reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
No widzisz, a ja byłam u lekarza i ona mi kazała betę kontrolować…. Mam 2 dzieci, ale nigdy w poprzednich ciążach nie badałam bety, bo wtedy znałam datę poczęcia i szłam na USG w okolicach 6-7 tygodnia. Teraz z tej nieświadomości to zwariuję 🫣
ale kazała kontrolować bo? Zrobiła USG? Czy to był lekarz na NFZ?

Lekarz z pakietu w medicover. Kazala skontrolować bo na USG widziała pęcherzyk 16mm ale nie widziała zarodka, a ze względu na problemy z miesiączka nie miała żadnego punktu odniesienia który moze to być tydzień itd. Chciała zobaczyć czy ciąża rozwija sie poprawnie, a na nastepne USG kazała przyjść za 10-14 dni- ale jak już ustaliliśmy pójdę wcześniej:) umówiłam się na 13.02

Lekarz z pakietu w medicover. Kazala skontrolować bo na USG widziała pęcherzyk 16mm ale nie widziała zarodka, a ze względu na problemy z miesiączka nie miała żadnego punktu odniesienia który moze to być tydzień itd. Chciała zobaczyć czy ciąża rozwija sie poprawnie, a na nastepne USG kazała przyjść za 10-14 dni- ale jak już ustaliliśmy pójdę wcześniej:) umówiłam się na 13.02
rozumiem, no przy takich wartościach akurat przyrostami nie ma co się sugerować. Ważne jest to, że przyrasta. U Ciebie ta pierwsza była beta 30 000 czy 3000. Ona była robiona tego samego dnia co wizyta czy następnego ?

w pn w dniu wizyty była 23 000 a dzis 32 000.
Pierwszą betę zrobiłam w sobotę przed wylotem na urlop w sobotę 27.01 jak zaczęłam podejrzewać ciążę i miałam 1555.

w pn w dniu wizyty była 23 000 a dzis 32 000.
Pierwszą betę zrobiłam w sobotę przed wylotem na urlop w sobotę 27.01 jak zaczęłam podejrzewać ciążę i miałam 1555.
rozumiem. A pęcherzyk żółtkowy było widać na USG ? Patrząc po becie z 27 obstawiam ze jakoś właśnie zaczynasz 6 tydzień, aczkolwiek wiadomo to tylko spekulacje. Kurcze, własnej takie wizyty trosze za wcześnie napędzają nam stracha. A potem się okazuje, że jest wszystko ok. Ja w tamtej ciąży poszłam jakoś na przełomie 5 i 6 tygodnia. Nie było serduszka, był tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i mało na zawał nie zeszłam do kolejnej wizyty na której już było serce 🤷‍♀️🤯

A po skończonym 6 tygodniu czyli 7+0 bedzie bic już serduszko? Bo nie wiem czy czekać czy już śmiało będę mogła umówić wizytę ?

reklama
rozumiem. A pęcherzyk żółtkowy było widać na USG ? Patrząc po becie z 27 obstawiam ze jakoś właśnie zaczynasz 6 tydzień, aczkolwiek wiadomo to tylko spekulacje. Kurcze, własnej takie wizyty trosze za wcześnie napędzają nam stracha. A potem się okazuje, że jest wszystko ok. Ja w tamtej ciąży poszłam jakoś na przełomie 5 i 6 tygodnia. Nie było serduszka, był tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i mało na zawał nie zeszłam do kolejnej wizyty na której już było serce 🤷‍♀️🤯
Nie było widać pęcherzyka żółtkowego w poniedziałek. 🤯

Do góry