reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Cześć, kilka dni tu nie zaglądałam i już nie ma szans na nadrobienie tylu stron 🙈
Ja dziś mam w końcu wizytę, siedzę w pracy jak na szpilkach…
Jak się ogólnie czujecie ? Ja od rana jeszcze w miarę, chociaż jak mnie muli to muszę zjeść i częściej właśnie jestem głodna. Ale po południu to już opadam z sił i zasypiam zaraz po obiedzie…
Powodzenia ! Daj znać po !

Wszystkim życzę pomyślnych wizyt ☀️💚🏅
Ja mam zmieniony termin prenatalnych 18.03. czy ktoś ma w podobnym czasie ?

reklama
Weź wieksza dawkę wit b6, na necie piszą że nawet do 100mg łagodzi nudności, ja wczoraj kupiłam w postaci pęku, tabletka ma 50mg, biorę po 2 od wczoraj no i wczoraj rano te mdlosci były, a dziś póki co nic...oby to działało chociaż w 50%...
Na pewno tańsza opcja jak xnovea...
Fajna opcja że o b6 w kropelkach ,przynajmniej to zawsze mniej tabletek do połknięcia .

Cześć, kilka dni tu nie zaglądałam i już nie ma szans na nadrobienie tylu stron 🙈
Jak się ogólnie czujecie ? Ja od rana jeszcze w miarę, chociaż jak mnie muli to muszę zjeść i częściej właśnie jestem głodna. Ale po południu to już opadam z sił i zasypiam zaraz po obiedzie…
U mnie odkąd odpuściły mdłości to wrócił podwójny apetyt ,mam wrażenie że co 2-3 h muszę coś zjeść bo jak nie to chyba mnie skręci z głodu 🤷.Muszę chyba jakoś nad tym zapanować bo potem będzie płacz ,że waga rośnie jak szalona .Pociesza mnie jedynie fakt ,że mam mega ochotę na wszystkie " mokre " warzywa papryki i pomidory jem jak jabłka pewnie dlatego ,że jakoś nie smakuje mi nic do picia woda i herbata jest bee, rano pije mała filiżankę kawy a potem już wmuszam w sobie jakieś płyny i kurcze niestety najlepiej mi smakują soki a one zaś mają w cholerę cukru .

Noo to teraz jasne dlaczego nic nie było widac, chodź na listopadowe mamusie 😊 bo nas tam malo
Zostań tu z nami, a nie uciekasz na listopadowe :). Nas tu więcej
U mnie odkąd odpuściły mdłości to wrócił podwójny apetyt ,mam wrażenie że co 2-3 h muszę coś zjeść bo jak nie to chyba mnie skręci z głodu 🤷.Muszę chyba jakoś nad tym zapanować bo potem będzie płacz ,że waga rośnie jak szalona .Pociesza mnie jedynie fakt ,że mam mega ochotę na wszystkie " mokre " warzywa papryki i pomidory jem jak jabłka pewnie dlatego ,że jakoś nie smakuje mi nic do picia woda i herbata jest bee, rano pije mała filiżankę kawy a potem już wmuszam w sobie jakieś płyny i kurcze niestety najlepiej mi smakują soki a one zaś mają w cholerę cukru .
Waga się nie przejmuj tylko słuchaj organizmu :). Waga po porodzie zleci :)

Ja muszę uważać z wagą, bo startuje już z wysoką i jest ryzyko cukrzycy, wyniki wyszły średnie bardzo 😒 musiałam odstawić słodycze, które kocham ale na szczęście jakoś mnie nie ciągnie do słodkiego- bardziej słone, szczególnie ryby 🙈

Ja muszę uważać z wagą, bo startuje już z wysoką i jest ryzyko cukrzycy, wyniki wyszły średnie bardzo 😒 musiałam odstawić słodycze, które kocham ale na szczęście jakoś mnie nie ciągnie do słodkiego- bardziej słone, szczególnie ryby 🙈
U mnie też wysoko bo 69,5 🫣... I ciekawa jestem na ilu skończę... ale w ostatnich dwóch zaczynałam w 7 tygodniu z wagą (72kg;74kg), a kończyłam (77kg;78,5kg ). Mam nadzieję, że zapis zrozumiały.

reklama
U mnie też wysoko bo 69,5 🫣... I ciekawa jestem na ilu skończę... ale w ostatnich dwóch zaczynałam w 7 tygodniu z wagą (72kg;74kg), a kończyłam (77kg;78,5kg ). Mam nadzieję, że zapis zrozumiały.
No to ja mam jeszcze więcej 🙈😂 po porodzie ostro biorę się za siebie, już bez żadnych wymówek 😒
A teraz staram się pilnować, żeby nie przytyć za dużo. W pierwszej ciąży miałam 12kg na plusie

Do góry