reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2024

witam wszystkie przyszłe mamy :) od jakiegoś czasu czytam forum i podglądam różne wątki, dzisiaj wreszcie zebrałam się w sobie żeby się do was odezwać! to moja pierwsza ciąża - termin wypada na 10.10
robiłam betę 30.01 i wynosiła 118, powtórzyłam po 72h i było już 494.
do lekarza wybieram się 20.02 i już bardzo nie mogę się doczekać :)
Witam😁 też mam wizytę na 20.02 i kilka dziewczyn też więc będą emocje ❤️

A dzisiaj obudziłam się bez objawów normalnie nic 😲 i już zaczynam sobie wkręcać najgorszy scenariusz ehh🙁

reklama
Dziewczyny, ja już jestem prawie 2kg na plusie 😶 a wcale nie jem jakoś więcej, wyobrażacie sobie...
To przez zgromadzoną wodę w organizmie pod wpływem hormonów🙂 Ja tydzień temu z 47 miałam na wadze 50, teraz nawet nie chcę się ważyć, bo jak widzę jak wyglądam w lustrze (jestem niska), a tym bardziej moje krótkie nogi to jestem załamana. Po poprzedniej ciąży zrobiła mi się figura gruszki i tego nienawidzę.
W poprzedniej ciąży z 50 przy porodzie ważyłam 74, dwa dni po porodzie miałam 5kg na plusie, więc większość tego to była woda. Nawet stopy mi spuchły o 4 rozmiary wtedy. Usta nawet.
Najgorsze jest to, że ja nie mam żadnych luźnych i dłuższych ubrań, a już mam brzuch jak balon. Odnalazłam dwie pary ciążowych legginsów, więc chociaż tyle.

Dziewczyny a ja mam pytanie, jakie polecajcie/bierzecie witaminki dla kobiet w ciazy?
Ja biore omega med optima start bo one są bez:
Tlenek magnezu i żelazo. ALE NIE MAJĄ ZA TO ŻADNYCH WITAMIN 🤔
Co byście polecały ? Ja potrzebuje na już bo mi się skończyły. A do wizyty jeszcze chwila.

Dziewczyny a ja mam pytanie, jakie polecajcie/bierzecie witaminki dla kobiet w ciazy?
Co byście polecały ? Ja potrzebuje na już bo mi się skończyły. A do wizyty jeszcze chwila.
Ja biorę Prenacaps multi 1 + tran z dha i epa + magnez dodatkowo, bo w tych ciążowych witaminach to zawsze mało tego magnezu, a ja mam niedobory.

Pueria jest bez żelaza i wypełniaczy

reklama
ja w pierwszej ciąży brałam omega med optima forte ale są drogie. Teraz kupiłam duphavit, polecane przez Pana tabletkę i w przystępnej cenie, do tego łatwe do połknięcia.

Do góry