@natalia16! Najważniejszy jest przyrost! Jutro powtórz
reklama
natalia16!
Zaciekawiona BB
To zależy...masz 5+0 czy 4+0? Ja w dzień spodziewanej miesiączki miałam 2100, ale ja miałam dość szybko owulacje.
natalia16!
Zaciekawiona BB
W poniedziałek miałam 5+0. Jutro pójdę powtorzyc i zobaczymy czy rośnie
Ale jestem cała w stresie że to za mało jak na taki tydzień ciąży
Insulinka
Początkująca w BB
Najwazeniejsza podobno nie ilość, tylko czy rośnieW jakim tygodniu miałaś bete 200 ?
Mi wczoraj wyszło że w 5 tygodniu mam będę 309wydaje mi się to za mało, jutro idę powtórzyć
Zlotowlosa123
Fanka BB :)
Co do moich przemyśleń, to ja mam wrażenie, że za dużo się skupiałam na wyprawce i okołoporodowych rzeczach, a to szybko minęło.. Późniejszy czas był trudniejszy, te wszystkie zmiany zachodzące już w urodzonym dzidziusiu, fakt, że noworodek może nie lubić spać dużo i usypiać, skoki rozwojowe - zaluje, że o tym nie czytałam więcej przed porodem, problemy brzuszkowe
Ale może to po prostu trzeba przeżyć żeby zrozumieć 

natalia16!
Zaciekawiona BB
W poniedziałek miałam 5+0. Jutro pójdę powtorzyc i zobaczymy czy rośnie@natalia16! Najważniejszy jest przyrost! Jutro powtórz
Zlotowlosa123
Fanka BB :)
Racja, bety zupełnie nie ma sensu porownywac. Nawet te widełki z lab są bardzo rozpięteNajwazeniejsza podobno nie ilość, tylko czy rośnie
Insulinka
Początkująca w BB
Mam tak samo...Jak do tej pory jadłam za dwóch, to od wczoraj co zjem to czuję się przejedzona i taką gule w gardle..jakby mi to jedzenie się zatrzymało gdzieś albo cofałoZ pierwszej ciąży to pamiętam z 3 trymestru takie uczucie jak dziecko na ten żołądek już mocno uciskało
To chyba moja wersja "mini mdłości"
Mleko matki przedłuża zoltaczke fizjologiczna i przy karmieniu piersia dłużej ta zoltaczka schodzi, dlatego napisałam że są dwie szkoły, bo czasem położne kaza właśnie dostawić..Rozwiniesz?Jestem ciekawa, bo wszystkie położne zalecały właśnie regularne karmienia, a nie zagłębiałam tematu na własną rękę.
W necie znalazłam taki wpisek
Załączniki
reklama
Możesz wykonać tylko raz ,NFZ nie zapłaci za podwójne wykonywanie świadczeń. Zapewne może być tak ,że przed badaniem będzie trzeba podpisać ,że nie korzystało się wcześniej już z badania w innej placówce .W każdym razie nawet jakby się udało zrobić dwa to jedna placówka dostanie odmowę zapłaty przez NFZ a wtedy zapewne zwróci się do pacjentki o zwrot kosztów .Przynajmniej u mnie w pracy tak to wygląda choć zupełnie inny dział medycyny .Moje drogie, byłam dziś na prenatal yoga. Zajęcia oddechowe, uspakajace, rozciągające. Poznałam super dziewczyny w mojej okolicy. Dziewczyny miały plus 25 TC. Głównie zalecenia lekarza, ja taka płaska i najmłodsza. Polecam! Super sprawa, psychicznie, fizycznie i socjalnie.
A mam pytanie,
Dostałam od 2 lekarzy prowadzących (chodzę do dwóch) skierowanie na prenatalne). I tutaj może głupie pytanie, ale czy ktoś ma podobną sytuację ?
Rozumiem, że muszę zdecydować się na jedną wizytę, czy skoro mam skierowanie mogę zrobić i w instytucie i mój prowadzący (ma uprawnienia) może wykonać, czyli obaj) ?