reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Hej dziewczyny! Jak tam dzisiaj? Jak sie czujecie?
Ja nawet mialam szalony plan zeby pojechac dzisiaj do biura ale jak obudziłam sie rano to stwierdziłam, ze nie ma opcji 😨🫣 Poczekam aż sie ociepli 😅

reklama
Hej dziewczyny! Jak tam dzisiaj? Jak sie czujecie?
Ja nawet mialam szalony plan zeby pojechac dzisiaj do biura ale jak obudziłam sie rano to stwierdziłam, ze nie ma opcji 😨🫣 Poczekam aż sie ociepli 😅
U mnie dzisiaj objawy przystopowały, więc się oczywiście zamartwiam🙈 Wcześniej były intensywniejsze. Moje dziecko oczywiście przyniosło z przedszkola jakąś chorobę, więc ciekawie jest. Jeszcze mam jakieś dziwne humorki i obecność mojego partnera doprowadza mnie do szału. Nigdy tak nie miałam🤔

U mnie dzisiaj objawy przystopowały, więc się oczywiście zamartwiam🙈 Wcześniej były intensywniejsze. Moje dziecko oczywiście przyniosło z przedszkola jakąś chorobę, więc ciekawie jest. Jeszcze mam jakieś dziwne humorki i obecność mojego partnera doprowadza mnie do szału. Nigdy tak nie miałam🤔
Moj mąż ma obecnie męski katar… masakra 🫣 Wiec jak patrze na jego cierpienie to też mam humorki 😅

Ja nadal nie mam jakiś bardzo silnych objawow, ale te co mam tez zmieniaja intensywnosc w zaleznosci od pory dnia.

Bierzesz jakies suplementy?

Moj mąż ma obecnie męski katar… masakra 🫣 Wiec jak patrze na jego cierpienie to też mam humorki 😅

Ja nadal nie mam jakiś bardzo silnych objawow, ale te co mam tez zmieniaja intensywnosc w zaleznosci od pory dnia.

Bierzesz jakies suplementy?
Prenacaps Multi 1, DHA, magnez i wapń. Wapń, bo u mnie ciężko z jedzeniem nabiału, a nie chcę, żeby zaraz mi poleciały wszystkie zęby😂

Prenacaps Multi 1, DHA, magnez i wapń. Wapń, bo u mnie ciężko z jedzeniem nabiału, a nie chcę, żeby zaraz mi poleciały wszystkie zęby😂
To ja bardzo podobnie 🙂
Biore tez wit D bo tu ciemno jak w … i tak bedzie jeszcze długo 🥺
Ze mna jest taki problem, ze nie umiem połknac duzej tabletki. Mam tak od dziecka. Potrafie siedziec 10 min z tabletka w buzi (juz na wpoł rozpuszczona), cała zapłakana ale i tak nie potrafie sie zmusić.
Dlatego staram sie wybierac syropy, żelki, tabsy musujace. Zwykle udaje mi sie znalezc jakis zamiennik.

U mnie na razie bez większych zmian. W zasadzie objawów prócz bólu brzucha nie mam.
Przed wczoraj byłam na becie 39.80, jutro powatarzam, patrząc po testach zakładam, że idziemy w dobrą stronę. Jutro też badam tsh, bo miałam rok czasu poporodowe zapalenie tarczycy i wartości zmienne co chwilę, więc jutro dorzucam panel tarczycowy i konsultuje z endokrynologiem.

Wizytę umówiłam na 19 :) nie spieszę się, jakoś przy trzecim, staram się podejść z większym luzem niż stresem. Wierzę, że będzie dobrze. :)

Załączniki

• IMG_3168.jpeg
    IMG_3168.jpeg
    160,1 KB · Wyświetleń: 103
Z mężem staraliśmy się od 6 msc zamiast ciąży była pęknięta torbielka (bardzo podobne objawy - nudności osłabienie ospałość rozdrażnienie bol w podbrzuszu klucie jajnikow) już się zaczęłam martwić ale postanowiłam zamówić testy owulacyjne w sobotę 20 wyszedł pozytywny więc owu miala być 20 albo 21. Oczywiście już nasze podejście było neutralne do tego tematu nie nastawiając się na nic aby nie było zawodu. Coś mnie podkusiło pojechać na betę 9dpo 30.01 i wyszło 12 tak się zdenerwowałam z tego szoku że nie wiedziałam jak mu to powiedzieć :D powtórzyłam betę dzisiaj 11dpo i wyszła 54 😊 chyba wszystko wporzadku się rozwija. To moja 1 ciąża i nadal to do mnie chyba nie doszło 🫣🫣🫣 ale bardzo sie cieszymy🥰🥰🥰

Załączniki

• 20240131_131608.jpg
    20240131_131608.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 115
reklama
Z mężem staraliśmy się od 6 msc zamiast ciąży była pęknięta torbielka (bardzo podobne objawy - nudności osłabienie ospałość rozdrażnienie bol w podbrzuszu klucie jajnikow) już się zaczęłam martwić ale postanowiłam zamówić testy owulacyjne w sobotę 20 wyszedł pozytywny więc owu miala być 20 albo 21. Oczywiście już nasze podejście było neutralne do tego tematu nie nastawiając się na nic aby nie było zawodu. Coś mnie podkusiło pojechać na betę 9dpo 30.01 i wyszło 12 tak się zdenerwowałam z tego szoku że nie wiedziałam jak mu to powiedzieć :D powtórzyłam betę dzisiaj 11dpo i wyszła 54 😊 chyba wszystko wporzadku się rozwija. To moja 1 ciąża i nadal to do mnie chyba nie doszło 🫣🫣🫣 ale bardzo sie cieszymy🥰🥰🥰
Tak, przyrost jest w porządku😇

Do góry