olka11135
Fanka BB :)
Przeraża mnie to..
Szukam szpitala gdzie jest większa szansa na cc
Ooo jeszcze Bródnowski bym spróbowała
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przeraża mnie to..
Szukam szpitala gdzie jest większa szansa na cc
DziękujeOoo jeszcze Bródnowski bym spróbowała
Jeszcze zastanawiam się na ogarnięciu zaświadczenia o takofobii któraś z Was próbowała w ten sposób wymusić cc?![]()
Dziękuje. Będę kombinowaćMożesz tak próbować, ale pamiętaj żeby nie dało się tego podważyć to ono musi być dobrze napisanie czyli, że odbyłaś terapię, nie przyniosła ona skutku i że podczas porodu naturalnego istnieje obawa że nie będziesz z tego powodu współpracować a to zagrożenie życia dla Ciebie i dziecka. Bo takie, że po prostu takofobia to mogą odrzucić
Czemu Pani nie poleca tam rodzic ?Ja rodziłam na Żelaznej, absolutnie nie polecam. Jakbyś chciała pogadać w temacie to wyślij wiadomość![]()
Boisz się porodu sn?Dziękuje. Będę kombinować
A czego można tu nie rozumieć ??Boisz się porodu sn?
Nie rozumiem tego trochę czemi aż tak bardzo zależy ci na cc
Poród sn boli fakt ale jak masz u boku super położną męża albo kogoś bliskiego to poród to pestka urodziła sn 4 dzieci w tym pierwsze w wieku 16 lat i to po tym porodzie wiedziałam że nie wyobrażam sobie rodzić dzieci inaczej lekko nie jest ale ta nagroda jak czeka cię za ten ból i wysiłek kiedy możesz przytulić ten mały skarb skóra do skóry kiedy w swoim życiu wydaję pierwszy krzyk a ty tuląc je do swojego brzuszka i serca uspokajasz go jak nikt to coś nie powtarzalnego
Pięknego.....
CUD NARODZIN
Dla mnie nie ma nic wspanialszego
Nie przejmuj się takimi tekstami. Jestem pewna, ze @Madziszy nie miała nic złego na myśli. Sama miała dobre doświadczenia i z tego wynika jej punkt widzenia.A czego można tu nie rozumieć ??tak boje sie przez doświadczenie w pierwszym porodzie.
Miałam wywoływany poród, dzień wcześniej balonik ( nie wiem
Czy mialas ale ogólnie bardzo nieprzyjemne wypycha Cir od środka bo on sie napełnia np ja go miałam od 18 do 7 rano , doszło do krwawienia ) na drugi dzień próba porodu czyli co oksytocyna - jedna nie pomogła to druga. Przebicie pęcherzyka tez nie pomogło. Bole naturalne które miałam przy tych sztucznych były pikusiem. Czujesz ból okropny a nie możesz przeć itp oczywiście musiałam cały czas leżeć nie mogłam wstać przez 10 h bo byłam podłączona jak nie pod kroplówkę to pod ktg. Zaczęło skakać mi ciśnienie, chcialam
Wymiotować nie moglam
Bo nie mialam
Czym. Uwierz w tamtej chwili marzyłam żeby rodzie naturalnie bym mogła działać . Zreszta do szpitala szlam z nastawieniem na poród SN bo tak ustaliłam z ginekologiem prowadzącym i on odbierał mój poród.
Jak już opadlqm z sil i ciśnienie dalej skakało moja Polozna wręcz wykrzyczała żeby już mnie nie męczył ginekolog tylko zrobil cc.
Co sie okazało - dodatkowo dziecko owinęło sie pępowina.
Wiec dalej zastanawiasz sie czemu boje sie porodu SN ? Krotka opowiedz boje sie ze znowu bd zmuszeni podac mi oksytocynę, która zle na mnie działa a przede wszystkim boje sie ze dziecko bd owinięte pępowina Aa nikt tego wcześniej nie sprawdzi..
j