U nas na placz zawsze "to kolka" i milion espumisanow, dicoflorow, esputikonow, biogaja i innych. Od kad skonczyl 4 msc na każdą gorączkę i biegunkę "to zęby" i zawsze dentinox i tak juz nas leczy 13 msc, a innego pediatry w mieście nie ma.haha wiem wiem, zawsze na jakiekolwiek pytania zwiazane z rozszerzeniem diety itp są genialne odpowiedzi i jeszcze słynne "a dzidzius to juz siedzi stabilnie?" Od 7 miesiaca zycia
reklama
Marta Ostojska
Zaciekawiona BB
Ojj wiem co to znacyz kolki.. u młodszej to przechodziłam ...masakra.U nas na placz zawsze "to kolka" i milion espumisanow, dicoflorow, esputikonow, biogaja i innych. Od kad skonczyl 4 msc na każdą gorączkę i biegunkę "to zęby" i zawsze dentinox i tak juz nas leczy 13 msc, a innego pediatry w mieście nie ma.
"kolkę" mieliśmy moze 2 tyg, to jest nic przy tym co przechodzilam przez 8 msc z moim dzieckiem ktore plakalo bez przerwy. Kolka to placz parę godzin dziennie, tutaj bylo to po 22 godziny dziennie i zero snu...Ojj wiem co to znacyz kolki.. u młodszej to przechodziłam ...masakra.
Co do tematu wątku - u nas też tak wyglądały początku. Dwa łyki, jeśli w ogóle i potem plucie albo odwracanie głowy. Niezależnie czy kubek, bidon czy butelka. Ale z czasem coraz więcej i więcej i teraz już pije wodę normalnie. Potrzebowała czasu, myślę, że to normalne.
AceKa
Zaangażowana w BB
to tez liczę na podobny scenariusz, chociaz u nas nie ma odwracania głowy, wrecz przeciwnie jest ogromne zainteresowanie kubkiem czy bidonem, tylko traktowany on jest jak super zabawa, no cóż pozostaje mi tylko wypić meliskę i cierpliwie obserwowaćCo do tematu wątku - u nas też tak wyglądały początku. Dwa łyki, jeśli w ogóle i potem plucie albo odwracanie głowy. Niezależnie czy kubek, bidon czy butelka. Ale z czasem coraz więcej i więcej i teraz już pije wodę normalnie. Potrzebowała czasu, myślę, że to normalne.
Standard. Moje też na poczatku nie chciały pić wody, ale byłam wytrwała i podsuwałam im co chwilę w nieprzezroczystym kubeczeku - zawsze dawały się nabrać. Teraz widzę, że są fajne bidony ze słomkami: titikoko.pl/bidony-i-termosy-dla-dzieci Moze spróbuj taki kupić. Moze z takiego bidonu Twój maluszek będzie chętniej pił
Marta Ostojska
Zaciekawiona BB
U mnie dzisisiaj dziewczyny piją wodę z tego bidona z filtrem, tak też teraz chodzą do szkoł z tym
AceKa
Zaangażowana w BB
starsza córka to tez pije i z tej butelki z filtrem i w sumie ze zwykłej butelki też, jej nic nie przeszkadza A z małym walczę dalej chociaż chyba ostatnio mamy delikatny postęp, bo czasem coś tam przełknie na początku picia, wiec chyba macie rację ze trzeba byc cierpliwym i próbowaćU mnie dzisisiaj dziewczyny piją wodę z tego bidona z filtrem, tak też teraz chodzą do szkoł z tym
Marta Ostojska
Zaciekawiona BB
Hehhe Dasz radę
reklama
Jeśli o wodę chodzi to chyba każde dziecko sukcesywnie protestuje. Przynajmniej każde, które ja znam. Ale trzeba się zaprzeć. Moje dzieci tez nie chciały a teraz piją tylko wodę. Właściwie to poza woda tylko mleko. Właśnie sobie to uzmysłowiłam. U nas nie ma żadnych herbat, soków itp. Woda kawa mleko na kawę są jeszcze za mali