reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawiamy nasze maluchy-czyli w co sie bawic???

reklama
u nas hitem są puzzle...

Ja z zamkniętymi oczami układam, teraz kupiłam jakieś trudne, Lolka próbuje...

ona mnie zadziwia

U nas puzzle, układanki konturowe, malowanie, wyklejanie, kolorowanie - te trzy ostatnie chyba we wszyskich możliwych wariantach; zabawy paluszkowe, rzucanie piłką do celu (w naszym przypadku do beczki).

młody dostaje w kilku miseczkach ryż, makaron, kaszę i groch - bardzo lubi sobie to przesypywać do innych miseczek lub jak jemu się to wysypuje na nadstawioną rączkę :-)

poza tym rysowanie, ganianie kota i wyprawy z dziadkiem - karmią króliki, idą do krów, bawią się szyszkami itd.

a dziś na topie była plastelina :szok: - sprawa do tej pory przez niego mało zauważana

czasem też wlewam mu wodę do większej miski, wrzucam zakrętki, kubeczki z dziurkami i inne zabawki- młody sobie przelewa wodę i bawi się tym co jest

Przesypywanie makaronu lub przekladanie do lyzeczka u nas tez jest na topie.
Tak samo przelewanie wody, lub zabawa z konewka ( oczywiscie tylko w wannie)
Puzzle tez super-tylko Jas uklada ledwo co 6 elementowe ( Kinga jestem pod wrazeniem Karoli), z ukladanek juz wyrosl niestety. U nas przebojem jest zabawa w kolory-mamy takie kolorowe krazki nakladane na patyk- ja rzucam nazwe koloru a Jas wklada kolko tego koloru na patyk itd.
Co tam jeszcze...rysowanie to na tony- glownie helikoptery, auta i traktory.
Kopiemy pilke do bramki
No i krecenie sie w kolko to tez przeboj.Ja stoje na srodku a Jas biega dookola. Robimy tez domki z krzesel i koca, budujemy garaze, parkingi, stacje benzynowe, zoo itp.

Karola bardzo lubi bawić się ze swoim tatą w... wojsko. Razem sobie maszerują mówiąc: lewa... lewa... lewa... :tak:

Iga dalej namiętnie buduje domy z klocków, hitem są schodeczki i kominy:-) no i uwielbia tańczyć,ale nie sama niestety.wczoraj się obudziła o drugiej w nocy, rześka i szczęśliwa i mówi " idziemy tańczyć do pokoju":baffled::baffled: istne wariactwo.
ostatnio razem ćwiczymy tzn ona siedzi mi na brzuchu jak ja robię brzuszki i liczy "raz,dwa, osiemdziesiąt, dawaj mamuś, dawaj"
ale też mam czasem zgryz czym ją zająć...

a moje mieszkkanie jest juz całe w rozsypce;-)...wszystkie śrubki wyodkrecane wszystkie drzwiczki urwane itd ....szkoda słów ......a o zabawkach to juz nie wspomnę ...........zabawki słuza patrykowi do tego zeby je rozkrecic ...powymieniac baterie ....wiekszosc sie juz do niczego nie nadaje bo albo rozkrecona albo poprostu rozbita :wściekła/y::szok::wściekła/y:

reklama
Patryk majsterkowicz :-D

A widziałam na zdjęciach dużo zabawek w stanie idealnym - miśki na półkach :tak:

Do góry