reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

a ja dostałam wyniki badań z dzisiaj:

- P.ciała przeciw - HCV: niereaktywny
- P.ciała przeciw różyczce IgG: 98,7 IU/ml, norma: niereaktywny: <10 ; reaktywny: >= 10 (i tu mi się świeci na czerwono, ale przeczytałam, że to chyba dobrze? Miałam szczepionkę na różyczkę jak byłam dzieckiem).
- P.ciała przeciw różyczce IgM: niereaktywny
- Toksoplazmoza IgG: <0,18 IU/ml, norma: Niereaktywny: < 1
- Toksoplazma IgM: niereaktywny
- HBs-antygen: niereaktywny

No i krzywa:
Gluko na czczo: 79
Po 1 h: 187
Po 2 h: 125 

I tutaj chyba tylko ten drugi wynik przekroczony :/
To że się świeci na czerwono to akurat w tym wypadku nic nie znaczy, jak IgG to jest dobrze 😊 u mnie też się świeciło

reklama
Dziewczyny będzie mnie tu trochę mniej, bo przyszła Pani która ma mnie zastąpić w pracy i muszę jej tą pracę przekazać i wszytko wytłumaczyć 😄 nie mam czasu by tu wejść, bo głównie robiłam to w chwilach wolnych od pracy. Po pracy też mam dużo ogarniania w domu i nie zawsze będę wstanie w najbliższym czasie być tu aż tak aktywna.

Poinformuję tylko, że miałam wizytę w piątek i dzidziol pięknie rośnie, ma 2,15 cm, wszytko na ten moment jest w porządku. Dostałam skierowanie tylko na mocz, posiew, morfologię, WR, HCV i HIV. Miałam resztę badań zrobionych chwilę przed ciążą i lekarz stwierdził, że mam przeciwciała, więc na razie nie widzi potrzeby by je robić ponownie.

Jak tam Wasze brzuszki ?
Nosicie te same ubrania ?
Ja w weekend nie mogłam dopiąć jeansów

@Kofik94 po godzinie cukier nie powinien przekraczać 140. Także skierowanie do diabetologa dostaniesz.

Normy, czyli prawidłowe wartości glikemii po wykonaniu doustnego obciążenia glukozą 75 g u kobiety w ciąży, są następujące: na czczo: poniżej 92 mg/dl ( <5,1 mmol/l), w 60 minucie: poniżej 180 mg/dl ( <10,0 mmol/l), w 120 minucie: poniżej 153 mg/dl ( ≤8,5 mmol/l).

Dziewczyny, miałam stresową sytuację rano i pół dnia trzymał mnie ból brzucha. Teraz zaczęłam czuć dziwne rozpieranie i nie wiem, skurcze? w podbrzuszu, ale nie boli, zaczynam trochę świrować i nie wiem czy się bać czy nie

Jak tam Wasze brzuszki ?
Nosicie te same ubrania ?
Ja w weekend nie mogłam dopiąć jeansów
Skusiłam się na zakup spodni ciążących na vinted bo akurat wpadły mi w oko ale są jeszcze sporo za duże .Generalnie dopinam się w swoich ubraniach ale jest coraz mniej komfortowo a nie chce żeby mi spodnie uciskały na brzuch .

reklama
Normy, czyli prawidłowe wartości glikemii po wykonaniu doustnego obciążenia glukozą 75 g u kobiety w ciąży, są następujące: na czczo: poniżej 92 mg/dl ( <5,1 mmol/l), w 60 minucie: poniżej 180 mg/dl ( <10,0 mmol/l), w 120 minucie: poniżej 153 mg/dl ( ≤8,5 mmol/l).
Ożeszek pomyliłam już z dietą i tym, że po godzinie cukier nie może przekraczać 140. Dzięki

Do góry