reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ja to dzisiaj robię co trzeba i odsypiam🫣
W ciążach przytyłam dużo po 30 kg w każdej mimo, że na początku wymiotowałam i chudłam nawet 6 kg. Po ostatniej ciąży ważyłam 75-76 kg przy 1.78 wzrostu i czułam się dobrze z tą wagą.

reklama
Ja według om mam niby 4+2 ale według owu będę gdzieś 4+4 jak nie zaszłam w ciążę inaczej bo mam taki brzuch serio jak bym była z miesiąc więcej i już mi się wczoraj siostra pytała czy nie zaszłam wcześniej, tylko niby @ miałam. Pójdę do lekarza to się wszystko okaże

Drogie mamy, pytanie chyba bardziej do tych doświadczonych, ale nie tylko.
Co polecacie do pielęgnacji ciała ?
Kiedy zacząć stosować jakieś kremy/oliwki ?
Co sądzicie o szczotkowaniu na sucho ?
Co się u Was lub u Waszych bliskich sprawdziło?
Mi się w pierwszej ciąży sprawdził olejek Bio Oil do brzucha i krem z Palmersa. Rano krem by nie potłuścić ubrań, wieczorem olejek. Tak systematycznie to zaczęłam jakoś w 2/3 miesiącu. Ja miałam w okresie dojrzewania skłonności do rozstępów, w ciąży nic mi nie wyskoczyło 😊 Nie wiem czy przypadek, czy faktycznie te kosmetyki u mnie pomogły 😁

Mi się w pierwszej ciąży sprawdził olejek Bio Oil do brzucha i krem z Palmersa. Rano krem by nie potłuścić ubrań, wieczorem olejek. Tak systematycznie to zaczęłam jakoś w 2/3 miesiącu. Ja miałam w okresie dojrzewania skłonności do rozstępów, w ciąży nic mi nie wyskoczyło 😊 Nie wiem czy przypadek, czy faktycznie te kosmetyki u mnie pomogły 😁
O jeszcze w Rossmannie z klubu rossne kiedyś dawali taki pięknie pachnący olejek, ale nie wiem czy wciąż tak jest 😁😁

Ja mam, ale to bardziej taka wizyta dla mojej głowy, bo to dopiero 4+3 jutro będzie. Jestem po poronieniu no i wiecie - boję się że coś jest nie tak... a ogólnie to mam tez kilka pytań o leki i suple no i mam infekcję grzybiczą (której wgl nie czuję (nic!), ale wyszła z wymazu) no i nie wiem czy ten lek co przepisał lekarz to mam brać czy nie. Wizyta o 19stej więc póóóźno 😉 a rano idę na pobieranie krwi żeby sprawdzić czy się zmieniło TSH po braniu Euthyroxu. Narazie mam dawkę 25. No i przy okazji morfologia, mocz, cholesterol, bo mam to w pakiecie z Medicover
A bo Ty Masz termin jak ja z om ciekawa jestem Twojej wizyty co tam zobaczysz

Dziękuję za odpowiedź. Jakoś mi lżej jak czytam takie wiadomości. Właściwie czuję spokój i wiem że będzie okej ale z drugiej strony ciągle wyświetlają mi się jakieś posty o poronieniach, pustych jajach zatrzymaniach ciąży i już spokój nie jest taki oczywisty 🙈 pora chyba się usunąć z tych grup na fejsie albo wyłączyć totalnie internet😂🥲

Na bank będzie okej🫶 życzę Ci tego z całego serduszka 🥹
Zobacz załącznik 1689553
Zdecydowanie polecam usunąć się z grup na fejsie i nie pytać wujka Google, tylko tutaj na forum ewentualnie bardziej doświadczonych mam 😁 takie moje spostrzeżenie z pierwszej ciąży gdzie też wszystko analizowałam, byłam mega zestresowana wszystkim. Teraz totalny luz i nie mam żadnych objawów na razie, zero 😁

@PoczatkujacaPisarka czy Twój nick świadczy o tym, że możemy gdzieś przeczytać Twoje książki? Lub niedługo przeczytamy? 🙂
Hahah kiedyś pisałam tak hobbistycznie i może kiedyś do tego wrócę ;)
Ale bardziej chodzi o to że założyłam najpierw konto na OvuFriend i tam dołączyłam do zgranej już ekipy więc byłam początkująca i tak mi siadł ten nick 🤣

Oo też mi się przypomniało że kupiłam kiedyś BioOil i miałam pytać co sądzicie o nim. Idę go odgrzebać i wrzucam do łazienki żeby nie zapomnieć

Co do tycia w ciąży, to ja zupełnie się nie kontrolowałam w pierwszej ciąży, jadłam na co miałam ochotę i znacznie większe ilości niż przed. Teraz zresztą też już czuje wieksza potrzebę jedzenia. Wtedy startowałam z wagą 58 i 164cm. Przytyłam 17kg w ciąży, 8 tyg po porodzie wróciłam do wagi tak po prostu. Teraz startuje z tą samą wagą. 20 grudnia skończyłam karmić starszą córkę piersią. Piersi nigdy nie miałam tak małych jak teraz 🤣 W pierwszej ciąży od samego początku miałam duże, tkliwe i całe w żyłach widocznych. Teraz czekam aż urosną 😅 Chyba nie ma reguły, dużo to geny. Chociaż jem zdrowo raczej, fast foodów unikam, jedynie lubię tłuste rzeczy, smażone i czekoladę 😁😁

reklama
Do góry