reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ja się pytam jak zrobiłaś, ja miałam wagę 72 a teraz mam 86 przy wzroście 174 i to jest za dużo... 72 była odpowiednią... dawniej jadłam co podpadnie ważyłam 60kg a od ciąży... nie muszę jeść spodkiego a waga leci.. brak ruchu... bo praca siedzącą, dowozenie dziecka do przedszkola... chociaż kondycja najgorsza nie była... bo i po gorach chodziłam. Lekarka twierdzi że od skoków mojej insuliny... że więcej ruchu.
Dużo pracy nad głową u mnie- wcześniej miałam zaburzenia odżywiania i byłam w ciągłej diecie. A ponad rok temu zmieniłam podejście - powoli zaczęłam zmieniać nawyki przez które nie mogłam schudnąć. Plus oczywiście deficyt- Fitatu i nie będę ukrywać początkowo też byłam na lekach które bardzo mi pomogły wytrwać :)

Ja mam dziś 4+1, daj znać jutro co i jak 😊
Ps. Ja jeszcze wizyty nie mam umówionej, ale myślę że umowie po 10 marca 😊
Jesteśmy na podobnym etapie- ja umówiłam wizytę na 11 :) o ile beta będzie dobrze rosnąć :)

Codziennie jakieś są, nie bardzo jak na okres, dziwne rozciąganie, pobolewanie itd, z tym że ja już znam te bóle i mnie nie martwią, znam też skurcze typowe porodowe, ale to na pewno nie to 😊
Jeszcze co mam na pewno, to kiedy gwałtowniej wstanę, to mocno zakłuje w podbrzuszu.
Ten ból jak nagle wstaniesz to chyba to zrostów po cc. Bo ja mam tak często i mi lekarz mówiła że to zrosty 🙈

reklama
Dużo pracy nad głową u mnie- wcześniej miałam zaburzenia odżywiania i byłam w ciągłej diecie. A ponad rok temu zmieniłam podejście - powoli zaczęłam zmieniać nawyki przez które nie mogłam schudnąć. Plus oczywiście deficyt- Fitatu i nie będę ukrywać początkowo też byłam na lekach które bardzo mi pomogły wytrwać :)

Jesteśmy na podobnym etapie- ja umówiłam wizytę na 11 :) o ile beta będzie dobrze rosnąć :)

Ten ból jak nagle wstaniesz to chyba to zrostów po cc. Bo ja mam tak często i mi lekarz mówiła że to zrosty 🙈
Ja nie mam zrostów a jak gwałtowny ruch zrobię to też zaboli, obstawiam jednak mięśnie albo inne ścięgna / powięzi uj wi co

Ja też jeszcze betę zbadam 2 razy, narazie przyrost 270% i progesteron 41, więc jestem spokojna 😊

Ja też jeszcze betę zbadam 2 razy, narazie przyrost 270% i progesteron 41, więc jestem spokojna 😊
Nigdy nie badałam progesteronu- po co bada się jego poziom? Zawsze myślałam że tylko beta wystarczy 🙈 i jakie miałaś wartosci bety ? U mnie czwartek tylko 50 było 🙊 jutro nie dam rady zrobić więc albo wtorek albo środa.

Nigdy nie badałam progesteronu- po co bada się jego poziom? Zawsze myślałam że tylko beta wystarczy 🙈 i jakie miałaś wartosci bety ? U mnie czwartek tylko 50 było 🙊 jutro nie dam rady zrobić więc albo wtorek albo środa.
Progesteron jest odpowiedzialny za utrzymanie ciazy, jeśli ma się go malo, to dostaje się luteinę czy dupka, np koleżanka miała 9..gdyby nie leki, mogłoby się źle skończyć.
Ja miałam 10dpo 19, a po 2 dniach 71 😊 teraz pójdę bliżej terminu miesiączki czyli za tydzień 😊

Ja nie mam zrostów a jak gwałtowny ruch zrobię to też zaboli, obstawiam jednak mięśnie albo inne ścięgna / powięzi uj wi co
Też to mam, nie mam zrostów, generalnie czuję bol w pachwinach, no zaczyna się rozciągać. U mnie już zależy jak patrzeć ale juz 8+4 więc ma co się naciągać. A podobno przy drugiej ciąży już szybciej wszystko rośnie.

reklama
Co do detektora tętna to jestem bardzo na tak, tylko obym umiała je złapać, bo już widzę moją zeschizowaną twarz, gdy mi się nie uda 🤦🏻‍♀️
Uda Ci się... one są łatwe w obsłudze. Ja mam angel sound
ja na ten moment jestem zielona , a jak widzę wszystkie filmiki na internecie to czasami mam wrażenie że ja nie mam tyle miejsca i pieniędzy na te wszystkie rzeczy 😅 nie chciałabym na kupować a potem sprzedać albo żeby leżało i się kurzyło
Dlatego fajnie, że tu jesteś na forum będziemy wymieniać info co jest niezbędne, a co totalna porażka. Tak jak już dziewczyny wspomniały.
A macie starsze dzieci z jesieni? Bo też pewnie przydadzą się dobre rady co kupić na zimę i te chłodniejsze miesiące, moja pierwsze kilka miesięcy leżała w samym pampersie albo bodziaku z krótkim rękawem:)
Tak ja mam dwie córki z jesieni :). I bardzo fajna jest jesień.
Liana I inne doświadczone mamy. A da się jakoś pilnować ? Czy serio w dużej mierze to dieta /dyscyplina , czy predyspozycje ?
Jak sądzicie ? Podpytuje bo u mnie 1 ciąża.
Da się... mało a często.. ale fakt czasem jak człowiek głodny to ciężko. Mój max to 13 kg, min 4 kg..
Ja według om mam niby 4+2 ale według owu będę gdzieś 4+4 jak nie zaszłam w ciążę inaczej bo mam taki brzuch serio jak bym była z miesiąc więcej i już mi się wczoraj siostra pytała czy nie zaszłam wcześniej, tylko niby @ miałam. Pójdę do lekarza to się wszystko okaże
A to byłby numer jakbyś była z miesiąc wcześniej. Ciekawa jestem jaknu Ciebie wyjdzie :).
Hej dziewczyny, można dołączyć?
Termin dedykowany przez aplikację to 21.10, na termin pierwszej wizyty jeszcze czekam. To moja pierwsza ciąża, i to niespodziewana, bo przez io odłożyliśmy starania na bok 🫣I od czasu wykonania testów i bety w czwartek, prawie cały czas boli mnie podbrzusze, czuję niezły stres
Witaj :). Trzymam kciuki. A możesz napisać co to io?
Jeszcze co mam na pewno, to kiedy gwałtowniej wstanę, to mocno zakłuje w podbrzuszu.
O ja tak czasem mam.
Ja nie miałam cc... a jak nagle wstanę to kłuje mnie tak jak jajniki.

Ostatnia edycja:
Do góry