reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród, szpital + torba do szpitala

patka ja tantum rosa biore, niby to na leczenie ale mi ostatnio tak świetnie zagoił, ze teraz też mam
u nas kąpią sami więc nie biore ale kąpać codziennie nie dam

reklama
Dziewczyny a lactacyd do mycia i tamtum rosa do szpitala bierzecie?
Jeżeli nie chce żeby małą w szpitalu kąpali to ręcznik tez odpada? Czy do czegoś innego ten ręcznik jest potrzebny?

A ja nadal nie mam szlafroka :/

Ja biorę lactacyd do mycia, tak samo jak szampon, żel, czy szczoteczkę do zębów z pastą. Tantum rosa kiedyś, dawno raz jedyny zastosowałam i mnie uczulił, więc nigdy więcej. Ręczniczek dla dziecka- nie biorę- mój szpital nie wymaga, a jak się okaże, że trzeba będzie go użyć, to awaryjnie da rade pielucha, którą na wszelki wypadek wezmę (ma więcej zastosowań niż ręcznik ;)
A szlafrok- nie przejmuj się, ja np mam szlafrok, ale jest puchaty i gruby, więc sama nie wiem czy go brać, czy nie. A żeby kupować taki cieńszy na samą wizytę w szpitalu to ja nie mam fantazji i ochoty ;)

W moim szpitalu nie kapią, pierwsza kąpiel dopiero w domu. Ja ręcznika nie biorę, przy pierwszym porodzie miałam i przydał sie co prawda tylko do okrycia małej zanim mąż przywiozl drugi kocyk, jak zrobiła kupkę na kocyk;)

Ja nawet nie wiem czy umnie w szpitalu dzieci kapia ale jeżeli tak to ja nie chce żeby małą myli.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi mi chodziło właśnie o to czy w szpitalu zaczynacie juz 'dbać' 'leczyć' krocze. Bo spakowalam ale nie byłam pewna czy nie przesadzam :)

Ja biorę lactacyd do mycia, tak samo jak szampon, żel, czy szczoteczkę do zębów z pastą. Tantum rosa kiedyś, dawno raz jedyny zastosowałam i mnie uczulił, więc nigdy więcej. Ręczniczek dla dziecka- nie biorę- mój szpital nie wymaga, a jak się okaże, że trzeba będzie go użyć, to awaryjnie da rade pielucha, którą na wszelki wypadek wezmę (ma więcej zastosowań niż ręcznik ;)
A szlafrok- nie przejmuj się, ja np mam szlafrok, ale jest puchaty i gruby, więc sama nie wiem czy go brać, czy nie. A żeby kupować taki cieńszy na samą wizytę w szpitalu to ja nie mam fantazji i ochoty ;)

Dzisiaj kupiłam ten szlafrok w carrefourze były jakieś po 20zl. Nie będzie szkoda wyrzucić :D :D

Patka - też biorę lactacyd i tantum rose. Nie planuję kąpać małego w szpitalu, ale ręcznik spakowałam na wszelki wypadek:). Mam walizkę podręczną na pobyt w szpitalu i torbę sportową na poród i w niej też paczka z pieluchami, bo w walizkę już nie weszła.

Ja biorę lactacyd, bo używam codziennie od wielu lat i mi służy, tantum rosa nie biorę, mąż mi kupi jak coś. Ręczniki kazali wziąć dwa to biorę, ale w sumie myślałam, że oba są dla mnie :> jeden spakowałam duży (kąpielowy), a drugi mały, taki jak do włosów. Jak coś to męża poproszę o przywiezienie ręcznika dla małej.

U mnie na stronie szpitala pisze żeby do higieny intymnej wziąść ten płyn co był używany w ciazy ja używałam lacta med sos i ten biorę i tak jak u thriade jak będzie trzeba to mąż kupi coś innego... A ręczniki też mam 2 dla siebie u nas kąpia na prośbę mamy

ja mam 2 ręczniki dla siebie (duży i taki do włosów) + jeden dla małego, bo szpital tak wymaga.
a do higieny intymnej mam pharmaceris, bo taki stosowałam całą ciążę i nie chcę teraz zmieniać.

reklama
U mnie podobnie jak u Olgi. 2 moje ręczniki i jeden z kapturkiem dla dziecka. Spakowałam jednak do torby miękki rożek, że względu na to, że na razie upały odpuściły. Kocyk mam z Makaszki prostokątny i jakoś trudno byłoby mi otulić w nim maluszka.
A Wy co spakowalyscie, rożek czy kocyk?

Do góry