reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
Ja nie mam mdłości typowych, czasem jak za długo nie jem włączają się mdłości ale to też przez io... powinnam jeść co 3/4h... ja się jedynie boję utyć w tej ciazy Ja mam prawie taka wagę co miałam na koniec ciazy w pierwszej i się okropnie boję tego. Staram się nie jeść dużo... wczoraj byliśmy w kfc bo nas teściowa niczym nie poczęstowała i od 13 do 19 nic nie jadłam i nie smakowało mi czyli organizm odrzuca nie zdrowe..

Ja nie wiem ile będę w pracy może do czerwca... zrobię wakacje z dzieckiem w domu, też mam lekko stresująca pracę. Dzisiaj się dowiedziałam że odbuor budowy i szybko musiałam papierologie zbierać a przez ciążę mam wrażenie że z miłej zamieniłam się ma być i koniec i krzyczę;)

Ja nie wiem ile będę w pracy może do czerwca... zrobię wakacje z dzieckiem w domu, też mam lekko stresująca pracę. Dzisiaj się dowiedziałam że odbuor budowy i szybko musiałam papierologie zbierać a przez ciążę mam wrażenie że z miłej zamieniłam się ma być i koniec i krzyczę;)
Aguś sorki, że Wam się w wątek mamuskowy wtrącę, ale chce pogratulować! Szczerze co jakiś czas zaglądałam na stare mamuski i super, że będzie drugi bobas
Październikowe dzieci są super, sama jestem z października;) Dla wszystkich mamusiek powodzenia i trzymajcie kciuki, żebym była grudniowa mamusia :)
Mama Marcelinki z marcowek 2020:*

Wróciłam do domu, powiem wam że ledwo wysiedziałam dzisiaj w pracy. Dobrze ze chociaż kiero jest wyrozumiały ale pyta czy nie chce iść na zwolnienie. N8by chce jeszcze trochę popracować ale niestety pracuje w handlu i dźwiganie jest tu zawsze... no nic, zobaczymy jak to będzie. Muszę jutro moim zmiennikom powiedzieć o ciąży żeby nie było nieporozumień.

Ale sie dzisiaj zeschizowalam 😱🫣
Dostalam od lekarza lek na recepte i zamawialam dostawe do domu to stwierdzilam, ze dorzuce cisnieniomierz. W moim wieku to juz wypada miec 😅🫣
Przyjechal dzisiaj. Przystepuje do mierzenia - 180/130 🫨 No ki czort?!?
Mierze jeszcze raz - 210/150 🫨
Wołam Starego bo on ma naturalnie niskie cisnienie zawsze.
Mierzy - 160/110, kolejny pomiar ponad 180.
No udal mi sie zakup… albo ja nie umiem w mierzenie 🤷‍♀️

Nie odzywałam się dawno ale ostatnie dwa tygodnie to był koszmar jeśli chodzi o mdłości i wymioty 🤢 Chwilowo się uspokoiło i nie mogę się nacieszyć tym, że da się normalnie jeść 😄 Dla odmiany straciłam całkiem siły więc najchętniej cały czas bym leżała/spała 😴
W pracy będę starała się być jak najdłużej chociaż momentami bywa ciężko 🫣

Ale sie dzisiaj zeschizowalam 😱🫣
Dostalam od lekarza lek na recepte i zamawialam dostawe do domu to stwierdzilam, ze dorzuce cisnieniomierz. W moim wieku to juz wypada miec 😅🫣
Przyjechal dzisiaj. Przystepuje do mierzenia - 180/130 🫨 No ki czort?!?
Mierze jeszcze raz - 210/150 🫨
Wołam Starego bo on ma naturalnie niskie cisnienie zawsze.
Mierzy - 160/110, kolejny pomiar ponad 180.
No udal mi sie zakup… albo ja nie umiem w mierzenie 🤷‍♀️
Może poczytaj jak poprawnie wykonać pomiar? Wiem, że np. nie powinno się mówić i ruszać ręką w trakcie pomiaru, a ręką chyba powinna być ułożona na wysokości serca.

Może poczytaj jak poprawnie wykonać pomiar? Wiem, że np. nie powinno się mówić i ruszać ręką w trakcie pomiaru, a ręką chyba powinna być ułożona na wysokości serca.
o ile sie nie mylę powinna być to lewa ręką położona na stole, ale ja tego nigdy nie ogarniam nie wiem jakie jest dobre ciśnienie, a jakie złe 🙈

reklama
Do góry