reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Być może mają, nie wiem - nie pytałam.
Ja karmiłam 3 dziecko więc nie potrzebowałam pomocy - ale nasłuchałam się, od jednej położnej że ciągle tylko karmię to dziecko i w ogóle, czemu z nim leżę na łóżku (wtf?!). Ja z każdym dzieckiem śpię w łóżku i nie rezygnuję z tego w szpitalu ;) Ale już inna położna pomogła mi dosunąć lepiej łóżko do ściany xD
Ta sama położna, według której moje dziecko za długo wisiało na piersi i dlaczego nie mam smoczka, no właśnie zalecała tej mojej "koleżance" smoczek i nawet nie dokarmianie, a karmienie sztucznym mlekiem bo karmić to można samemu dopiero po tym jak jest nawał, a teraz przez te pierwsze kilka dni mm (wtf) więc ta dziewczyna faktycznie tak robiła. Także jak ktoś od razu zakłada karmienie sztuczne to nie mają problemu.
Eee a to nie jest tak że trzeba jak najszybciej dziecko do piersi przystawić? I gdzie niby miałaś z tym dzieckiem być jak nie na łóżku? Bawić się z nim klockami na podłodze?😂

A jak wasze 🍒? Bo u mnie bez zmian , delikatnie są większe ale już nie bolą i widzę trochę więcej żyłek niebieskich , ale bez jakiś dużych zmian
Bez zmian, nadal nie urosły ani trochę, już w ogóle ich nie czuję, żyłek żadnych nie mam.
Może to taki urok, może zmieni się później na razie cieszę się z braku objawów póki jest wszytko dobrze 😃

Eee a to nie jest tak że trzeba jak najszybciej dziecko do piersi przystawić? I gdzie niby miałaś z tym dzieckiem być jak nie na łóżku? Bawić się z nim klockami na podłodze?😂
To co się słyszy od położnych po porodzie to głowa mała, a najgorsze że człowiek to potem do końca życia pamięta i się denerwuje 😁. Ja słyszałam, że na karmienie będę jeszcze miała czas (chcialam przystawić po CC, po to prosiłam, żeby mi przywiozły dziecko), oraz że specjalnie wymiotuję, ona widzi przecież 🤣.

To co się słyszy od położnych po porodzie to głowa mała, a najgorsze że człowiek to potem do końca życia pamięta i się denerwuje 😁. Ja słyszałam, że na karmienie będę jeszcze miała czas (chcialam przystawić po CC, po to prosiłam, żeby mi przywiozły dziecko), oraz że specjalnie wymiotuję, ona widzi przecież 🤣.
No to widzę że mój mąż będzie mógł się wykazać w swoim „spierdalaj” mówionym w kulturalny sposób😂 wygląda na to że czeka nas wesoła jesień (oby!)

No to widzę że mój mąż będzie mógł się wykazać w swoim „spierdalaj” mówionym w kulturalny sposób😂 wygląda na to że czeka nas wesoła jesień (oby!)
Najgorzej, że pozostałe położne i pielęgniarki to były anioły, otrzymałam pomoc cdl, neurologopedy, mnóstwo informacji, wszyscy byli tacy kochani i nam pomagali, ale te dwie pindy akurat opiekowały się mną zaraz po CC i tak zepsuły cały obraz 😁

Ja np mam całkiem inne doświadczenia, naprawdę położne to złote kobiety, ordynator ( wiadomo 😉) cudowny człowiek, chcesz karmić piersia? Nie ma sprawy, pomożemy, chcesz mm? Ok, bez oceniania, chcesz fizjoterapeutę i tejpy po cc lub masaz? Nie ma sprawy, przyjdzie 😊 jedzenie? 5 posiłków takich, że zostawiałam...także ja jestem mega zadowolona 😊
Może u Ciebie też tak będzie 😊

Ja np mam całkiem inne doświadczenia, naprawdę położne to złote kobiety, ordynator ( wiadomo 😉) cudowny człowiek, chcesz karmić piersia? Nie ma sprawy, pomożemy, chcesz mm? Ok, bez oceniania, chcesz fizjoterapeutę i tejpy po cc lub masaz? Nie ma sprawy, przyjdzie 😊 jedzenie? 5 posiłków takich, że zostawiałam...także ja jestem mega zadowolona 😊
Może u Ciebie też tak będzie 😊
Wiesz co ja chciałam tylko i aż rozmowę z psychologiem jak metotrexat nie zadziałał to obiecali jutro a potem znów jutro… więc gdybym była w gorszej kondycji to średnio by bylo

reklama
Kurcze większość z was ma już jakieś doświadczenia i będzie mogło tej położnej swoje 3 grosze dorzucić 😃,ja na tym etapie jestem totalnie zielona w kwestii karmienia i zajmowania się takim noworodkiem . Myślę,że po tych przeklętych prenatalnych jak będzie ok w końcu ruszę bardziej w przyszłość z tematem .

Do góry