reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

kurcze jestem w drugiej ciąży i nawet nie pomyślałam, żeby poszukać kosmetyków dedykowanych. Generalnie się nie maluje, bo robię rzęsy i brwi. Ale kremu, toniku używam. Ale cały czas używam tych samych zarówno w ciąży jak i poza nią 🤷‍♀️
Ja w ciąży używałam innych, teraz też chce uważać. Kwasy AHA albo hialuronowy - któryś z nich, który jest niemal we wszystkim, na pewno jest szkodliwy. Witamina C w kosmetykach chyba też szkodzi, ale matce - mogą powstać przebarwienia. Co do innych składników, to nie mam wystarczającej wiedzy, dlatego wolałabym mieć coś bezpiecznego z polecajki. Wiadomo, jednak tych kremów trochę się używa, a ze skóry coś może przenikać do krwioobiegu.
EDIT: gdyby ktoś był ciekawy, to tu jest jakiś spis czego nie wolno: Link do: Kosmetyki w ciąży - czego unikać? | Eloderm

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, z tego co wiem, to do zamkniętego wątku potrzebujemy chyba dwóch moderatorek? Zgłaszam się ja i potrzebuję jeszcze jednej osoby. W sumie już napisałam do administracji o założenie wątku zamkniętego z dziewczynami, które polubiły post na temat zamkniętego wątku.
Któraś z Was jest chętna?

Ja niestety niemoge pracować w ciąży ponieważ pracowałam przy zgrzewarkach więc topiący się plastik raczej nie jest bezpieczny 😖 co do samopoczucia to narazie nic mi nie doskwiera oprócz piersi 🤦🤦🤦 pierwsze badania zrobię w przyszłym tygodniu bo dopiero do gin idę 14.03 😉 prenatalne też już mam umówione bo dostałam skierowanie z racji wieku 😉 w krk na 27.03 więc pierwszy trymestr cały zaplanowany 😂

Ja w ciąży używałam innych, teraz też chce uważać. Kwasy AHA albo hialuronowy - któryś z nich, który jest niemal we wszystkim, na pewno jest szkodliwy. Witamina C w kosmetykach chyba też szkodzi, ale matce - mogą powstać przebarwienia. Co do innych składników, to nie mam wystarczającej wiedzy, dlatego wolałabym mieć coś bezpiecznego z polecajki. Wiadomo, jednak tych kremów trochę się używa, a ze skóry coś może przenikać do krwioobiegu.
EDIT: gdyby ktoś był ciekawy, to tu jest jakiś spis czego nie wolno: Link do: Kosmetyki w ciąży - czego unikać? | Eloderm
dziękuję 🙂 zrobię dzisiaj chyba przegląd 🙂

Dziewczyny u mnie od samego początku jest masakra jeśli chodzi o mdlosci, senność, posmak w ustach i wymioty 🙈 Przez trzy tyg. ledwo mogłam wyjść z łóżka pomimo tego, że biorę tabletki xonvea. Na szczęście już jest troszkę lepiej i dzisiaj nawet wyszłam na spacer 😁☀️ W środę przyjedzie do mnie Pani aby pobrać mi krew do tych pierwszych badań 🩸 bo na tą chwilę nie wyobrażam sobie jechać rano do przychodni 😅 polecam Wam tą usługę potrafi zaoszczędzić czas, nerwy i zdrowie ☺️ 1.03 wizyta u ginekologa 🥰 Mam ogromną nadzieję, że po I trymestrze już to minie 💪 Trzymam mocno za Nas wszystkie kciuki 💗 Super że jesteśmy tu razem i możemy się wspierać 😘🙌 Jest tu ktoś z Gdańska?

Na betę pójdę chyba w poniedziałek i środę dla spokoju głowy, na razie czuję się gorzej niż przed wizytą, boję się pozamacicznej, pustych jaj i innych cudów. Także chyba tyle mi zostaje, beta, przyrost, i w piątek prywatna wizyta, może ten tydzień i lepszy sprzęt prywatnego lekarza wystarczy, żeby coś znaleźć. Ten dzisiaj niby chwilę szukał, prosił o podłożenie pięści pod pośladki, że może jednak coś będzie, ale ponoć nic. Zostało mi czekać i nie zwariować w trakcie...
Wracam do was z wynikiem bety 8457,76. Chyba ten lekarz rzeczywiście ma mega słaby sprzęt, skoro nie widział nawet pęcherzyka 🙈

Cześć ,

Chciałabym dołączyć do paździenikówych oczekiwań ;)

Według om wychodzi mi termin porodu 20.10.
Dwie kreski zobaczyłam 16.02, 19.02 beta wychodziła 140, dziś już 5818.
To moja druga ciąża, syn Remek ma już ponad 2 lata, urodził się 26.10 wiec wyszło, że dwa bombelki będą z października 😆
Poprzednią ciąże prowadziłam z wizażem, ale niestety się rozleciał. Szukam kameralnej grupy, bo jak widziałam te na FB z tysiącami użytkowników to się załamałam. Mam nadzieję, że dobrze trafiłam 😍

Wizytę mam zaplanowaną na 07.03.

Hejo mamuśki, wypisali mnie ze szpitala dziś, krwiaka nie ma, dzidzia ma się póki co dobrze, mam leżeć i brać duphaston, ogólnie to mam takie wzdęcia i zaparcia, że ledwo chodzę, jem jabłka, siemię lniane, miętę, słabo pomaga, w poprzedniej ciąży nie było źle jeśli chodzi o zaparcia i takie bóle brzucha, mój brzuch teraz wygląda jak 5 miesiąc ciąży 🤣

Ja dzisiaj byłam na badaniach z nfz, więc jednak chętnie pójdę jutro na tą wizytę aby mieć pewność że wyniki są okey i czy serduszko biję jak trzeba bo już dziś mam 7+5 więc czekałam dość cierpliwie 😊
U mnie ciągłe przeraźliwe zmęczenie i senność, jest mi ciagle niedobrze niedozniesienia na dłuższą metę 😂 zarazem ani razu nie zwymiotowalam taki maly paradoks az dziwne 😅

reklama
Ja dzisiaj byłam na badaniach z nfz, więc jednak chętnie pójdę jutro na tą wizytę aby mieć pewność że wyniki są okey i czy serduszko biję jak trzeba bo już dziś mam 7+5 więc czekałam dość cierpliwie 😊
U mnie ciągłe przeraźliwe zmęczenie i senność, jest mi ciagle niedobrze niedozniesienia na dłuższą metę 😂 zarazem ani razu nie zwymiotowalam taki maly paradoks az dziwne 😅
Ja też o dziwo nie wymiotowałam,a mdłości męczą, jeszcze jak coś jem to jest pyszne a za sekundę obrzydliwe 🙈🙈🤣🤣🤣

Do góry