reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
Ja nie mam mdłości typowych, czasem jak za długo nie jem włączają się mdłości ale to też przez io... powinnam jeść co 3/4h... ja się jedynie boję utyć w tej ciazy Ja mam prawie taka wagę co miałam na koniec ciazy w pierwszej i się okropnie boję tego. Staram się nie jeść dużo... wczoraj byliśmy w kfc bo nas teściowa niczym nie poczęstowała i od 13 do 19 nic nie jadłam i nie smakowało mi czyli organizm odrzuca nie zdrowe..

Ja nie wiem ile będę w pracy może do czerwca... zrobię wakacje z dzieckiem w domu, też mam lekko stresująca pracę. Dzisiaj się dowiedziałam że odbuor budowy i szybko musiałam papierologie zbierać a przez ciążę mam wrażenie że z miłej zamieniłam się ma być i koniec i krzyczę;)

Ja nie wiem ile będę w pracy może do czerwca... zrobię wakacje z dzieckiem w domu, też mam lekko stresująca pracę. Dzisiaj się dowiedziałam że odbuor budowy i szybko musiałam papierologie zbierać a przez ciążę mam wrażenie że z miłej zamieniłam się ma być i koniec i krzyczę;)
Aguś sorki, że Wam się w wątek mamuskowy wtrącę, ale chce pogratulować! Szczerze co jakiś czas zaglądałam na stare mamuski i super, że będzie drugi bobas
Październikowe dzieci są super, sama jestem z października;) Dla wszystkich mamusiek powodzenia i trzymajcie kciuki, żebym była grudniowa mamusia :)
Mama Marcelinki z marcowek 2020:*

Wróciłam do domu, powiem wam że ledwo wysiedziałam dzisiaj w pracy. Dobrze ze chociaż kiero jest wyrozumiały ale pyta czy nie chce iść na zwolnienie. N8by chce jeszcze trochę popracować ale niestety pracuje w handlu i dźwiganie jest tu zawsze... no nic, zobaczymy jak to będzie. Muszę jutro moim zmiennikom powiedzieć o ciąży żeby nie było nieporozumień.

Ale sie dzisiaj zeschizowalam 😱🫣
Dostalam od lekarza lek na recepte i zamawialam dostawe do domu to stwierdzilam, ze dorzuce cisnieniomierz. W moim wieku to juz wypada miec 😅🫣
Przyjechal dzisiaj. Przystepuje do mierzenia - 180/130 🫨 No ki czort?!?
Mierze jeszcze raz - 210/150 🫨
Wołam Starego bo on ma naturalnie niskie cisnienie zawsze.
Mierzy - 160/110, kolejny pomiar ponad 180.
No udal mi sie zakup… albo ja nie umiem w mierzenie 🤷‍♀️

Nie odzywałam się dawno ale ostatnie dwa tygodnie to był koszmar jeśli chodzi o mdłości i wymioty 🤢 Chwilowo się uspokoiło i nie mogę się nacieszyć tym, że da się normalnie jeść 😄 Dla odmiany straciłam całkiem siły więc najchętniej cały czas bym leżała/spała 😴
W pracy będę starała się być jak najdłużej chociaż momentami bywa ciężko 🫣

Ale sie dzisiaj zeschizowalam 😱🫣
Dostalam od lekarza lek na recepte i zamawialam dostawe do domu to stwierdzilam, ze dorzuce cisnieniomierz. W moim wieku to juz wypada miec 😅🫣
Przyjechal dzisiaj. Przystepuje do mierzenia - 180/130 🫨 No ki czort?!?
Mierze jeszcze raz - 210/150 🫨
Wołam Starego bo on ma naturalnie niskie cisnienie zawsze.
Mierzy - 160/110, kolejny pomiar ponad 180.
No udal mi sie zakup… albo ja nie umiem w mierzenie 🤷‍♀️
Może poczytaj jak poprawnie wykonać pomiar? Wiem, że np. nie powinno się mówić i ruszać ręką w trakcie pomiaru, a ręką chyba powinna być ułożona na wysokości serca.

Może poczytaj jak poprawnie wykonać pomiar? Wiem, że np. nie powinno się mówić i ruszać ręką w trakcie pomiaru, a ręką chyba powinna być ułożona na wysokości serca.
o ile sie nie mylę powinna być to lewa ręką położona na stole, ale ja tego nigdy nie ogarniam nie wiem jakie jest dobre ciśnienie, a jakie złe 🙈

reklama
Do góry