarować.

dziewczyny - u takich dzieciaczkow to nie o mycie zabkow chodzi ale bardziej o przyzwyczajanie do sczczoteczki (tak utrzymuje nasza dentystka), dlatego pora mycia nie jest taka wazna. My teraz kupilismy zestaw trzech szczoteczek z DM: jedna ma byc na dziaselka przy zabkowaniu, druga na przebijajace sie zabki a trzecia na wyrosniete. Zobaczymy, czy to cos warte :-p

kugela a powiedz co ci dentystka powiedziala wlasnie o pielegnacji jamy ustnej dziecka z zabkami? od kiedy paste do zebow wprowadzic? i co to za zestaw 3 szczoteczek? czy poprosu 3 normalne szczoteczki kupilas? my dostalismy szczoteczke do zebow od pediatry - mlody narazie uzywa jej jako gryzaka- na poczatku jak te wlosie wzial do buzi to krzywil sie nieziemsko a dzis sam sobie nim jezdzi po buzi- mam nadzieje ze przy okazji troche cos tam czysci- ale musze powiedziec ze juz czuc mu troszke z buzi jak sie obudzi- jak kazdemu z nas- nie wiem czy to wynik zabkow czy poprostu zmiany w odzywianiu- fajnie ze zadaliscie to pytanie bo juz tez sie nad tym zastanawialam:tak:

andav - przy Waszym zapachu z buzi stawiam na odzywianie, bo u nas zabki nie wplynely na won :-) Co do szczoteczek to w naszej ulubionej drogerii (DM ;-)) zostal nabyty droga kupna "Zahnputz-Lernset für 3 Entwicklungsphasen" (seria babylove) - 3 szczoteczki z roznymi koncowkami (2 gumowe i jedna z wlosiem), plastik jest bez PVC i i bisphenolu-A a wiec moze byc bezpiecznie pogryziony (niestety nie da sie tego powiedziec o wiekszosci szczoteczek niemowlecych na rynku :wściekła/y:) ale jak sie dziec na to zapatruje jeszcze nie wiem, dopiero co wypazylam te cuda ;-)

reklama
andav - ja nie zaobserwowałam zmiany zapachu z buźki u Krzysia, pomimo, ze ma 2 ząbki, nawet po przebudzeniu zapach prawdę powiedziawszy jest neutralny... Może to kwestia układu pokarmowego?

Do góry