reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
MAM i ja nocne wyniki!🤪
ja jestem 5+1 (choć wg niektórych aplikacji 5+0) i mam betę 13.500 😍
Progesteron 36
niestety TSH 2,6... kurcze nigdy nie miałam z nim problemu, widzę, że normy są różne...
Nie znam się na tym zupełnie 😳
Sprawdzę jeszcze za kilka dni...

ale NAPRAWDĘ JESTEM W TEJ CIĄŻY😍😍🤩🥳😱😱
Nadal jestem w szoku
Kiedy masz wizytę? Idź jak najszybciej niech Ci gin albo Endo dadzą euthyrox na zbicie TSH. Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Tsh do zbicia.

No to mega wcześnie masz owulacje, zaraz po okresie praktycznie 😳
Ja od zawsze mam 2 dniowy okres, poważnie :p Zawsze się tym martwiłam, ale każdy gin mi mówił, że mam się cieszyć. Po ciąży wydłużył mi się powiedzmy do 3 dni, ale to max... pierwszego dzidziusia też zrobiliśmy w nocy 7 dnia cyklu :oops:. Oczywiście ginekolodzy niedowierzali, przez całą ciąże na prenatalnych się kłócili o mój termin porodu, a ja po prostu byłam z tydzień do przodu

Kiedy masz wizytę? Idź jak najszybciej niech Ci gin albo Endo dadzą euthyrox na zbicie TSH. Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Tsh do zbicia.
Kurka, no czytam o tym, ale widzę, że to jest takie graniczne, niektórzy twierdzą, że powyżej 3 dopiero zbijać i polskie normy do 3.18 (a ja jestem anty-leki, a w ciąży już praktycznie nawet nospy nie chciałam brać :oops:). Powtórzę to badanie w środę i zrobię jeszcze Anty TPO (albo co tam jeszcze doczytam) i pójdę do gina, jeśli będzie trzeba to na cito..bo to chyba może skakać?🤔

Mam w rodzinie kilku lekarzy i mnie uspokajają, że ciało to nie apteka, ale teraz to mnie wystraszyłaś :oops:

MAM i ja nocne wyniki!🤪
ja jestem 5+1 (choć wg niektórych aplikacji 5+0) i mam betę 13.500 😍
Progesteron 36
niestety TSH 2,6... kurcze nigdy nie miałam z nim problemu, widzę, że normy są różne...
Nie znam się na tym zupełnie 😳
Sprawdzę jeszcze za kilka dni...

ale NAPRAWDĘ JESTEM W TEJ CIĄŻY😍😍🤩🥳😱😱
Nadal jestem w szoku
Wielkie gratki.
Do mnie też spłynęły :)))
Moja droga, podpowiesz gdzie jest progesteron ? Nie doszukałam się go w swoich pozycjach. Może jakoś inaczej się nazywa

A teraz pytanie do Was wszystkich. 💚
Czy mówicie już otwarcie że spodziewacie się dziecka typu rodzina, praca, czy na razie nieliczni wiedzą ?
U mnie jedynie mąż + pracodawca
Nie chce na razie dzielić się z bliskimi zwłaszcza rodzicami i rodzeństwem.

Kurka, no czytam o tym, ale widzę, że to jest takie graniczne, niektórzy twierdzą, że powyżej 3 dopiero zbijać i polskie normy do 3.18 (a ja jestem anty-leki, a w ciąży już praktycznie nawet nospy nie chciałam brać :oops:). Powtórzę to badanie w środę i zrobię jeszcze Anty TPO (albo co tam jeszcze doczytam) i pójdę do gina, jeśli będzie trzeba to na cito..bo to chyba może skakać?🤔

Mam w rodzinie kilku lekarzy i mnie uspokajają, że ciało to nie apteka, ale teraz to mnie wystraszyłaś :oops:
Nie chciałam Cię wystraszyć. Przepraszam. Jestem mocno przewrażliwiona na punkcie TSH. A te normy z labu w ogóle nie są aktualne. 🫣

reklama
A teraz pytanie do Was wszystkich. 💚
Czy mówicie już otwarcie że spodziewacie się dziecka typu rodzina, praca, czy na razie nieliczni wiedzą ?
U mnie jedynie mąż + pracodawca
Nie chce na razie dzielić się z bliskimi zwłaszcza rodzicami i rodzeństwem.
Pierwsza ciąża oprócz męża i brata plusnpracodawca to nikt nie wiedział do 13tc.
Teraz wiedza moi rodzice, z trzy koleżanki które przechodziły że mną przez cały proces...

Do góry