reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
Hahha fakt, tez wstaje w nocy na sikanie🫣 Zawsze miedzy 1.30 a 2.00.

Kiedy wyszedl Ci pozytywny test i czy wiesz ile dpo bylas?
8/9 dpo przy becie 20, bo od razu po teście poszłam sprawdzić. Robiłam w czwartek, przyrost w sobotę, dalej nie mam wyniku przyrostu, ale testy ciemnieją, więc czekam cierpliwie do jutra na wynik z soboty i zrobię jutro rano kolejną betę, bo i tak będę w laboratorium.
A jak u ciebie?🙂
Pierwszy z czwartku, ostatni z dzisiaj.

Załączniki

• IMG_2459.jpeg
    IMG_2459.jpeg
    92,8 KB · Wyświetleń: 316
Rozumiem 🙃
W zeszłym roku miałam pierwsze USG w 13 tygodniu i okazalo sie, ze pecherzyk byl pusty. Dlatego tym razem chce miec USG duzo wczesniej.
przepraszam że się wtrące. Proponuję umów się na Skärholmen do Kasiny w rejestracji jest polka powiedz że na potwierdzenie ciąży. Dostaniesz USG zdjęcie. Bo położna może ciebie olać.

Ja zrobiłam pierwszy we wtorek (te maja czulosc 20 lub 25) i zlapalam takiego ducha, ze mysle, ze wiekszosc kobiet by go od razu prosto do kosza poslala 😅

Ostatnie testy robilam w czwartek. Ten w gory o czulosci 10 i nizej 25.
Wiecej nie robilam. Bety tez nie robilam. Tutaj sie nie robi generalnie. Polozne nawet o tym nie slyszaly.
IMG_3683.jpeg
IMG_3698.jpeg

Ostatnia edycja:
przepraszam że się wtrące. Proponuję umów się na Skärholmen do Kasiny w rejestracji jest polka powiedz że na potwierdzenie ciąży. Dostaniesz USG zdjęcie. Bo położna może ciebie olać.
Umowilam sie juz na Södermalmie bo mam blisko i wszystkie moje kolezanki polecaja. Oni robia wszystkie badania i USG w SÖS. Poza tym mowie po szwedzku, mieszkam tu od dawna, dawna i zwykle i tak chodze do szwedzkich lekarzy.
Wiem tez juz, ze jesli poprosze to nie ma problemu z USG przed 12 tygodniem 😊
Ale i tak dziekuje serdecznie 😘😘

@hemoglobina Czy to Twoja pierwsza ciaza?
Masz albo mialas wczesniej mdlosci?
Ja nie mam i nigdy wczesniej nie mialam. To jeszcze bardzo wczesnie, ale u niektorych sie chyba zdarzaja… 🤔

@hemoglobina Czy to Twoja pierwsza ciaza?
Masz albo mialas wczesniej mdlosci?
Ja nie mam i nigdy wczesniej nie mialam. To jeszcze bardzo wczesnie, ale u niektorych sie chyba zdarzaja… 🤔
Nie, to nie jest moja pierwsza ciąża. W poprzedniej, mdłości z wymiotami pojawiły się w 6+2 i trwały do 12+0. Nic, oprócz mandarynek i soku grejpfrutowego wtedy nie jadłam przez ten czas, bo po wszystkim wymiotowałam, a zachcianki miałam straszne. Ale najgorsze były zapachy mięsa, które od razu doprowadzały mnie do wymiotów i mdłości do 30tc. Mam ogromną nadzieję, że tym razem węch mi się nie wyczuli do tego stopnia.

Umowilam sie juz na Södermalmie bo mam blisko i wszystkie moje kolezanki polecaja. Oni robia wszystkie badania i USG w SÖS. Poza tym mowie po szwedzku, mieszkam tu od dawna, dawna i zwykle i tak chodze do szwedzkich lekarzy.
Wiem tez juz, ze jesli poprosze to nie ma problemu z USG przed 12 tygodniem 😊
Ale i tak dziekuje serdecznie 😘😘
jasne,pamiętam bardzo dobrze. Myślałam że może nie chcą ci zrobić, bo on akurat nie ma problemu z tym. Ja też nie chodzę do niego i mam szwedzka położna ( super trafiłam akurat z nią) jutro prenatalne mam. Życzę powodzenia! Ja nie mam szwedzkich koleżanek to trochę muszę po omacku wszystkiego szukać. Będę się odzywać do ciebie jeśli chodzi o polecenia szpitali od znajomych bo nie długo czeka mnie wybór. Powodzenia dziewczyny, samych dobrych wieści ❤️

jasne,pamiętam bardzo dobrze. Myślałam że może nie chcą ci zrobić, bo on akurat nie ma problemu z tym. Ja też nie chodzę do niego i mam szwedzka położna ( super trafiłam akurat z nią) jutro prenatalne mam. Życzę powodzenia! Ja nie mam szwedzkich koleżanek to trochę muszę po omacku wszystkiego szukać. Będę się odzywać do ciebie jeśli chodzi o polecenia szpitali od znajomych bo nie długo czeka mnie wybór. Powodzenia dziewczyny, samych dobrych wieści ❤️
Bede trzymac kciuki za badania!
I od razu polecam SÖS. Wszystkie moje kolezanki tam rodziły, wszystkie polecaja.
Ja sama byłam i nie moge sie nachwalic.
Jak cos to pisz na priv 🤞♥️

reklama
Do góry