reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Właśnie siedzę i czekam na pobranie krwi , ciekawe jakie mnie wyjdzie TSH mam nadzieję że dobre 🤞 narazie to i tak kilka badań . Chyba bardziej stresuje się tymi na różyczkę , toxo i wgl 😯 już nie mogę się doczekać wizyty a tu jeszcze tydzień , mam nadzieję że dostanę na niej wszystkie potrzebne skierowania na badania

reklama
Od mojego usłyszałam tylko tyle wczoraj: ani waz mi się znosić że strychu już tego twojego rogala. Dobrze ze mi przypomniał;)
Mój mąż uwielbiał tą poduszkę i mi podkradał 😁 A ja korzystałam z niej jeszcze długo po porodzie przy karmieniu i ewentualnie żeby osłonić córkę przy spaniu na naszym łóżku, żeby się nie sturlała.

Ale tu u nas tych serduszek...naprawdę, od marca trzeba przejść na priva!🩷
Ja nadal mam wątpliwości co ze mną, jeszcze dostałam wyniki przed wizytą jutrzejszą 😣

Kurde, TSH : 10.02 - 2.67, 13.02 - 1.21, dzisiaj znów wybiło 3.89!!! 🤯🤯
Zrobiłam też znów inne tarczycowe (wszystkie w normie)..złapałam stresa już porządnie 😑

Beta 65k (przyrost wychodzi za niski, ale rozumiem, że tym się nie przejmuje).
Glukoza na czczo 92!!! (Nigdy tak wysokiej nie miałam).
Ech, czuje się jakbym tam jutro szła po wyrok😒

Dolegliwości nadal nie odpuszczają, właściwie tylko wegetuje😏... jedyne pocieszenie to synuś - dzięki niemu wiem, że to jest warte wszystkiego 🥹
Mi mówiła gin, że po 1000 to już te przyrosty nie muszą być książkowe i często nie są. Więc tym bardziej przy becie ponad 60 tyś to już nie ma co przyrostów kontrolować, wtedy to już tylko usg coś może powiedzieć 😊 samo TSH lubi skakać przy ciąży, a badałaś o tej samej porze dnia?

Kiedy u Was były na wizycie serduszka? Jaki dokładnie tydzień + dzień? Zastanawiam się czy nie przesunąć o kilka dni wizyty, bo u mnie będzie 6+2. W ciąży z córką byłam 6+6 i wtedy było serduszko. Nie chciałabym żeby mnie zaprosiła za kilka dni na kolejną wizytę 🙃 Bo to jednak 280zł za wizyte 🤡 Jakie u Was są ceny aktualnie?

Dokładnie, u mnie 7+1, od kilku dni czuje się tak beznadziejnie. U mnie ciężko ze spacerami , zanim wrócę z pracy , ogarniemy dom (mamy 3 psy + kot więc odkurzanie i mycie podłóg obowiązkowe codziennie ), ogarniemy sobie jakiś obiadek , to jest już ciemno , a ja marzę tylko o spaniu :(
A tą herbatkę z imbirem muszę wypróbować, mam wilczy apetyt, najpierw się najem bez opamiętania, a potem leżę i miaucze jak to mi niedobrze 🙄
Mój to mnie już słuchać nie może z tym narzekaniem, dobrze ze chociaz tutaj można sobie ponarzekać 😂

Hej 🥰
Ja po wizycie, mamy serduszko i 0,58 cm małego człowieczka ❤️ skierowania na prenatalne dostałam i caaala listę badań ogromna 😄 teraz tylko nie zwariować do kolejnej wizyty 🤣
Ja wczoraj ledwo co zjadłam a dzisiaj nadrobiłam 🤣 co chwila coś musiałam jeść aż sama się zdziwiłam że złapał mnie taki głód i od razu przyznaję że nie były to tylko zdrowe rzeczy 🙈 plus wleciała zdrowa drzemka od 17 do 18.30 🤣🤣
Super, że zobaczyłaś serduszko, kolejne ❤️ na grupie 😊 Tylko spokój nas uratuje 😅

reklama
Ja od wczoraj czuje mega spięcie w dole brzucha już zaczęłam się stresować czy coś się złego dzieje , jeszcze zapomniałam wczoraj przyjąć 3 dawki duphastonu bo usnęłam 🤦 niby google mówi że to normalne ,bo się macica rozciąga . Jak myślicie ? Takie napięcie mam na dole i przy niektórych ruchach boli , i takie trochę wydęte mam tam
To zależy jak uciążliwe jest to napięcie. Rozciągające się więzadła to takie delikatne bóle/ukłucia. Wydęty brzuch jest normalny na tym etapie ciąży, wysoki progesteron spowalnia pracę jelit, można brać Espumisan 🙂.

Do góry