reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ja od wczoraj czuje mega spięcie w dole brzucha już zaczęłam się stresować czy coś się złego dzieje , jeszcze zapomniałam wczoraj przyjąć 3 dawki duphastonu bo usnęłam 🤦 niby google mówi że to normalne ,bo się macica rozciąga . Jak myślicie ? Takie napięcie mam na dole i przy niektórych ruchach boli , i takie trochę wydęte mam tam
Miałam tak wczoraj 7+0, jakieś kłucia, rozpychania, trochę jak na okres, ale jednak inaczej i przy tym duża produkcja żółtego śluzu, juz myslalam ze to krew 🥲 A dzisiaj już żadnego spięcia, bólu, sucho na wkładce, chyba tak powinno być 🫣

reklama
Kiedy u Was były na wizycie serduszka? Jaki dokładnie tydzień + dzień? Zastanawiam się czy nie przesunąć o kilka dni wizyty, bo u mnie będzie 6+2. W ciąży z córką byłam 6+6 i wtedy było serduszko. Nie chciałabym żeby mnie zaprosiła za kilka dni na kolejną wizytę 🙃 Bo to jednak 280zł za wizyte 🤡 Jakie u Was są ceny aktualnie?
5+6 z om a 6+0 z usg, w 6+2 jest duża szansa, że zobaczysz już serduszko, ale nie musi jeszcze być 😊 Ja placiłam 300zł 🤡

Kiedy u Was były na wizycie serduszka? Jaki dokładnie tydzień + dzień? Zastanawiam się czy nie przesunąć o kilka dni wizyty, bo u mnie będzie 6+2. W ciąży z córką byłam 6+6 i wtedy było serduszko. Nie chciałabym żeby mnie zaprosiła za kilka dni na kolejną wizytę 🙃 Bo to jednak 280zł za wizyte 🤡 Jakie u Was są ceny aktualnie?
ja byłam 6+4 na NFZ i lekarka mi powiedziała że nie ma zarodka gdzie tydzień wcześniej byłam i był zarodek 2 mm , więc na następny dzień poszłam prywatnej czyli 6+5 i był zarodek z serduszkiem . U mnie wizyta 320 z USG ☺️

Ja od wczoraj czuje mega spięcie w dole brzucha już zaczęłam się stresować czy coś się złego dzieje , jeszcze zapomniałam wczoraj przyjąć 3 dawki duphastonu bo usnęłam 🤦 niby google mówi że to normalne ,bo się macica rozciąga . Jak myślicie ? Takie napięcie mam na dole i przy niektórych ruchach boli , i takie trochę wydęte mam tam
Ja też cały dzień wczoraj mega napięty dół brzucha i takie uczucie ciągnięcia. Leżałam cały dzień. Ponoć to normalne

To zależy jak uciążliwe jest to napięcie. Rozciągające się więzadła to takie delikatne bóle/ukłucia. Wydęty brzuch jest normalny na tym etapie ciąży, wysoki progesteron spowalnia pracę jelit, można brać Espumisan 🙂.
no uciążliwe to nie jest , porostu czuje tam takie napięcie cały czas i się stresuje czy to normlanie . O dobry pomysł z tym Espumisanem bo mam trochę problemy z 💩 , niby jest tak co 2 dzień ale no łatwo nie jest 😔 i wsumie gazy też często mam 🫣

Miałam tak wczoraj 7+0, jakieś kłucia, rozpychania, trochę jak na okres, ale jednak inaczej i przy tym duża produkcja żółtego śluzu, juz myslalam ze to krew 🥲 A dzisiaj już żadnego spięcia, bólu, sucho na wkładce, chyba tak powinno być 🫣
oo to ja też miałam taki żółtawy śluz taki że na majtkach się robił taki suchy jakby , ale pytałam lekarki mówiła że jak nie mam przy tym innych objawów to jest okej ale to było 6+5 , a te skurcze czuje do wczoraj wieczorem i wsumie od wczoraj mam za to znowu taki wodnisty przezroczysty . Dlaczego ja muszę tak wszystko rozkminiac ? 🤦

oo to ja też miałam taki żółtawy śluz taki że na majtkach się robił taki suchy jakby , ale pytałam lekarki mówiła że jak nie mam przy tym innych objawów to jest okej ale to było 6+5 , a te skurcze czuje do wczoraj wieczorem i wsumie od wczoraj mam za to znowu taki wodnisty przezroczysty . Dlaczego ja muszę tak wszystko rozkminiac ? 🤦
Też u siebie zauważam taki żółtawy śluz, wielkie zmiany zachodzą w naszych organizmach i wydaje mi się że takie objawy są totalnie normalne

no uciążliwe to nie jest , porostu czuje tam takie napięcie cały czas i się stresuje czy to normlanie . O dobry pomysł z tym Espumisanem bo mam trochę problemy z 💩 , niby jest tak co 2 dzień ale no łatwo nie jest 😔 i wsumie gazy też często mam 🫣
Jak nie jest uciążliwe, to zapytaj po prostu lekarza na najbliższej wizycie. Wiem, że często dziewczyny dostają magnez na taką spinającą się macicę 🙂.

W pierwszej ciąży brałam na takie skurcze i rozciągania aspargin magnez, bardzo mi pomógł 😉

reklama
Też u siebie zauważam taki żółtawy śluz, wielkie zmiany zachodzą w naszych organizmach i wydaje mi się że takie objawy są totalnie normalne
Dobrze wiedzieć, że też macie taki śluz, bo wcześniej tego nie miałam i przyznam, że trochę się martwiłam i już pytałam chatu gpt czy to normalne 😅 Coś tam pisał, że to przez dużą produkcję estrogenu w ciąży 🤔

Do góry