reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Cześć!
Twój post zmotywował mnie do napisania.. :) Czytam Was tak w kratkę od jakiegoś już czasu.
Wiem, że to nie w porządku bo podglądacze nie są fajni... Jak zostaniecie tu na dłużej to zobaczycie :) Ale wybaczcie mi... Jestem sierpniówka 2021 i trafiłam na tak wspaniałą grupę dziewczyn że do dziś gadamy codziennie a z wieloma z nich widziałam się na żywo więc z jednej strony jakoś tak mam opory żeby wkręcić się w nową grupkę (wiecie to jak zmiana klasy, jak w gimnazjum miałam zajebistą to z góry szłam z niechęcią do liceum obrażona na nową xD), ale z drugiej strony jestem jedyna spośród nich teraz w ciązy.. Laski albo robiły drugie od razu po pierwszym albo kończyły rozmanażanie albo robią dłuższą przerwę xD
To moja druga ciąza, ogólnie termin z OM mam na 26.09 ale miałam na pewno przesuniętą owulację bo jak byłam u gine teoretycznie z 6+5 to jeszcze serduszka nie było. Więc myślę, że tydzień lekko do tyłu i że to będzie październik. Szczególnie że synka urodziłam w 40+1 :D
@Koko90 co do Twojego posta to poczułam się bardzo blisko bo czuję się bardzo podobnie. Też pracuje do 16 i potem padam, mam wrażenie ze wykorzystuje całą energię na ten czas pracy a przeciez potem zaczyna sie prawdziwe zycie - jazda do pkola po synka i zabawy, kolacje, kapiele, zakupy itp :D Też w tej ciąży czuję się dużo gorzej niż w poprzedniej.
Dodatkowo też musiałam odstawić fajki i też bardzo bardzo bardzo źle to znoszę.
Już jest trochę lepiej, ale pierwszy tydzień to był koszmar... Już sobie powiedziałam że to ostatni raz w życiu jak rzucam i nie palę xD
Także bardzo mi miło, tu Was czytać i teraz mieć możliwość napisać tego posta - załapałam się przed wątkiem prywatnym, hehe.
Trzymam za Was kciuki no i jakoś to będzie :) Przed nami najgorsze prawie 2 lata w życiu hehehe :D Przynajmniej ja tak wspominam ten pierwszy raz. Ale było, minęło a teraz mam wspaniałego dzieciaka, który jest najlepszy na świecie i z dnia na dzień coraz wspanialnszy więc warto było się przemęczyć.
No ale nie powiem, jak zrobiłam pozytywny test to wcale nie skakałam z radości, niby chcieliśmy drugie ale jakoś tak ciągle mi było nie po drodze... Z drugiej strony mieliśmy już takie fajne wygodne żyćko, że jakby teraz nie pykło to może za jakiś czas w ogóle byśmy sie przestali starać bo by nam się odechciało, wiec los nam troche pomógł - taka wpadka nie do końca wpadka :D
Dobra, wracam do pracy, bo jak zwykle się rozpisałam - już tak mam - jak zostanę z Wami na dłużej to będę Was co chwile przepraszać, za za długie posty :)
Witaj!! 😊 Też sobie powiedziałam, że w drugiej ciąży chyba nie dołączę już do grupy, a jednak tu jestem - dobrze móc dzielić doświadczenia z osobami na tym samym etapie 😊 I potwierdzam, my po porodzie na Czerwcówkach 2023 przeniosłyśmy się na fejsa i tam zrobiło się już bardzo prywatnie, została nas naprawde spora grupka 😊

Tak wgl to któraś z was tu pisała ostatnio o zupie ogórkowej , przyszła i u mnie pora i robiłam wczoraj 🫣 a nie jadłam chyba z rok lekko jej haha 😅 jak nie lepiej 😅 ale pierwszy raz kupiłam taki dziwny przecier że nie były takie ogórki na tarce w grube oczka tylko taka papka całkowita , no ale wyszła całkiem smaczna . Za to kolekcje mieliśmy baaaardzo niezdrowa bo nasza mnie ochota na ,,dawnego,, hamburgera z żółtym sosem no musiałam go sobie zrobić w domu 🫣

Hej, ja dziś powtarzałam test I jest już ładna kreseczka, więc czekam na wynik bety 😊
Tak mi się dziwnie narazie piszę, bo u mnie do wizyty pewnie z 3 tyg jeszcze..a gdzie tam serduszko 🫣
Ale mam już pytanko wybiegając w przyszłość niedaleka, bierze ktoś xnovea? Jest poprawa?
Ja wiem co mnie za chwilę czeka, bo mam tak ZAWSZE, więc muszę się przygotować na najgorsze 😏

Hej, ja dziś powtarzałam test I jest już ładna kreseczka, więc czekam na wynik bety 😊
Tak mi się dziwnie narazie piszę, bo u mnie do wizyty pewnie z 3 tyg jeszcze..a gdzie tam serduszko 🫣
Ale mam już pytanko wybiegając w przyszłość niedaleka, bierze ktoś xnovea? Jest poprawa?
Ja wiem co mnie za chwilę czeka, bo mam tak ZAWSZE, więc muszę się przygotować na najgorsze 😏
To tak jak ja jeszcze z 2 tygodnie do wizyty bo chce iść dość wcześnie🫣
Też myślałam żeby iść na betę dzisiaj ale odpuściłam, nie miałam już siły.
Dzieciaki moje mają RSV, po lekarzu zaraz do domu przyjechaliśmy

reklama
0.86mm. A jeszcze wcześniej dwa tygodnie przed na pierwszej wizycie było 0.31mm o moja ginekolog powiedziała że za mały i przyrost przez 2 tygodnie
wiesz co ja jestem pierwszy raz w ciąży także niestety nie powiem ci czy to dobry przyrost jak na 2 tygodnie . Ja byłam 5+3 i był zarodek 0.2 później 6+5 i miał 0.46 także nie powiem ci . Który to był tydzień jak miał 0.86 ? Cały czas podejrzewasz że ciąża jest młodsza więc może tak ma być . Zobaczysz co powie dzisiaj lekarz

Do góry