reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
I tu jest zaglostka bo ja soe wędlin nie bałam nigdy aleee dłużej myśląc nie wiem jak jest z kiełbasa wiejska.. nic wędzonego na zimno nie wolno. Łosoś odpada a ja kubilam sobie kawałek kupić i zjeść... chociaż chyba chodzi o ten kanapkowy a te typowe brzuszki lub ćwiartki są obrobione temperatura. To jest tak... jesz całe życie i nic Ci się nie dzieje ale w ciazy... kurde pech i może być duzy problem więc lepiej uważać...znam przypadki gdzie mija kuzynka miała świeża infekcje na szczęście wszystko ok, znam przypadek gdzie źle się skończyło gdzieś z internetu. Mojej mamy koleżance też w ciazy się zaraziła kazali usunąć dziecko, ta się. Ie poddała urodziła zdrowe dziecko owszem ma spora wadę wzroku ale okulary i jest ok, nie wiadomo czy od tego. Przeżyjesz 9 miesięcy przez tego. Ja np jem łososia delikatnie go podsmaze na patelni i jajko i pyszna jajecznica, jeszcze świeża cebulka i super. Dowiedziałam się że nie mogę kąpieli w wannie o zgrozo... a to odpręża... no ale jakbym miała sobie później płuc to wytrzymam te 7.5 miesiąca;)
Jest łosoś wędzony na gorąco i pieczony, polecam

Powiem wam że nigdy tak o tym nie myślałam , byłam pewna że nie można surowego mięsa , ale żeby wędzonego to nie wiedziałam . A do tej pory już dużo razy zjadłam wędzona szynkę i raz kabanosy 😯
No niestety niczego wędzonego na zimno nie można, bo jest ryzyko, że na zakażenie jakimiś bakteriami, więc albo wędzone na ciepło albo po jakiejś obróbce termicznej żeby zabić bakterie. Tak samo nie można serów z mleka niepasteryzowanego, chyba że po obróbce termicznej

reklama
Do góry