reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

My za 2 tyg przeprowadzamy się 250km co mnie trochę martwi, znalezienie nowego lekarza i takie tam… przy przeprowadzce też nie pomogę 🫥
No, ale odpada pytanie, co z pracą… chyba że ciąża skończy się szybciej niż zaczęła, wolę o tym jednak nie myśleć, z wielu powodów oczywiście.
nas czeka wykończenie domu i martwi mnie, że będę bezużyteczna… ale oczywiście też mam myśli, że może być zupelnie inaczej niż sobie zaplanowaliśmy i ciążą się skończy niedługo…

reklama
Dziewczyny, czy w poprzednich ciążach chorowałyście z gorączką? macie jakieś doświadczenia? im dalej w las, mam coraz więcej złych myśli i martwię się, że będzie to miało wpływ na rozwój 🍤@Grazyna97 Tobie już przeszło? @Catia.a jak sytuacja u Was?

Jeżeli chodzi o L4 to jeszcze myślę, w poprzedniej ciąży pracowałam do 30 tc, w tej z jednej strony chciałabym jak najdłużej, a z drugiej w lipcu mamy przerwę w żłobku, więc jakbym była już wtedy na zwolnieniu to przynajmniej z opieką byśmy nie musieli kombinować

Dziewczyny, czy w poprzednich ciążach chorowałyście z gorączką? macie jakieś doświadczenia? im dalej w las, mam coraz więcej złych myśli i martwię się, że będzie to miało wpływ na rozwój 🍤@Grazyna97 Tobie już przeszło? @Catia.a jak sytuacja u Was?
Ja w poprzedniej ciąży byłam chora i miałam gorączkę gdzieś w 7-8tc i wszystko było dobrze

nas czeka wykończenie domu i martwi mnie, że będę bezużyteczna… ale oczywiście też mam myśli, że może być zupelnie inaczej niż sobie zaplanowaliśmy i ciążą się skończy niedługo…
Jestem w podobnej sytuacji. Budujemy dom, w zasadzie to już końcówka. Mieliśmy się w te wakacje przeprowadzać. 🤞

@Klemensa @Agunia1401 o jakim ubezpieczeniu mówicie?
Dostałam skierowanie na badania z medicover i z ciekawości sprawdziłam ile za te same zapłaciłabym prywatnie. Zatem 450 zł 😎
Pakiet zdrowotny z PZU lub Compensy, prywatna opieka.

Ja od poniedziałku l4, lekarka kazała mi nie ryzykować po plamieniu. Mam więcej leżeć i odpoczywać. Ja planowałam po świętach wielkanocnych...

Ja też kocham słodycze i to mój największy problem ale jakoś tak sobie powiedziałam nie i koniec i nie jem nic, ani zdrowych słodyczy ani nic takiego "podobnego" bo się boje, że zjem kawałek i popłynę ale o dziwo jakoś tak się zablokowałam na nie że ostatnio przeszłam w markecie alejką z czekoladami i nic, zero, poszłam dalej.
W pierwszej ciąży tak mnie odrzuciło, że jak robiłam na święta ciasto to od zapachu rozpuszczanej czekolady mało nie 🤮 czekam aż teraz też to się stanie bo wtedy nawet jak chcesz to nie jesteś w stanie zjeść więc problem się sam rozwiązuje
Trzymam kciuki za Ciebie, wiem, że dasz radę bo robisz to w najlepszym celu ❤️
Ja sobie postanowiłam nie jest słodyczy kupnych a jak upiekę ciasto to zjem. Też można czasem zjeść nie zaszkodzi a jak ma poprawić humor. To kawałek sernika Czy wz nie zabije.
Jesteśmy na wyjeździe to specjalnie mój kupił słodycze takich co nie lubię, córka z mężem się zajadają a ja tylko patrzę.

Nie myśl tak, narazie się ciesz że jest ok ;)
Wykonczenie domu wykańcza ludzi ;) będziesz mogła zawsze podjechać do sklepu, coś uzgodnić, przypilnować wykonawców. Możesz być bardziej przydatna niż Ci się to wydaje ;)
Najgorzej jak pracujesz, jeszcze dziecko, a mąż wymagał jeszcze co chwilę żebym jeździła za czymś... oj co chwilę były kłótnie...

reklama
Ja w poprzednim tygodniu byłam przeziębiona od środy do niedzieli, raczej to nie była grypa bo miałam około 37 stopni, ból gardła i katar. Dziś za to obudziłam się z opryszczką przy ustach i rozmawiałam z moją lekarka - kazała użyć plastry z acyklowirem. Szczerze to się przejmuje trochę tym przeziębieniem.

Do góry