Powodzenia!O cudownie! Gratulacje
Jutro prawdopodobnie aby jakieś przygotowania do porodu będę mieć, bo ginekolog powiedział ze mam przyjechać na 9 we wtorek, a w środę będziemy rodzic jutro będzie 38+6
reklama
Madziszy
Fanka BB :)
Wcześniej rozpakowana czy w terminie?Kciuki, żeby szybko poszło - najlepiej żebyś jutro już miała Maluszka w ramionach! A który masz tydzien już? Ja już się rozpakowałam przez SN, jeszcze jesteśmy w szpitalu
Madziszy
Czemu masz wcześniejsze wywoływanie?Ja liczyłam że samo się zacznie, a tu nic.. jutro już jadę do szpitala na wywołanie stres mnie powoli zaczyna łapać, pewnie nocka z głowy
PowodzeniaO cudownie! Gratulacje
Jutro prawdopodobnie aby jakieś przygotowania do porodu będę mieć, bo ginekolog powiedział ze mam przyjechać na 9 we wtorek, a w środę będziemy rodzic jutro będzie 38+6
Cukrzycowa ciążowa + insulinaCzemu masz wcześniejsze wywoływanie?
Madziszy
Jeszcze raz gratuluję ❤Kciuki, żeby szybko poszło - najlepiej żebyś jutro już miała Maluszka w ramionach! A który masz tydzien już? Ja już się rozpakowałam przez SN, jeszcze jesteśmy w szpitalu
Jak znajdziesz mamusia czas pochwal się jakie duże te twoje malenstwo ☺❤
Madziszy
To jak moja siostraCukrzycowa ciążowa + insulina
Ale mimo cukrzycy nie urodziła wielkoludka bo jej wojtucha miał 55cm i 2740g
A jak się czujesz i co będą wywoływać?
Ja miałam wywoływany 3 poród najpierw masaż szyjki potem balonik tz cewnik foleja czy jak mu tam miałam dostać oxy ale to wystarczyło i poszło z tym że u mnie to był 40+1 tc a maly miał mało wód wedlug usg ale wyszło że wszystko było ok
Teraz mialam poród bez żadnych ingerencji sama natura w 39+6tc
ewitka32
Jeszcze czekam ale nie powiem, ze nie chciałabym już, powiedzcie mi, miałyście jakieś skurcze wcześniej? Czy nagle was regularne łapały? Mam 38+6 i nadal nic nie czuję, może z 3 razy kręgosłup mnie zabolał w ciągu 2 tygodni, a tak cisza
Madziszy
Ja ci powiem do końca nic zero objawów zbliżającego się poroduJeszcze czekam ale nie powiem, ze nie chciałabym już, powiedzcie mi, miałyście jakieś skurcze wcześniej? Czy nagle was regularne łapały? Mam 38+6 i nadal nic nie czuję, może z 3 razy kręgosłup mnie zabolał w ciągu 2 tygodni, a tak cisza
Nawet będąc u lekarza w 39+3 tc powiedział że szyjka 2,5 trzyma twardo i jest w stanie pierworódki (a to był mój 4 poród) na 12h przed pojawiły się u mnie skurcze najpierw co 10 min i zaczął wypadać czop ale po godz przeszło i był jeden skurcz co ok 45-60 min do 9.00 rano po 9.00 zaczęły być już nieregularne ale dłuższe co 3-15 min ok 14.00 miałam je już co 3-5min ale jak trafiłam na porodówkę ok 15.30 i tak rozwarcie miałam na 2,5 palca i skurcze trochę uciszyły się zaczęły być znów co 10-14 min ale bardzo długie i bolesne po 17 już miałam 5cm rozwarcia i skurcze co 3-10 min nieregularne ale o 19 już jak w zegarku co 3 min coraz bardziej bolesne dłuższe o 20 powiedziała bym że już były cały czas i nawet nie wiem kiedy mineła godzina jak zamieniły się w parte i że już jest po 21.00 po 15 minutach patych skurczy o 21.33 przywitałam malutką na świecie
reklama
Madziszy
O właśnie apropo kręgosłupa to na tydzień przed bolał mnie nie ziemsko kocie grzebiety robiłam mój masaże az czasem sięgałam po tabletkę apapu ale i tak guzior to dawało ja właśnie miałam bóle krzyżowe w trakcie poroduJeszcze czekam ale nie powiem, ze nie chciałabym już, powiedzcie mi, miałyście jakieś skurcze wcześniej? Czy nagle was regularne łapały? Mam 38+6 i nadal nic nie czuję, może z 3 razy kręgosłup mnie zabolał w ciągu 2 tygodni, a tak cisza