reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Picie wody

haha wiem wiem, zawsze na jakiekolwiek pytania zwiazane z rozszerzeniem diety itp są genialne odpowiedzi 😃 i jeszcze słynne "a dzidzius to juz siedzi stabilnie?" Od 7 miesiaca zycia 😛
U nas na placz zawsze "to kolka" i milion espumisanow, dicoflorow, esputikonow, biogaja i innych. Od kad skonczyl 4 msc na każdą gorączkę i biegunkę "to zęby" i zawsze dentinox😁 i tak juz nas leczy 13 msc, a innego pediatry w mieście nie ma.

reklama
U nas na placz zawsze "to kolka" i milion espumisanow, dicoflorow, esputikonow, biogaja i innych. Od kad skonczyl 4 msc na każdą gorączkę i biegunkę "to zęby" i zawsze dentinox😁 i tak juz nas leczy 13 msc, a innego pediatry w mieście nie ma.
Ojj wiem co to znacyz kolki.. u młodszej to przechodziłam ...masakra.

Co do tematu wątku - u nas też tak wyglądały początku. Dwa łyki, jeśli w ogóle i potem plucie albo odwracanie głowy. Niezależnie czy kubek, bidon czy butelka. Ale z czasem coraz więcej i więcej i teraz już pije wodę normalnie. ☺️ Potrzebowała czasu, myślę, że to normalne. 😁

Co do tematu wątku - u nas też tak wyglądały początku. Dwa łyki, jeśli w ogóle i potem plucie albo odwracanie głowy. Niezależnie czy kubek, bidon czy butelka. Ale z czasem coraz więcej i więcej i teraz już pije wodę normalnie. ☺️ Potrzebowała czasu, myślę, że to normalne. 😁
to tez liczę na podobny scenariusz, chociaz u nas nie ma odwracania głowy, wrecz przeciwnie jest ogromne zainteresowanie kubkiem czy bidonem, tylko traktowany on jest jak super zabawa, no cóż pozostaje mi tylko wypić meliskę i cierpliwie obserwować 😃

Standard. Moje też na poczatku nie chciały pić wody, ale byłam wytrwała i podsuwałam im co chwilę w nieprzezroczystym kubeczeku - zawsze dawały się nabrać. Teraz widzę, że są fajne bidony ze słomkami: titikoko.pl/bidony-i-termosy-dla-dzieci Moze spróbuj taki kupić. Moze z takiego bidonu Twój maluszek będzie chętniej pił :)

U mnie dzisisiaj dziewczyny piją wodę z tego bidona z filtrem, tak też teraz chodzą do szkoł z tym
starsza córka to tez pije i z tej butelki z filtrem i w sumie ze zwykłej butelki też, jej nic nie przeszkadza 😄 A z małym walczę dalej chociaż chyba ostatnio mamy delikatny postęp, bo czasem coś tam przełknie na początku picia, wiec chyba macie rację ze trzeba byc cierpliwym i próbować :)

reklama
Jeśli o wodę chodzi to chyba każde dziecko sukcesywnie protestuje. Przynajmniej każde, które ja znam. Ale trzeba się zaprzeć. Moje dzieci tez nie chciały a teraz piją tylko wodę. Właściwie to poza woda tylko mleko. Właśnie sobie to uzmysłowiłam. U nas nie ma żadnych herbat, soków itp. Woda kawa mleko:) na kawę są jeszcze za mali:)

Do góry