reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Kiedy u Was były na wizycie serduszka? Jaki dokładnie tydzień + dzień? Zastanawiam się czy nie przesunąć o kilka dni wizyty, bo u mnie będzie 6+2. W ciąży z córką byłam 6+6 i wtedy było serduszko. Nie chciałabym żeby mnie zaprosiła za kilka dni na kolejną wizytę 🙃 Bo to jednak 280zł za wizyte 🤡 Jakie u Was są ceny aktualnie?
Ja serduszko 7.1 zobaczyłam. Po prostu lekarz mówił że nie zaleca badania bo to stres, różnie występuje. Tak samo mówił mi z wielkością, są jakieś normy ale kobiety często się porównują, martwią a bycie poniżej czy na granicy nie jest wyrocznia, a większe szkody daje duży stres i zamartwianie.
Właśnie nie wiem ile badania kosztują. Tego co słyszałam to chyba 300 zł min wizyta w Warszawie. Ja mam całe prowadzenie ciąży z Luxmed od pracodawcy pokryte.

reklama
Kiedy u Was były na wizycie serduszka? Jaki dokładnie tydzień + dzień? Zastanawiam się czy nie przesunąć o kilka dni wizyty, bo u mnie będzie 6+2. W ciąży z córką byłam 6+6 i wtedy było serduszko. Nie chciałabym żeby mnie zaprosiła za kilka dni na kolejną wizytę 🙃 Bo to jednak 280zł za wizyte 🤡 Jakie u Was są ceny aktualnie?
Ja byłam 6+5 i było serduszko, ja bym chyba przesunęła o kilka dni

no uciążliwe to nie jest , porostu czuje tam takie napięcie cały czas i się stresuje czy to normlanie . O dobry pomysł z tym Espumisanem bo mam trochę problemy z 💩 , niby jest tak co 2 dzień ale no łatwo nie jest 😔 i wsumie gazy też często mam 🫣
Jezu też mam taki wydęty brzuch, spróbuję z tym espumisanem (nie wiedziałam że można)…

Powiem wam że ja dzisiaj czuje się mega słabo , nie wiem czy to przez to że musiałam wcześniej wstać na badania czy dłużej nie jeść przez badania ale tak mi niedobrze , boli mnie głowa i czuję się jakby mnie ktoś przejechał , oczy mi się same zamykają no masakra jakaś , najchętniej poszłabym do domu , ale boje się powiedzieć kierownikowi że chce wyjść bo 2 osoby na L4 jedna na urlopie i wsumie zostałam tylko ja i kolega i drugi kolega pomaga a ma inne stanowisko

Powiem wam że ja dzisiaj czuje się mega słabo , nie wiem czy to przez to że musiałam wcześniej wstać na badania czy dłużej nie jeść przez badania ale tak mi niedobrze , boli mnie głowa i czuję się jakby mnie ktoś przejechał , oczy mi się same zamykają no masakra jakaś , najchętniej poszłabym do domu , ale boje się powiedzieć kierownikowi że chce wyjść bo 2 osoby na L4 jedna na urlopie i wsumie zostałam tylko ja i kolega i drugi kolega pomaga a ma inne stanowisko
Ja dzisiaj podobnie, zaczęłam dzień od mdłości, udało mi się je na tyle przytrzymać, żeby eunthyrox się wchłonął, ale potem 🤮🤮🤮. Teraz najchętniej poszłabym spać, ale córka ma inne plany xD nastawiłam rosół i nic więcej dzisiaj nie planuje robić, nawet spacer sobie odpuścimy pewnie. Jeszcze odrzuciło mnie od kawy i nie mam się czym ratować:)

Ja dzisiaj podobnie, zaczęłam dzień od mdłości, udało mi się je na tyle przytrzymać, żeby eunthyrox się wchłonął, ale potem 🤮🤮🤮. Teraz najchętniej poszłabym spać, ale córka ma inne plany xD nastawiłam rosół i nic więcej dzisiaj nie planuje robić, nawet spacer sobie odpuścimy pewnie. Jeszcze odrzuciło mnie od kawy i nie mam się czym ratować:)
ja wgl czuje się jakby mnie coś łapało , spać mi się chce tak że normlanie walczę żeby nie usnąć na siedzaco w pracy . Nie no masakra , a gdzie tam do 17 🤦

Ja dziś wyjątkowo dobrze się czuję od rana, dostałam zachcianki na owoce na śniadanie 😅 wczoraj czułam się tragicznie, 3 razy szłam spać w ciągu dnia, mdłości potworne. Dobrze że jest praca zdalna

reklama
Napięcie, ciągnięcie, wydęcie, kłucie, ból, rwanie i ból piersi - wszystko normalne ☺️ Do tego wahania nastroju, nadwrażliwość na dźwięki i zapachy, ciągle zmęczenie i śpiączka.... Apropos właśnie wstałam 😅 Co prawda wróciłam z pracy o 24 ale mimo wszystko taki sen... Dramat.

Do góry