hemoglobina
Moderator
Idę za chwilę na USG… mam na 11. Trzymajcie kciuki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sprawdź, czy ten Duphavit ma żelazo, bo teraz stanowisko PTG jest takie, żeby nie brac profilaktycznie zelaza w I trymestrze.ja w pierwszej ciąży brałam omega med optima forte ale są drogie. Teraz kupiłam duphavit, polecane przez Pana tabletkę i w przystępnej cenie, do tego łatwe do połknięcia.
Czemu nie można żelaza?Sprawdź, czy ten Duphavit ma żelazo, bo teraz stanowisko PTG jest takie, żeby nie brac profilaktycznie zelaza w I trymestrze.
ma, ale tak naprawdę praktycznie wszystkie mają żelazo. Mama dha też ma.Sprawdź, czy ten Duphavit ma żelazo, bo teraz stanowisko PTG jest takie, żeby nie brac profilaktycznie zelaza w I trymestrze.
W skrócie: nadmiar zwiększa ryzyko zaburzeń cukrzycowych oraz poronienia (nie wczytywalam się w hipotetyczny mechanizm, być może ze względu na cukry - są koncepcje, że wiele wczesnych poronień jest związanych z wahaniami cukrów u matki) Link do: Suplementacja żelaza w ciąży - GinekologikaCzemu nie można żelaza?
KciukiIdę za chwilę na USG… mam na 11. Trzymajcie kciuki
Mama dha premium plus już nie ma. Wielu producentów zmieniło składy w ostatnim czasie w związku z rekomendacjami PTG.ma, ale tak naprawdę praktycznie wszystkie mają żelazo. Mama dha też ma.
zapytam na wizycie lekarza co o nich myśli, mam dwa opakowania więc jak coś to zmienię. Ale tak jak piszesz jeszcze niedawno wszystkie witaminy mialy żelazo i nie ma co dać się zwariowaćMama dha premium plus już nie ma. Wielu producentów zmieniło składy w ostatnim czasie w związku z rekomendacjami PTG.
faktycznie już nie ma kurcze biorę mama dha premium plus już pewnie bez przerwy przez dwa lata i nie sprawdzałam nawet czy się skład zmieniłMama dha premium plus już nie ma. Wielu producentów zmieniło składy w ostatnim czasie w związku z rekomendacjami PTG.
Hahaha zartujesz to musi być okropne xDPowiem wam, że nie mogę siedzieć obok mojego partnera. Mój węch oszalał i strasznie mnie odrzuca od jego zapachu, choć wcześniej jego zapach był dla mnie najlepszym zapachem świata