reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Rozumiem Cię, ja jak w Biedronce byłam to mnie takie poty wzięły i gorąco, że mam urazę. A co do rośnięcia w gardle to znam to uczucie, masakryczne. Mam wrażenie, że mi się woda ulewa nie wiem jak to możliwe.
no dzisiaj podczas śniadania zastanawiałam się kiedy je zwrócę , ale cały czas miałam myśli ,, nie myśl o tym ,nie jest ci nie dobrze itd. ,, jakoś przeszlo po czasie ,no i niedawno znowu 🤦 a było tak miło ostatnie dni no . Co do sklepu to właśnie powiedziałam mężowi że chyba nie mogę do niego chodzic bo źle na mnie działa , dzisiaj wgl jest pół żywa , spać mi się chce masakrycznie , a spałam 21-9 i o 11 poszłam na godzinę na drzemkę 😅

no dzisiaj podczas śniadania zastanawiałam się kiedy je zwrócę , ale cały czas miałam myśli ,, nie myśl o tym ,nie jest ci nie dobrze itd. ,, jakoś przeszlo po czasie ,no i niedawno znowu 🤦 a było tak miło ostatnie dni no . Co do sklepu to właśnie powiedziałam mężowi że chyba nie mogę do niego chodzic bo źle na mnie działa , dzisiaj wgl jest pół żywa , spać mi się chce masakrycznie , a spałam 21-9 i o 11 poszłam na godzinę na drzemkę 😅
Ja jak czuję, że zaraz zwrócę śniadanie, to szybko zapijam dużą ilością wody. W sumie działa 😆. Byle do drugiego trymestru.

Też bym chciała mieć przeczucie o płeć ,u mnie wsumie nie ma żadnego przeczucia tak samo jak nie ,, czułam że jestem w ciąży ,, zanim zrobiłam test . Zawsze mi mówili że to się wie i czuję u mnie jakoś nie podziałało . Serce mi tylko daje wyobrażenia wyprawki i wszystkiego związanego z płcią, ale staram się nie nastawiać bo to moje takie małe marzenie a nie chce później czuć jakiegoś lekkiego rozczarowania ( żebyście mnie źle nie zrozumiały , będę kochać moje dziecko bez względu na płeć , poprostu od zawsze mam już jakaś wizję i marzenie że pierwsza chciałabym mieć dziewczynkę 🥰 ) . Ogólnie to jestem szalona bo byłam pewna że na prenatalnych się dowiem , dopiero ostatnio do mnie dotarło że jednak nie i to bedzie jeszcze za wcześnie a byłam pewna że prenatalne to już taki odległy czas że napewno mi powiedzą 😅

Moje drogie, byłam dziś na prenatal yoga. Zajęcia oddechowe, uspakajace, rozciągające. Poznałam super dziewczyny w mojej okolicy. Dziewczyny miały plus 25 TC. Głównie zalecenia lekarza, ja taka płaska i najmłodsza. Polecam! Super sprawa, psychicznie, fizycznie i socjalnie.

A mam pytanie,
Dostałam od 2 lekarzy prowadzących (chodzę do dwóch) skierowanie na prenatalne). I tutaj może głupie pytanie, ale czy ktoś ma podobną sytuację ?
Rozumiem, że muszę zdecydować się na jedną wizytę, czy skoro mam skierowanie mogę zrobić i w instytucie i mój prowadzący (ma uprawnienia) może wykonać, czyli obaj) ?
Tak ja dostałam od dwóch lekarzy, bo dostałam z kliniki i od swojego lekarza prowadzącego. Jak na NFZ to można skorzystać z jednego i możesz tak na prawdę iść gdzie chcesz 😉

Łącze się ja dziś spałam do 12, ale to niedobry pomysł dla mnie bo sflaczała jestem.

reklama
Też bym chciała mieć przeczucie o płeć ,u mnie wsumie nie ma żadnego przeczucia tak samo jak nie ,, czułam że jestem w ciąży ,, zanim zrobiłam test . Zawsze mi mówili że to się wie i czuję u mnie jakoś nie podziałało . Serce mi tylko daje wyobrażenia wyprawki i wszystkiego związanego z płcią, ale staram się nie nastawiać bo to moje takie małe marzenie a nie chce później czuć jakiegoś lekkiego rozczarowania ( żebyście mnie źle nie zrozumiały , będę kochać moje dziecko bez względu na płeć , poprostu od zawsze mam już jakaś wizję i marzenie że pierwsza chciałabym mieć dziewczynkę 🥰 ) . Ogólnie to jestem szalona bo byłam pewna że na prenatalnych się dowiem , dopiero ostatnio do mnie dotarło że jednak nie i to bedzie jeszcze za wcześnie a byłam pewna że prenatalne to już taki odległy czas że napewno mi powiedzą 😅
Nam lekarz powiedział właśnie na prenatalnych 😊 Później z krwii się potwierdziło. Także masz na to szanse 😊

Do góry