a masz próbować teraz SN?? Czy masz termin na cc??Wiem, ze teraz jest problem z cc i nie chcą robić wola próbować naturalnie ( niby zdrowiej dla dzidziusia )
Chodź przy naturalnym tez roznie była.. a to wyłamane barki a to dzieciątko owinięte pępowina , dziecko schyniete przy porodzie… zawsze jest jakieś ryzyko nie ka złotego środka..
reklama
MimiiMalwina
Fanka BB :)
Ja mialam balonik założony jak położyli mnie do szpitala na noc ale tez nie pomógł ..ak jedna dziewczyna nie miała rozwarcia to miała najpierw ten żel na rozwieranie szyjki, jak się rozwarla troszeczkę to założyli balonik
MimiiMalwina
Mój ginekolog powiedział ze pewnie zrobia mi Cc bo nikt nie będzie ryzykował jak jie było postępu w pierwszym porodzie ale oczywiście skierowanie na cc powiedział ze mi nie da bo nie jest potrzebne..
Byłam w szpitalu na Madalińskiego w Warszawie na ktg kontrolnie bo mnie brzuch bolał i zapytałam właśnie jak to jest i czy możliwe ze znowu bd miała cc a tam powiedzieli żeby się nie nastawiać bo to mnie nie kwalifikuje do cc i napewno bd próbować SN .
Byłam w szpitalu na Madalińskiego w Warszawie na ktg kontrolnie bo mnie brzuch bolał i zapytałam właśnie jak to jest i czy możliwe ze znowu bd miała cc a tam powiedzieli żeby się nie nastawiać bo to mnie nie kwalifikuje do cc i napewno bd próbować SN .
MimiiMalwina
Czy któraś z Was dostała skierowanie od ginekologa na cc ??
aspekt
OMG to na co masz się nastawiać? A cos teraz już się dzieje z szyjka u Ciebie, masz jakieś skurcze?Mój ginekolog powiedział ze pewnie zrobia mi Cc bo nikt nie będzie ryzykował jak jie było postępu w pierwszym porodzie ale oczywiście skierowanie na cc powiedział ze mi nie da bo nie jest potrzebne..
Koniczynka93
Ja mam jedynie skierowanie do szpitala i tam napisane że niewspółmierność płodowo-miedniczna.. Mój lekarz ma być w tym dniu w szpitalu i po prostu ma sprawdzić jeszcze raz wagę dzidziusia i jeśli będzie duża to cc a jak okej to indukcja. Więc też nie wiem na co się mam szykować w piątek boję się i cc i indukcji.. wczoraj jeszcze coś mnie tam kuło w pochwie i myślałam że coś ruszy a dziś znowu zero objawów... no jedynie dużo śluzu u mnie ale to chyba zawsze tak jest na końcówce.Czy któraś z Was dostała skierowanie od ginekologa na cc ??
W poprzedniej ciąży jak miałam wywoływany poród pierwszy dzień jeden balonik i nic, drugi dzień dwa baloniki, na następny wypadł jeden i rozwarcie na 1,5 palca... Więc od godziny 11 dwie kroplówki z oksy i urodziłam o 20:00 dopiero po przebiciu pęcherza płodowego rozwarcie pełne... Nie wspominam dobrze, ale dziewczyna z sali po nocy z balonikiem urodziła do 11:00 i była bardzo zadowolona więc nie ma co nastawiać się na najgorsze
Karola270984
Dziewczyny przybywam z listopadowek z pytaniem ktoras z Was pisała o drętwieniu dłoni . Jak sobie radziłaś z tym problemem ?mi to nie pozwala w nocy spać
Madziszy
Hej, miałam wczoraj wywoływany poród oksytocyną i uwaga nic do nie dało...zupełnie nic. Poza tym że bolało, trwało długo, i po czułam się okropnie. Jutro mam drugie podejście (podobno czadem tak jest że nie zadziała) i powiem Wam że już mną trzęsie na samą myśl. Ani nie skróciło to szyjki, ani nie zrobiło rozwarcia, nic pozaGratulację i zdrowia...by wszystko było dobrzeMy już po, mały dostał 10/10 ale później jednak zabrali go do inkubatora bo wyszły jakieś zaburzenia rytmu serca tajemnicze mam nadzieję że to nic takiego i będziemy mogli niedługo wrócić do domu
reklama
Madziszy
Ja po baloniku przy 3 porodzie urodziłam po prawie 6 godzinach o 22.00 na noc balonik o 00.20 wypadł cały i 5 cm rozwarcia o 3.46 mały był ze mnąW poprzedniej ciąży jak miałam wywoływany poród pierwszy dzień jeden balonik i nic, drugi dzień dwa baloniki, na następny wypadł jeden i rozwarcie na 1,5 palca... Więc od godziny 11 dwie kroplówki z oksy i urodziłam o 20:00 dopiero po przebiciu pęcherza płodowego rozwarcie pełne... Nie wspominam dobrze, ale dziewczyna z sali po nocy z balonikiem urodziła do 11:00 i była bardzo zadowolona więc nie ma co nastawiać się na najgorsze