reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

reklama
Ja już jestem po 🙂 doktor mówi że wszystko ok, przepływy dobre, wody dobre. Mały urósł i będzie miał ok 3kg 😁 z czego się bardzo cieszę bo ostatnio był malutki 💪🥰 więc teraz tylko rodzic 😎 jakieś sprawdzone sposoby na przyspieszenie? 😁 bo jeśli mnie nie złapie do tygodnia czasu to będziemy się umawiać na indukcję 🙈

Ja właśnie jestem w trakcie indukcji. 🙂 Przyjechałam do szpitala w nocy z piątku na sobotę z akcją skurczowa. Miałam już skurcze co 4-6 minut i rozwarcie na palec. Kazali mi wziąć prysznic, czopki i iść spać. No i akcja się skończyła. 🥺 Wypisów przez weekend nie było, więc odpoczywałam na oddziale. Dzisiaj rano zdecydowali się na indukcje porodu z powodu przeciwciał Ana. Mam założonego balonika i czekam na rozwój wydarzeń. 🙂 Dla mnie to nowość, mimo, że wywołuje ta sama babka co w poprzedniej ciąży to procedura inna. 😝
Co do przyspieszenia to lekarka kazała mi dużo spacerować, wchodzić po schodach, pić napar z liści malin i współżyć jak najwięcej. Mnie skurcze dopadły w piątek właśnie po tym ostatnim. 🤣

Ja właśnie jestem w trakcie indukcji. 🙂 Przyjechałam do szpitala w nocy z piątku na sobotę z akcją skurczowa. Miałam już skurcze co 4-6 minut i rozwarcie na palec. Kazali mi wziąć prysznic, czopki i iść spać. No i akcja się skończyła. 🥺 Wypisów przez weekend nie było, więc odpoczywałam na oddziale. Dzisiaj rano zdecydowali się na indukcje porodu z powodu przeciwciał Ana. Mam założonego balonika i czekam na rozwój wydarzeń. 🙂 Dla mnie to nowość, mimo, że wywołuje ta sama babka co w poprzedniej ciąży to procedura inna. 😝
Co do przyspieszenia to lekarka kazała mi dużo spacerować, wchodzić po schodach, pić napar z liści malin i współżyć jak najwięcej. Mnie skurcze dopadły w piątek właśnie po tym ostatnim. 🤣

Ja jak się nic nie zacznie dziać do następnej środy to też się skończy indukcją 😑
Kurde to jak facet wróci z pracy to trzeba zacząć działać 🤣 herbatkę też pije i jem suszone daktyle 🙈 ciekawe czy to pomoże 😁
Trzymam kciuki żeby wszystko było u Was ok i żeby szybko i sprawnie poszło 🥰

Hej 🥰 co tam u Was?
Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby malutki coś podrósł 🙂 i żeby wszystko było ok 🙂 troszke mam stresa. Zaraz wychodzę do lekarza 😁
Czekam od 2tyg aż coś ruszy ale się nie zapowiada 🫣 dziś 39+0, mały podobno duży bo tydzień temu miał 3800g i trochę się boję że może się skończyć cesarką jak nie zwolni z wagą. Pierwszy synek urodzony siłami natury w 38+4 z wagą 2970g 🙈

Czekam od 2tyg aż coś ruszy ale się nie zapowiada 🫣 dziś 39+0, mały podobno duży bo tydzień temu miał 3800g i trochę się boję że może się skończyć cesarką jak nie zwolni z wagą. Pierwszy synek urodzony siłami natury w 38+4 z wagą 2970g 🙈

A coś robisz żeby przyspieszyć? 🙂 ja wcinam suszone daktyle (kilka sztuk dziennie), herbatka z liści malin, ćwiczenia na piłce 😀 i też narazie czekam 😁 zobaczymy czy da radę. Może jakoś nam się uda 🙈

reklama
A coś robisz żeby przyspieszyć? 🙂 ja wcinam suszone daktyle (kilka sztuk dziennie), herbatka z liści malin, ćwiczenia na piłce 😀 i też narazie czekam 😁 zobaczymy czy da radę. Może jakoś nam się uda 🙈
Codzienne cardio od rana do wieczora za moim niespełna 2latkiem który już nie ma drzemek, myślałam że to wystarczy 🙈

Do góry