reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Położna wytłumaczyła że termin USG, a miesiączki do 2 tyg nie jest korygowany i zostaje ważniejszy ten z USG. 01.10 i tym się sugerujemy

reklama
no właśnie to jest dobre pytanie 😔 nic się nie dzieje , ale też nie mam jakiś objawów i przez to się stresuje że coś jest nie tak 😔 dodatkowo wszystkie dzidzie podobne terminowo misja ponad 2 cm a moja tydzień temu miała 1.3 , chciałabym porostu już zobaczyć bobo że dalej rośnie 😔
Spokojnie, ja przez szczeniaka zapomniałam nawet chwilowo o ciąży, mój mnie też obserwuje ale też o tym nie mówi, chociaż trochę mu coś fochy przyszły, albo to też chyba o to że ginekolog kazała soe wstrzymać z miłością do następnej wizyty...I jest tak fochliwy teraz że masakra...
Nie interesuje się nim ostatnio usłyszałam...
A z ciążą myślę że jest ok, jak dziewczyny pisały gdyby ginekolog widziała coś nie tak to by kazała częściej chodzić a tak trzeba czekać.
A co do piersi, stały się pół rozmiaru większe i jedrniejesze. W pierwszej ciąży myślę że był większy efekt ale po karmieniu zostały mniej jedyne to myślę że to to.

Położna wytłumaczyła że termin USG, a miesiączki do 2 tyg nie jest korygowany i zostaje ważniejszy ten z USG. 01.10 i tym się sugerujemy
Położna wytłumaczyła że termin USG, a miesiączki do 2 tyg nie jest korygowany, zostaje ważniejszy niż ten z USG. 01.10 i tym się sugerujemy

Koryguje *** niż ten z USG

Też już po wizycie, była turbo szybka, nawet nie wiem ile mierzy bobo i jakie tętno, ale chciałam wiedzieć czy wszystko ok i taką informację dostałam. Widocznie na więcej na NFZ nie ma co więcej liczyć. Mam skierowanie na prenatalne, biorę się za szukanie lekarza.

„tylko 2 dni był w domu” - ale żeście się idealnie wstrzelili 😁 W sumie zazdro, bo dla wieloletnich staraczek to jest jak abstrakcja. Nawet były takie akcje, żeby owulacja nie przepadła to albo mąż albo żona specjalnie wracali na jedną noc 😁
Wiem kochana, dlatego bardzo się cieszę i doceniam.
Właśnie kiedy w przyszłam na odczyt wyniku, lekarz powiedział, że zmiana wymaga półrocznego leczenia i utrudni staranie o dziecko w przyszłości.
A ja mówię, że mam już pozytywny wynik testu, a doktor się zdziwiła i jak zrobila USG to potwierdziła, także pozytywne zaskoczenie mimo że rokowania inne.

Moje piersi po odstawieniu kp w grudniu są niezmiennie małe, już nie pamiętam co to ból piersi. Ale to w sumie mile wytchnienie, bo w pierwszej ciąży to 2/3 czasu mnie bolały i były duże. Chociaż mąż czeka aż urosną 😅 Ale jak mnie dziś spanie dopadło.. nie mogę sobie poradzić, powieki same mi się zamykają 😌

Gratulacje, cieszę się, a jak reszta mam ? Kto jeszcze dziś wizytę ?
Kto na dniach ?
Ja myślę że będę miała 10go u gina . 6 mam pobranie krwi do prenatalnych i pobranie krwi do badań dla ginekologa. U mnie nie ma czegoś takiego że, się umawiasz na konkretny termin i godzinę . 🤭

reklama
Spokojnie, ja przez szczeniaka zapomniałam nawet chwilowo o ciąży, mój mnie też obserwuje ale też o tym nie mówi, chociaż trochę mu coś fochy przyszły, albo to też chyba o to że ginekolog kazała soe wstrzymać z miłością do następnej wizyty...I jest tak fochliwy teraz że masakra...
Nie interesuje się nim ostatnio usłyszałam...
A z ciążą myślę że jest ok, jak dziewczyny pisały gdyby ginekolog widziała coś nie tak to by kazała częściej chodzić a tak trzeba czekać.
A co do piersi, stały się pół rozmiaru większe i jedrniejesze. W pierwszej ciąży myślę że był większy efekt ale po karmieniu zostały mniej jedyne to myślę że to to.
a czemu kazała się wstrzymać jak może spytać ? Bo my nie zrezygnowaliśmy z seksu . Tylko na czas leczenia ostatnio i na samym samym początku

Do góry