reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
W poniedziałek miałam 5+0. Jutro pójdę powtorzyc i zobaczymy czy rośnie
Ale jestem cała w stresie że to za mało jak na taki tydzień ciąży

Co do moich przemyśleń, to ja mam wrażenie, że za dużo się skupiałam na wyprawce i okołoporodowych rzeczach, a to szybko minęło.. Późniejszy czas był trudniejszy, te wszystkie zmiany zachodzące już w urodzonym dzidziusiu, fakt, że noworodek może nie lubić spać dużo i usypiać, skoki rozwojowe - zaluje, że o tym nie czytałam więcej przed porodem, problemy brzuszkowe 🙈 Ale może to po prostu trzeba przeżyć żeby zrozumieć 😊

Jak do tej pory jadłam za dwóch, to od wczoraj co zjem to czuję się przejedzona i taką gule w gardle..jakby mi to jedzenie się zatrzymało gdzieś albo cofało 🙃 Z pierwszej ciąży to pamiętam z 3 trymestru takie uczucie jak dziecko na ten żołądek już mocno uciskało 😌 To chyba moja wersja "mini mdłości"
Mam tak samo...

Rozwiniesz? 🙂 Jestem ciekawa, bo wszystkie położne zalecały właśnie regularne karmienia, a nie zagłębiałam tematu na własną rękę.
Mleko matki przedłuża zoltaczke fizjologiczna i przy karmieniu piersia dłużej ta zoltaczka schodzi, dlatego napisałam że są dwie szkoły, bo czasem położne kaza właśnie dostawić..

W necie znalazłam taki wpisek

Załączniki

• Screenshot_20250305_142136_Chrome.jpg
    Screenshot_20250305_142136_Chrome.jpg
    300,8 KB · Wyświetleń: 17
reklama
Moje drogie, byłam dziś na prenatal yoga. Zajęcia oddechowe, uspakajace, rozciągające. Poznałam super dziewczyny w mojej okolicy. Dziewczyny miały plus 25 TC. Głównie zalecenia lekarza, ja taka płaska i najmłodsza. Polecam! Super sprawa, psychicznie, fizycznie i socjalnie.

A mam pytanie,
Dostałam od 2 lekarzy prowadzących (chodzę do dwóch) skierowanie na prenatalne). I tutaj może głupie pytanie, ale czy ktoś ma podobną sytuację ?
Rozumiem, że muszę zdecydować się na jedną wizytę, czy skoro mam skierowanie mogę zrobić i w instytucie i mój prowadzący (ma uprawnienia) może wykonać, czyli obaj) ?
Możesz wykonać tylko raz ,NFZ nie zapłaci za podwójne wykonywanie świadczeń. Zapewne może być tak ,że przed badaniem będzie trzeba podpisać ,że nie korzystało się wcześniej już z badania w innej placówce .W każdym razie nawet jakby się udało zrobić dwa to jedna placówka dostanie odmowę zapłaty przez NFZ a wtedy zapewne zwróci się do pacjentki o zwrot kosztów .Przynajmniej u mnie w pracy tak to wygląda choć zupełnie inny dział medycyny .

Do góry