reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ja od wczoraj czuje mega spięcie w dole brzucha już zaczęłam się stresować czy coś się złego dzieje , jeszcze zapomniałam wczoraj przyjąć 3 dawki duphastonu bo usnęłam 🤦 niby google mówi że to normalne ,bo się macica rozciąga . Jak myślicie ? Takie napięcie mam na dole i przy niektórych ruchach boli , i takie trochę wydęte mam tam
Miałam tak wczoraj 7+0, jakieś kłucia, rozpychania, trochę jak na okres, ale jednak inaczej i przy tym duża produkcja żółtego śluzu, juz myslalam ze to krew 🥲 A dzisiaj już żadnego spięcia, bólu, sucho na wkładce, chyba tak powinno być 🫣

reklama
Kiedy u Was były na wizycie serduszka? Jaki dokładnie tydzień + dzień? Zastanawiam się czy nie przesunąć o kilka dni wizyty, bo u mnie będzie 6+2. W ciąży z córką byłam 6+6 i wtedy było serduszko. Nie chciałabym żeby mnie zaprosiła za kilka dni na kolejną wizytę 🙃 Bo to jednak 280zł za wizyte 🤡 Jakie u Was są ceny aktualnie?
5+6 z om a 6+0 z usg, w 6+2 jest duża szansa, że zobaczysz już serduszko, ale nie musi jeszcze być 😊 Ja placiłam 300zł 🤡

Kiedy u Was były na wizycie serduszka? Jaki dokładnie tydzień + dzień? Zastanawiam się czy nie przesunąć o kilka dni wizyty, bo u mnie będzie 6+2. W ciąży z córką byłam 6+6 i wtedy było serduszko. Nie chciałabym żeby mnie zaprosiła za kilka dni na kolejną wizytę 🙃 Bo to jednak 280zł za wizyte 🤡 Jakie u Was są ceny aktualnie?
ja byłam 6+4 na NFZ i lekarka mi powiedziała że nie ma zarodka gdzie tydzień wcześniej byłam i był zarodek 2 mm , więc na następny dzień poszłam prywatnej czyli 6+5 i był zarodek z serduszkiem . U mnie wizyta 320 z USG ☺️

Ja od wczoraj czuje mega spięcie w dole brzucha już zaczęłam się stresować czy coś się złego dzieje , jeszcze zapomniałam wczoraj przyjąć 3 dawki duphastonu bo usnęłam 🤦 niby google mówi że to normalne ,bo się macica rozciąga . Jak myślicie ? Takie napięcie mam na dole i przy niektórych ruchach boli , i takie trochę wydęte mam tam
Ja też cały dzień wczoraj mega napięty dół brzucha i takie uczucie ciągnięcia. Leżałam cały dzień. Ponoć to normalne

To zależy jak uciążliwe jest to napięcie. Rozciągające się więzadła to takie delikatne bóle/ukłucia. Wydęty brzuch jest normalny na tym etapie ciąży, wysoki progesteron spowalnia pracę jelit, można brać Espumisan 🙂.
no uciążliwe to nie jest , porostu czuje tam takie napięcie cały czas i się stresuje czy to normlanie . O dobry pomysł z tym Espumisanem bo mam trochę problemy z 💩 , niby jest tak co 2 dzień ale no łatwo nie jest 😔 i wsumie gazy też często mam 🫣

Miałam tak wczoraj 7+0, jakieś kłucia, rozpychania, trochę jak na okres, ale jednak inaczej i przy tym duża produkcja żółtego śluzu, juz myslalam ze to krew 🥲 A dzisiaj już żadnego spięcia, bólu, sucho na wkładce, chyba tak powinno być 🫣
oo to ja też miałam taki żółtawy śluz taki że na majtkach się robił taki suchy jakby , ale pytałam lekarki mówiła że jak nie mam przy tym innych objawów to jest okej ale to było 6+5 , a te skurcze czuje do wczoraj wieczorem i wsumie od wczoraj mam za to znowu taki wodnisty przezroczysty . Dlaczego ja muszę tak wszystko rozkminiac ? 🤦

oo to ja też miałam taki żółtawy śluz taki że na majtkach się robił taki suchy jakby , ale pytałam lekarki mówiła że jak nie mam przy tym innych objawów to jest okej ale to było 6+5 , a te skurcze czuje do wczoraj wieczorem i wsumie od wczoraj mam za to znowu taki wodnisty przezroczysty . Dlaczego ja muszę tak wszystko rozkminiac ? 🤦
Też u siebie zauważam taki żółtawy śluz, wielkie zmiany zachodzą w naszych organizmach i wydaje mi się że takie objawy są totalnie normalne

no uciążliwe to nie jest , porostu czuje tam takie napięcie cały czas i się stresuje czy to normlanie . O dobry pomysł z tym Espumisanem bo mam trochę problemy z 💩 , niby jest tak co 2 dzień ale no łatwo nie jest 😔 i wsumie gazy też często mam 🫣
Jak nie jest uciążliwe, to zapytaj po prostu lekarza na najbliższej wizycie. Wiem, że często dziewczyny dostają magnez na taką spinającą się macicę 🙂.

W pierwszej ciąży brałam na takie skurcze i rozciągania aspargin magnez, bardzo mi pomógł 😉

reklama
Też u siebie zauważam taki żółtawy śluz, wielkie zmiany zachodzą w naszych organizmach i wydaje mi się że takie objawy są totalnie normalne
Dobrze wiedzieć, że też macie taki śluz, bo wcześniej tego nie miałam i przyznam, że trochę się martwiłam i już pytałam chatu gpt czy to normalne 😅 Coś tam pisał, że to przez dużą produkcję estrogenu w ciąży 🤔

Do góry