reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

witam wszystkie przyszłe mamy :) od jakiegoś czasu czytam forum i podglądam różne wątki, dzisiaj wreszcie zebrałam się w sobie żeby się do was odezwać! to moja pierwsza ciąża - termin wypada na 10.10
robiłam betę 30.01 i wynosiła 118, powtórzyłam po 72h i było już 494.
do lekarza wybieram się 20.02 i już bardzo nie mogę się doczekać :)
Witam😁 też mam wizytę na 20.02 i kilka dziewczyn też więc będą emocje ❤️

A dzisiaj obudziłam się bez objawów normalnie nic 😲 i już zaczynam sobie wkręcać najgorszy scenariusz ehh🙁

reklama
Dziewczyny, ja już jestem prawie 2kg na plusie 😶 a wcale nie jem jakoś więcej, wyobrażacie sobie...
To przez zgromadzoną wodę w organizmie pod wpływem hormonów🙂 Ja tydzień temu z 47 miałam na wadze 50, teraz nawet nie chcę się ważyć, bo jak widzę jak wyglądam w lustrze (jestem niska), a tym bardziej moje krótkie nogi to jestem załamana. Po poprzedniej ciąży zrobiła mi się figura gruszki i tego nienawidzę.
W poprzedniej ciąży z 50 przy porodzie ważyłam 74, dwa dni po porodzie miałam 5kg na plusie, więc większość tego to była woda. Nawet stopy mi spuchły o 4 rozmiary wtedy. Usta nawet.
Najgorsze jest to, że ja nie mam żadnych luźnych i dłuższych ubrań, a już mam brzuch jak balon. Odnalazłam dwie pary ciążowych legginsów, więc chociaż tyle.

Dziewczyny a ja mam pytanie, jakie polecajcie/bierzecie witaminki dla kobiet w ciazy?
Ja biore omega med optima start bo one są bez:
Tlenek magnezu i żelazo. ALE NIE MAJĄ ZA TO ŻADNYCH WITAMIN 🤔
Co byście polecały ? Ja potrzebuje na już bo mi się skończyły. A do wizyty jeszcze chwila.

Dziewczyny a ja mam pytanie, jakie polecajcie/bierzecie witaminki dla kobiet w ciazy?
Co byście polecały ? Ja potrzebuje na już bo mi się skończyły. A do wizyty jeszcze chwila.
Ja biorę Prenacaps multi 1 + tran z dha i epa + magnez dodatkowo, bo w tych ciążowych witaminach to zawsze mało tego magnezu, a ja mam niedobory.

Pueria jest bez żelaza i wypełniaczy

reklama
ja w pierwszej ciąży brałam omega med optima forte ale są drogie. Teraz kupiłam duphavit, polecane przez Pana tabletkę i w przystępnej cenie, do tego łatwe do połknięcia.

Do góry