reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Kiedy u Was były na wizycie serduszka? Jaki dokładnie tydzień + dzień? Zastanawiam się czy nie przesunąć o kilka dni wizyty, bo u mnie będzie 6+2. W ciąży z córką byłam 6+6 i wtedy było serduszko. Nie chciałabym żeby mnie zaprosiła za kilka dni na kolejną wizytę 🙃 Bo to jednak 280zł za wizyte 🤡 Jakie u Was są ceny aktualnie?
Ja serduszko 7.1 zobaczyłam. Po prostu lekarz mówił że nie zaleca badania bo to stres, różnie występuje. Tak samo mówił mi z wielkością, są jakieś normy ale kobiety często się porównują, martwią a bycie poniżej czy na granicy nie jest wyrocznia, a większe szkody daje duży stres i zamartwianie.
Właśnie nie wiem ile badania kosztują. Tego co słyszałam to chyba 300 zł min wizyta w Warszawie. Ja mam całe prowadzenie ciąży z Luxmed od pracodawcy pokryte.

reklama
Kiedy u Was były na wizycie serduszka? Jaki dokładnie tydzień + dzień? Zastanawiam się czy nie przesunąć o kilka dni wizyty, bo u mnie będzie 6+2. W ciąży z córką byłam 6+6 i wtedy było serduszko. Nie chciałabym żeby mnie zaprosiła za kilka dni na kolejną wizytę 🙃 Bo to jednak 280zł za wizyte 🤡 Jakie u Was są ceny aktualnie?
Ja byłam 6+5 i było serduszko, ja bym chyba przesunęła o kilka dni

no uciążliwe to nie jest , porostu czuje tam takie napięcie cały czas i się stresuje czy to normlanie . O dobry pomysł z tym Espumisanem bo mam trochę problemy z 💩 , niby jest tak co 2 dzień ale no łatwo nie jest 😔 i wsumie gazy też często mam 🫣
Jezu też mam taki wydęty brzuch, spróbuję z tym espumisanem (nie wiedziałam że można)…

Powiem wam że ja dzisiaj czuje się mega słabo , nie wiem czy to przez to że musiałam wcześniej wstać na badania czy dłużej nie jeść przez badania ale tak mi niedobrze , boli mnie głowa i czuję się jakby mnie ktoś przejechał , oczy mi się same zamykają no masakra jakaś , najchętniej poszłabym do domu , ale boje się powiedzieć kierownikowi że chce wyjść bo 2 osoby na L4 jedna na urlopie i wsumie zostałam tylko ja i kolega i drugi kolega pomaga a ma inne stanowisko

Powiem wam że ja dzisiaj czuje się mega słabo , nie wiem czy to przez to że musiałam wcześniej wstać na badania czy dłużej nie jeść przez badania ale tak mi niedobrze , boli mnie głowa i czuję się jakby mnie ktoś przejechał , oczy mi się same zamykają no masakra jakaś , najchętniej poszłabym do domu , ale boje się powiedzieć kierownikowi że chce wyjść bo 2 osoby na L4 jedna na urlopie i wsumie zostałam tylko ja i kolega i drugi kolega pomaga a ma inne stanowisko
Ja dzisiaj podobnie, zaczęłam dzień od mdłości, udało mi się je na tyle przytrzymać, żeby eunthyrox się wchłonął, ale potem 🤮🤮🤮. Teraz najchętniej poszłabym spać, ale córka ma inne plany xD nastawiłam rosół i nic więcej dzisiaj nie planuje robić, nawet spacer sobie odpuścimy pewnie. Jeszcze odrzuciło mnie od kawy i nie mam się czym ratować:)

Ja dzisiaj podobnie, zaczęłam dzień od mdłości, udało mi się je na tyle przytrzymać, żeby eunthyrox się wchłonął, ale potem 🤮🤮🤮. Teraz najchętniej poszłabym spać, ale córka ma inne plany xD nastawiłam rosół i nic więcej dzisiaj nie planuje robić, nawet spacer sobie odpuścimy pewnie. Jeszcze odrzuciło mnie od kawy i nie mam się czym ratować:)
ja wgl czuje się jakby mnie coś łapało , spać mi się chce tak że normlanie walczę żeby nie usnąć na siedzaco w pracy . Nie no masakra , a gdzie tam do 17 🤦

Ja dziś wyjątkowo dobrze się czuję od rana, dostałam zachcianki na owoce na śniadanie 😅 wczoraj czułam się tragicznie, 3 razy szłam spać w ciągu dnia, mdłości potworne. Dobrze że jest praca zdalna

reklama
Napięcie, ciągnięcie, wydęcie, kłucie, ból, rwanie i ból piersi - wszystko normalne ☺️ Do tego wahania nastroju, nadwrażliwość na dźwięki i zapachy, ciągle zmęczenie i śpiączka.... Apropos właśnie wstałam 😅 Co prawda wróciłam z pracy o 24 ale mimo wszystko taki sen... Dramat.

Do góry