reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
W poniedziałek miałam 5+0. Jutro pójdę powtorzyc i zobaczymy czy rośnie
Ale jestem cała w stresie że to za mało jak na taki tydzień ciąży

Co do moich przemyśleń, to ja mam wrażenie, że za dużo się skupiałam na wyprawce i okołoporodowych rzeczach, a to szybko minęło.. Późniejszy czas był trudniejszy, te wszystkie zmiany zachodzące już w urodzonym dzidziusiu, fakt, że noworodek może nie lubić spać dużo i usypiać, skoki rozwojowe - zaluje, że o tym nie czytałam więcej przed porodem, problemy brzuszkowe 🙈 Ale może to po prostu trzeba przeżyć żeby zrozumieć 😊

Jak do tej pory jadłam za dwóch, to od wczoraj co zjem to czuję się przejedzona i taką gule w gardle..jakby mi to jedzenie się zatrzymało gdzieś albo cofało 🙃 Z pierwszej ciąży to pamiętam z 3 trymestru takie uczucie jak dziecko na ten żołądek już mocno uciskało 😌 To chyba moja wersja "mini mdłości"
Mam tak samo...

Rozwiniesz? 🙂 Jestem ciekawa, bo wszystkie położne zalecały właśnie regularne karmienia, a nie zagłębiałam tematu na własną rękę.
Mleko matki przedłuża zoltaczke fizjologiczna i przy karmieniu piersia dłużej ta zoltaczka schodzi, dlatego napisałam że są dwie szkoły, bo czasem położne kaza właśnie dostawić..

W necie znalazłam taki wpisek

Załączniki

• Screenshot_20250305_142136_Chrome.jpg
    Screenshot_20250305_142136_Chrome.jpg
    300,8 KB · Wyświetleń: 26
reklama
Moje drogie, byłam dziś na prenatal yoga. Zajęcia oddechowe, uspakajace, rozciągające. Poznałam super dziewczyny w mojej okolicy. Dziewczyny miały plus 25 TC. Głównie zalecenia lekarza, ja taka płaska i najmłodsza. Polecam! Super sprawa, psychicznie, fizycznie i socjalnie.

A mam pytanie,
Dostałam od 2 lekarzy prowadzących (chodzę do dwóch) skierowanie na prenatalne). I tutaj może głupie pytanie, ale czy ktoś ma podobną sytuację ?
Rozumiem, że muszę zdecydować się na jedną wizytę, czy skoro mam skierowanie mogę zrobić i w instytucie i mój prowadzący (ma uprawnienia) może wykonać, czyli obaj) ?
Możesz wykonać tylko raz ,NFZ nie zapłaci za podwójne wykonywanie świadczeń. Zapewne może być tak ,że przed badaniem będzie trzeba podpisać ,że nie korzystało się wcześniej już z badania w innej placówce .W każdym razie nawet jakby się udało zrobić dwa to jedna placówka dostanie odmowę zapłaty przez NFZ a wtedy zapewne zwróci się do pacjentki o zwrot kosztów .Przynajmniej u mnie w pracy tak to wygląda choć zupełnie inny dział medycyny .

Do góry