reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

reklama
Ja już jestem po 🙂 doktor mówi że wszystko ok, przepływy dobre, wody dobre. Mały urósł i będzie miał ok 3kg 😁 z czego się bardzo cieszę bo ostatnio był malutki 💪🥰 więc teraz tylko rodzic 😎 jakieś sprawdzone sposoby na przyspieszenie? 😁 bo jeśli mnie nie złapie do tygodnia czasu to będziemy się umawiać na indukcję 🙈

Ja właśnie jestem w trakcie indukcji. 🙂 Przyjechałam do szpitala w nocy z piątku na sobotę z akcją skurczowa. Miałam już skurcze co 4-6 minut i rozwarcie na palec. Kazali mi wziąć prysznic, czopki i iść spać. No i akcja się skończyła. 🥺 Wypisów przez weekend nie było, więc odpoczywałam na oddziale. Dzisiaj rano zdecydowali się na indukcje porodu z powodu przeciwciał Ana. Mam założonego balonika i czekam na rozwój wydarzeń. 🙂 Dla mnie to nowość, mimo, że wywołuje ta sama babka co w poprzedniej ciąży to procedura inna. 😝
Co do przyspieszenia to lekarka kazała mi dużo spacerować, wchodzić po schodach, pić napar z liści malin i współżyć jak najwięcej. Mnie skurcze dopadły w piątek właśnie po tym ostatnim. 🤣

Ja właśnie jestem w trakcie indukcji. 🙂 Przyjechałam do szpitala w nocy z piątku na sobotę z akcją skurczowa. Miałam już skurcze co 4-6 minut i rozwarcie na palec. Kazali mi wziąć prysznic, czopki i iść spać. No i akcja się skończyła. 🥺 Wypisów przez weekend nie było, więc odpoczywałam na oddziale. Dzisiaj rano zdecydowali się na indukcje porodu z powodu przeciwciał Ana. Mam założonego balonika i czekam na rozwój wydarzeń. 🙂 Dla mnie to nowość, mimo, że wywołuje ta sama babka co w poprzedniej ciąży to procedura inna. 😝
Co do przyspieszenia to lekarka kazała mi dużo spacerować, wchodzić po schodach, pić napar z liści malin i współżyć jak najwięcej. Mnie skurcze dopadły w piątek właśnie po tym ostatnim. 🤣

Ja jak się nic nie zacznie dziać do następnej środy to też się skończy indukcją 😑
Kurde to jak facet wróci z pracy to trzeba zacząć działać 🤣 herbatkę też pije i jem suszone daktyle 🙈 ciekawe czy to pomoże 😁
Trzymam kciuki żeby wszystko było u Was ok i żeby szybko i sprawnie poszło 🥰

Hej 🥰 co tam u Was?
Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby malutki coś podrósł 🙂 i żeby wszystko było ok 🙂 troszke mam stresa. Zaraz wychodzę do lekarza 😁
Czekam od 2tyg aż coś ruszy ale się nie zapowiada 🫣 dziś 39+0, mały podobno duży bo tydzień temu miał 3800g i trochę się boję że może się skończyć cesarką jak nie zwolni z wagą. Pierwszy synek urodzony siłami natury w 38+4 z wagą 2970g 🙈

Czekam od 2tyg aż coś ruszy ale się nie zapowiada 🫣 dziś 39+0, mały podobno duży bo tydzień temu miał 3800g i trochę się boję że może się skończyć cesarką jak nie zwolni z wagą. Pierwszy synek urodzony siłami natury w 38+4 z wagą 2970g 🙈

A coś robisz żeby przyspieszyć? 🙂 ja wcinam suszone daktyle (kilka sztuk dziennie), herbatka z liści malin, ćwiczenia na piłce 😀 i też narazie czekam 😁 zobaczymy czy da radę. Może jakoś nam się uda 🙈

reklama
A coś robisz żeby przyspieszyć? 🙂 ja wcinam suszone daktyle (kilka sztuk dziennie), herbatka z liści malin, ćwiczenia na piłce 😀 i też narazie czekam 😁 zobaczymy czy da radę. Może jakoś nam się uda 🙈
Codzienne cardio od rana do wieczora za moim niespełna 2latkiem który już nie ma drzemek, myślałam że to wystarczy 🙈

Do góry