reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Tego Ci życzę :)))) a czy gdzieś jest jakiś wskaźnik/ przedział wartości, który może na to wskazywać ? Jeśli tak to podeślij gdzie to znaleźć :)
Jedyne info jakie znalazłam to że beta wtedy 2 razy szybciej rośnie. Przyrost musi się mieścić w normie tylko przyrasta szybciej. Patrzyłam na normy dla 5 tyg to są do 7-8 k. A ja mam dziś 5+0 i ponad 16 k 🫣 może, kto wie może...

reklama
Jedyne info jakie znalazłam to że beta wtedy 2 razy szybciej rośnie. Przyrost musi się mieścić w normie tylko przyrasta szybciej. Patrzyłam na normy dla 5 tyg to są do 7-8 k. A ja mam dziś 5+0 i ponad 16 k 🫣 może, kto wie może...
W 4+6 miałam bete ponad 10tysiecy, pierwszy przyrost tez 400% prawie i ja się z kolei obawiałam bliźniaków a jest jedno 😅 Ty masz za to piękny progesteron i bete tez duzą także kto wie...🫢

To dziwne, że nie zmierzył pęcherzyka żółtkowego 🤔 ale to 20,01 to chodzi Ci o mm tak?
Pęcherzyk ciążowy rośnie ok 1 mm na dobę, więc idź dla spokoju do swojej i na ten moment się tym nie stresuj 😘
Tak mm miało być a nie cm. Idę do mojej miałam wizytę na wtorek, wcisnęła mnie na czwartej na 20.20

Przeczytałam historię Twojej koleżanki, przerażające. Ja z kolei w trakcie poronienia usłyszałam od lekarki „czy ze mnie wypadła już ta kluska?”i że „teraz to już jak bóg da można się starać”, oba teksty od tej samej i oba uważam za bardzo niestosowne, może było ich nawet więcej, ale nie pamiętam. Co prawda ja nie mam pokrzepiającej historii, ale w szpitalach pracują ludzie, którzy nie powinni się tam znaleźć.
Ja roniłam w tym szpitalu co ona leżała, za to ja wspominam bardzo dobrze szpital. Chociaż jeden tekst mi utknął w głowie. Przy przyjęciu. Siedziałam na korytarzu sama, czekałam na lozko i łzy mi leciały. A położne między sobą że trzeba jej psychologa wysłać bo słaba jest. Jak można powiedzieć o kimś co ma 3 stratę że jest słaby, teraz lepiej to nie mieć uczuć wychodzi na to....

Światło mi się odbilo ale tak mało wyraźne jest zdjęcie. On w ogóle za bardzo nie mógł wylapac pęcherzyka przez mój pecherz...

Załączniki

• 20250210_212119.jpg
    20250210_212119.jpg
    578,3 KB · Wyświetleń: 32
MAM i ja nocne wyniki!🤪
ja jestem 5+1 (choć wg niektórych aplikacji 5+0) i mam betę 13.500 😍
Progesteron 36
niestety TSH 2,6... kurcze nigdy nie miałam z nim problemu, widzę, że normy są różne...
Nie znam się na tym zupełnie 😳
Sprawdzę jeszcze za kilka dni...

ale NAPRAWDĘ JESTEM W TEJ CIĄŻY😍😍🤩🥳😱😱
Nadal jestem w szoku

MAM i ja nocne wyniki!🤪
ja jestem 5+1 (choć wg niektórych aplikacji 5+0) i mam betę 13.500 😍
Progesteron 36
niestety TSH 2,6... kurcze nigdy nie miałam z nim problemu, widzę, że normy są różne...
Nie znam się na tym zupełnie 😳
Sprawdzę jeszcze za kilka dni...

ale NAPRAWDĘ JESTEM W TEJ CIĄŻY😍😍🤩🥳😱😱
Nadal jestem w szoku
Ty też masz mega różnicę w porównaniu do mnie, a etap ciąży podobny 😳 ale porównałam sobie wyniki z poprzednich zdrowo rozwijających się ciąży i wyniki powyżej 10tys miałam +/- 2tyg po spodziewanej miesiączce, więc tak już chyba mam 🤷🏻‍♀️ chociaż nie ukrywam, trochę to ostudziło mój entuzjazm…
gratulacje 🥳

Ty też masz mega różnicę w porównaniu do mnie, a etap ciąży podobny 😳 ale porównałam sobie wyniki z poprzednich zdrowo rozwijających się ciąży i wyniki powyżej 10tys miałam +/- 2tyg po spodziewanej miesiączce, więc tak już chyba mam 🤷🏻‍♀️ chociaż nie ukrywam, trochę to ostudziło mój entuzjazm…
gratulacje 🥳
My zrobiliśmy tego dzidziusia 7 lub 8 dnia cyklu😆, mam super wczesna owulacje więc wszystko się zgadza :)

reklama
gratulacje 🥳
Pierwsze kreski wysikalam za dnia! 7 albo 8 dni przed terminem miesiączki..

Do góry