reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ja w pierwszej ciąży się pilnowałam bardzo u sporo też wymiotowałam, a do 5 miesiąca przytyłam 7 kg, potem stanęło i na końcówce znowu 7, ale nawet lekarka mi powiedziała, że dość dużo przytyłam już od początku. Teraz startuję z identyczną waga i już przytyłam, aż się boję na wagę stanąć, ale jem 2x tyle co zwykle, dzisiaj zjadłam dwa obiady. Strasznie mi wszystko smakuje, nie mogę się powstrzymać 🤣. Jak będę się lepiej czuć to zacznę się więcej ruszać:)

reklama
To ja w ciągu roku zeszłam z 92kg to 56….. I tak mnie to boli bo w każdej ciąży tyłam po 20-30kg…. Teraz to będę się musiała tka pilnować. Bardzo się boję powrotu do tej wagi co miałam
Ja się pytam jak zrobiłaś, ja miałam wagę 72 a teraz mam 86 przy wzroście 174 i to jest za dużo... 72 była odpowiednią... dawniej jadłam co podpadnie ważyłam 60kg a od ciąży... nie muszę jeść spodkiego a waga leci.. brak ruchu... bo praca siedzącą, dowozenie dziecka do przedszkola... chociaż kondycja najgorsza nie była... bo i po gorach chodziłam. Lekarka twierdzi że od skoków mojej insuliny... że więcej ruchu.

Ja z kolei teraz mam w miarę apetyt i mimo że staram się ograniczać to gorsze jakościowo jedzenie typu fast food, chipsy, słodkie to czuję że po kilku miesiącach diety kiedy się staraliśmy coś w mojej głowie „puściło” i mam takie „aaa wreszcie możesz sobie pozwolić”. Też jestem z tych które dużo trenują i starają się jeść zdrowo ale wyznaje zasadę 80/20 i teraz też nią podążam i waga na ten moment cały czas jest na tym samym etapie i dopiero jak zacznę widzieć że jest źle to coś pozmieniam

Ma ktoś jutro wizytę?

Ja mam, ale to bardziej taka wizyta dla mojej głowy, bo to dopiero 4+3 jutro będzie. Jestem po poronieniu no i wiecie - boję się że coś jest nie tak... a ogólnie to mam tez kilka pytań o leki i suple no i mam infekcję grzybiczą (której wgl nie czuję (nic!), ale wyszła z wymazu) no i nie wiem czy ten lek co przepisał lekarz to mam brać czy nie. Wizyta o 19stej więc póóóźno 😉 a rano idę na pobieranie krwi żeby sprawdzić czy się zmieniło TSH po braniu Euthyroxu. Narazie mam dawkę 25. No i przy okazji morfologia, mocz, cholesterol, bo mam to w pakiecie z Medicover

Ja mam, ale to bardziej taka wizyta dla mojej głowy, bo to dopiero 4+3 jutro będzie. Jestem po poronieniu no i wiecie - boję się że coś jest nie tak... a ogólnie to mam tez kilka pytań o leki i suple no i mam infekcję grzybiczą (której wgl nie czuję (nic!), ale wyszła z wymazu) no i nie wiem czy ten lek co przepisał lekarz to mam brać czy nie. Wizyta o 19stej więc póóóźno 😉 a rano idę na pobieranie krwi żeby sprawdzić czy się zmieniło TSH po braniu Euthyroxu. Narazie mam dawkę 25. No i przy okazji morfologia, mocz, cholesterol, bo mam to w pakiecie z Medicover
No wcześniutko wizyta. Pamiętaj, że na takim etapie ma prawo jeszcze nic nie być w macicy. Może zobaczysz pęcherzyk ciążowy ale może go jeszcze nie być widać. Piszę to, żebyś się nie zestresowała że lekarz nic nie widzi. To nie oznacza że coś jest źle, po prostu pęcherzyk może być jeszcze za malutki aby go lekarz uwidocznił na USG.

reklama
Ja mam dziś 4+1, daj znać jutro co i jak 😊
Ps. Ja jeszcze wizyty nie mam umówionej, ale myślę że umowie po 10 marca 😊

Do góry